Majas Höstbröllop

Ovisst

Just nu, med allt som händer i Sverige och övriga världen, är jag sjukt glad att vårt bröllop ligger i oktober och inte i april. Jag lider så med de som gifter sig nu snart eller i början av sommaren och som säkert är oroliga över hur det kommer bli och om det ens går att genomföra. Och alla de som nyligen gift sig och bokat en bröllopsresa som inte kan genomföras…

Planera vidare?

Alltså jag försöker verkligen tänka positivt och att denna Corona-hysterin ska ebba ut inom ett par veckor. Men ändå så känns det som att våra planer har lite lagts åt sidan och man går i någon sorts dvala och bara väntar. Ska du gifta dig i år? Planerar du vidare som vanligt? Eller avvaktar du tills man vet lite mer om hur det kommer bli?

No news

Tyvärr har jag inga direkta nyheter kring vår planering. Som sagt så har det varit lite stiltje här. Vi har haft mycket med jobb båda två och barnen tar ju sin tid så det blir väldigt lite tid över. Det börjar bli hög tid att fixa klart hemsidan och fundera ut hur inbjudningskorten ska se ut. Nu under våren ska vi också kontakta prästen för att boka in ett möte i kyrkan tänkte jag.

Ta hand om er där ute!

 

Bild från Pinterest

 

Publicerat: 2020-03-24
Inga kommentarer

Redan mars

Tiden går…

Ja, jösses – hur fort går inte tiden?! Redan mars månad och “bara” 7 månader kvar tills allt typ måste vara klart. Just nu springer tiden iväg alldeles för fort och jag som hela tiden tänkt att jag har så gott om tid börjar faktiskt känna mig lite stressad!

Det är så många småsaker som ska klaffa för att helheten ska bli perfekt. Jag inser att jag måste bestämma hur våra inbjudningar ska se ut så man kan börja fixa dem. Jag vill ju inte sitta uppe flera nätter i rad för att göra dem färdigt i slutändan, eftersom vi bestämde att vi skulle göra dem själva. Vi filar också på vad vi kan ha för rolig aktivitet under minglet. Vi kommer ju att ta våra porträttbilder efter kyrkan (jag vill absolut inte att Eric ser mig innan vigseln eftersom ett av mina största ögonblick jag längtat efter är att se min blivande mans reaktion i kyrkan). Detta innebär ju dock att minglet kommer att hålla på en stund innan vi kommer dit. Några tips på bra aktiviteter som kan göras inomhus och inte är för krångligt för drygt 80 pers?

Listor

Ja, det är nog verkligen dags för mig att sätta mig ner och göra listor. Jag älskar ju listor och möjligheten att bocka av det som blir klart. Så för att Eric också ska få en chans att veta hur mycket som ska göras så kanske det är smart att jag delar med mig 😉 Dessutom måste vi verkligen sätta oss och börja med bordsplacering och texter om varje gäst. Det kan nog aldrig göras för tidigt!

Jag tittar mycket efter inspiration för dukning, kan inte helt bestämma mig för hur mycket jag vill lägga här (pengamässigt). Tycker att det blir så fint med träskivor som nedan på bilden (från Pinterest) och kanske det är fullt tillräckligt med lite olika ljushållare och någon enstaka blomma/arrangemang?

Bordsplaceringstavlor tittar jag också mycket på. Jag vill ju att allt ska passa in i vårt tema och våra färger, samtidigt som det inte får bli en för dyr kostnad eller omständigt att fixa… Denna idé nedan (bild från Pinterest) tycker jag är så himla fin!

Publicerat: 2020-03-01
2 Kommentarer

Bröllopsfeber

Här kommer lite bilder från Bröllopsfebers bröllopsmässa i Malmö i lördags. Som sagt var ju jag, mamma, svärmor, samt mina två tärnor där och letade inspiration. Jösses vad många goodiebags vi fick med oss hem! Mitt fokus var främst på ring och klänningsinspiration. Testade många olika ringar, här ser ni några favoriter.

 

Modeshowen visade blandat bra och mindre bra tyckte jag. Men några guldkorn – bland annat Abby Waits. Har ni sett hennes klänningar? En svensk designer som skapar helt otroligt romantiska och vackra klänningar. Det hade varit en dröm att ha en av hennes klänningar på bröllopet!

Kvällen spenderades hemma hos mig med tärnorna och vi gjorde pizza, drack bubbel och rödvin och snackade massa massa bröllop. Vilken perfekt kväll det blev! De provade även lite klänningar som jag hade beställt och vi har nu kommit fram till att det blir en av dem – check på den punkten!

Publicerat: 2020-02-10
Inga kommentarer

Bröllopsmässa

Imorgon smäller det! Då är det dags för Bröllopsfebers bröllopsmässa i Malmö. Det ska bli så himla kul! Mamma och pappa kom ner idag, mamma ska ju följa med imorgon. Vi ska även plocka upp svärmor och mina två tärnor på vägen dit. När vi är klara på mässan ska vi ha en tjejkväll hemma hos mig, mina tärnor och jag 🙂

Som en överraskning har jag beställt tre olika tärnklänningar som de ska få prova. Sen blir det lite mat, vin och bubbel. Och massa, massa bröllopsprat 🙂

Vabruari

Ja, det är väl inte för intet som det kallas vabruari. Det känns som att hela 2020 hittills bara varit sjukdomar som avlöst varandra. Halsfluss, förkylningar, magsjuka, öroninflammation och feber. Det blir inte mycket ork kvar för bröllopsplanering. Jag hoppas att vi snart ska vara friska allihopa och att Eric och jag kan sätta oss på kvällarna och planera lite.

Förra helgen var jag en snabbis på Ellinge. Egentligen skulle vi haft möte med personalen och gått igenom allt inför vår dag, men Eric jobbade så vi har bokat möte nästa helg. Men jag ville ändå reka lite så jag åkte dit en snabbis och filmade och fotade lite. Nu börjar det bli hög tid att bestämma sig för hur vi ska dekorera lokalen. Sedan måste vi fördela rummen på slottet och kolla vilka som vill sova där. Vi har sagt länge att vi måste börja kolla lite lätt på bordsplacering men det blir ju aldrig av 🙂

Imorgon ska jag försöka ta lite bilder på mässan, det blir en spännande dag!

Publicerat: 2020-02-07
Inga kommentarer
Upp