Majas Höstbröllop

Bröllopsdagen

Vår dag – 10.10.2020

Då var dagen äntligen här. Datumet som jag sett fram emot i så lång tid. Nervöst? Ja. Förväntansfullt? Ja. Stressigt? Inte så farligt. Jag hade ställt klockan på 06.30 eftersom blommorna skulle levereras och jag var tvungen att fixa buketterna tidigt. Ungefär 06.50 kommer blomleveransen och jag startar med att börja binda tärnbuketterna. De hade varsin grön/rosa stor hortensia och tanken var att de skulle ha eucalyptus till, men när jag satte ihop det så tyckte jag att det skar sig med färgerna. Som tur är har vi en buske i trädgården med vinröd/lila blad så jag tog några grenar därifrån och tyckte det passade bättre.

Sedan kom jag till brudbuketten. Hade testat ett par veckor tidigare att binda en bukett för detta är absolut inget jag har någon erfarenhet av över huvud taget. Förra gången gick det ok så jag var ganska säker på att få ett ok resultat. Började med den vinröda hortensian och byggde sedan på vidare. I buketten hade jag hortensia, nejlika, chrysanthemum, stjärnflocka, kärleksört, en protea och eucalyptus. Blev väldigt, väldigt nöjd med resultatet!

När blommorna var klara åt vi lite frukost och sedan började jag sminka mig. Tyckte att jag var ute i god tid men det blev ändå precis att jag hann färdigt. Gjorde ingen speciell sminkning utan körde ganska basic med sotade ögon i bruna nyanser. Kl 11 skulle jag vara hos frisören och då började jag känna att nu kan jag inte påverka så mycket mer. Det var en ganska skön känsla att sitta där och bara slappna av. Mina fina tärnor kom dit och höll mig sällskap under tiden och vi hade en mysig stund, även om jag verkligen längtar till all tid vi ska spendera ihop nästa år på slottet!

När frisören var klar skulle jag hem, få i mig lite lunch och byta om innan vi skulle träffa fotografen i kyrkan. Jag fick inte i mig så mycket mat, var inte alls hungrig. Mamma hjälpte mig med klänningen och mitt när vi står och klär på mig ringer Eric. ”Vi har ett jätteproblem! Mina byxor har gått sönder!!” Det enda jag tänker är att vi inte kommer hinna ta några first look-bilder… Ska Eric behöva stå i kyrkan med gylfen öppen?

Som tur var så var hans kostym köpt i en butik i närheten så min bror kör i ilfart till butiken som står redo med ett par nya byxor och vi blir till slut kanske 20min sena till fotograferingen. Här borde jag varit i upplösningstillstånd men jag vet inte vad jag tänkte, jag var bara inte ett dugg stressad över det. Jag höll mig i ett sidohus intill kyrkan för att Eric inte skulle se mig när han kom. Där gick jag runt och sjöng på sången jag skulle sjunga i kyrkan sen och rätt var det var så kom Eric.

Vi gjorde vår first look i kyrkan och sedan tog vi lite porträttbilder utomhus. Har inte fått alla bilder ännu men längtar efter att få se dem! Vi hade ju anlitat en bröllopsfotograf till det ursprungliga upplägget och han skulle varit med oss större delen av dagen. Nu blev det ju annorlunda men vi har bokat om honom till nästa år och ville ju ändå ha riktigt fina bilder från vigseln så valde att boka honom i år också. Kolla hans bilder på Instagram mikaelroosweddings

Nu började det dra ihop sig till vigseln. Vi hade valt att lägga den redan kl 14.00 eftersom vi skulle bjuda på tårta sedan och på kvällen hade vi bokat en restaurang i Lund. Vi tog oss tillbaka mot kyrkan där gästerna började fylla upp bänkarna.

Fortsättning följer…

 

Brudbuketten

Tärnbuketterna

Sminkningen

Håret

Publicerat: 2020-10-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp