Majas Höstbröllop

Bröllopstårtan och middagen

Efter fotografering utanför kyrkan så samlades vi i församlingshemmet för att äta lite tårta. Vi hade beställt en tårta med björnbär- och vaniljfyllning och marängsmörkräm utanpå. Så gott!

Vi hade valt att placera gästerna familj för familj vid borden och det funkade bra. Det var ju bara våra familjer och tärnor och bestmen så vi var inte så många. Vi hade undanbett tal och dylikt eftersom vi vill spara det till den ”riktiga” festen, men min far höll ett litet tal och Erics mamma sa några ord och överlämnade Erics morfars vigselring till honom. Vi valde ju att ta Erics mammas flicknamn till efternamn – Sandell. Eric blir nu man nummer två att heta Eric Sandell i släkten, då hans morfar också hette Eric:)

Efter tårtan så begav vi oss för att hämta våra väskor och checka in på Grand Hotel i Lund. Där väntade en flaska champagne från mina kollegor när vi kom till rummet! Så roligt och vi blev så himla glada eftersom vi haft diskussioner med hotellet kring just det dagarna före bröllopet. Några stycken mötte upp oss på rummet för ett glas bubbel innan vi skulle vidare till MEAT, restaurangen där vi skulle äta. Vi hade bokat ett eget rum, avskilt från restaurangen med egen personal och egen bar. Perfekt i Coronatider kände vi!

Maten var helt gudomlig och vi var alla såååå nöjda efteråt! Vi hade en supertrevlig middag och även om vi bett alla att spara sina tal så ställde min ena tärna sig upp och körde en spontanare. Haha, sånt som man aldrig ska göra men det blev SÅ bra! Efter middagen var vi några som hängde en stund på Grand med brorsan som spelade flygel och vi sjöng tills vi blev tillsagda att gå upp på rummen 😛

Vi var verkligen supernöjda med dagen även om vi saknade en riktig fest. Vi kände dock att det blev så bra det kunde bli under dessa förhållandena. Nu ser vi fram emot oktober 2021!

 

 

Vår tårta <3

Det var inte så lätt!

Familjen Sandell <3

Bordsdekorationen

Mina ringar

Vigselprogrammen

Våra inbjudningskort

Känslosamt vid spontantalet 🙂

 

Publicerat: 2021-01-11
Inga kommentarer

I do

Vigseln

Nu började nerverna komma. Eric och hans bestmen var inne i kyrkan och gästerna var på plats. Jag och pappa, barnen och mina tärnor stod ute i förmaket och väntade. Så fylld av spänning och förväntan! Klockorna ringde (jättelänge!! typ en hel evighet…) och därefter började ingångsmarschen spela. Vi hade valt ”Canon in D” som spelades på orgel. Barnen gick först, därefter tärnorna och sedan jag och pappa. Är så glad att jag fick gå in med pappa i kyrkan, har verkligen sett fram emot det ögonblicket sedan jag var liten!

Vigseln startade med att min bror och hans fru sjöng och spelade ”Marry you” av Bruno Mars. Vilken härlig inledning! Därefter följde traditionellt tal av prästen, psalmer och till allas förvåning – en sång från bruden till brudgummen! Jag hade i hemlighet planerat med prästen och kantorn att jag skulle sjunga för Eric som en överraskning. Jag älskar ju att sjunga men sjunger aldrig inför andra, så detta var verkligen något jag var sjukt nervös för. Det gick jättebra, var väldigt känsloladdat men jag är så himla glad och stolt över mig själv att jag vågade göra detta.

Något som vi alltid kommer att minnas från vigseln är att prästen lyckades säga fel namn till mig tre (!!) gånger. Han sa mitt mellannamn, haha… Allt flöt på som det skulle, barnen var superduktiga och jag kände att jag verkligen kunde släppa allt annat och bara vara just i den stunden. Utgångsmarschen hade vi valt ”Jag går och fiskar” av Gyllene Tider, eftersom Eric älskar att fiska och vår första dejt var ju Gyllene Tider-koncert så det passade bra 🙂

Därefter följde mingel och tårta samt middag i Lund senare på kvällen. Mer om detta nästa inlägg…

Alla bilder är tagna av Mikael Roos

First look i kyrkan

Jag o Pappa <3

God blessed the broken road that led me straight to you <3

Nygifta!

Vår familj 🙂

 

 

Publicerat: 2020-11-15
2 Kommentarer

Bröllopsdagen

Vår dag – 10.10.2020

Då var dagen äntligen här. Datumet som jag sett fram emot i så lång tid. Nervöst? Ja. Förväntansfullt? Ja. Stressigt? Inte så farligt. Jag hade ställt klockan på 06.30 eftersom blommorna skulle levereras och jag var tvungen att fixa buketterna tidigt. Ungefär 06.50 kommer blomleveransen och jag startar med att börja binda tärnbuketterna. De hade varsin grön/rosa stor hortensia och tanken var att de skulle ha eucalyptus till, men när jag satte ihop det så tyckte jag att det skar sig med färgerna. Som tur är har vi en buske i trädgården med vinröd/lila blad så jag tog några grenar därifrån och tyckte det passade bättre.

Sedan kom jag till brudbuketten. Hade testat ett par veckor tidigare att binda en bukett för detta är absolut inget jag har någon erfarenhet av över huvud taget. Förra gången gick det ok så jag var ganska säker på att få ett ok resultat. Började med den vinröda hortensian och byggde sedan på vidare. I buketten hade jag hortensia, nejlika, chrysanthemum, stjärnflocka, kärleksört, en protea och eucalyptus. Blev väldigt, väldigt nöjd med resultatet!

När blommorna var klara åt vi lite frukost och sedan började jag sminka mig. Tyckte att jag var ute i god tid men det blev ändå precis att jag hann färdigt. Gjorde ingen speciell sminkning utan körde ganska basic med sotade ögon i bruna nyanser. Kl 11 skulle jag vara hos frisören och då började jag känna att nu kan jag inte påverka så mycket mer. Det var en ganska skön känsla att sitta där och bara slappna av. Mina fina tärnor kom dit och höll mig sällskap under tiden och vi hade en mysig stund, även om jag verkligen längtar till all tid vi ska spendera ihop nästa år på slottet!

När frisören var klar skulle jag hem, få i mig lite lunch och byta om innan vi skulle träffa fotografen i kyrkan. Jag fick inte i mig så mycket mat, var inte alls hungrig. Mamma hjälpte mig med klänningen och mitt när vi står och klär på mig ringer Eric. ”Vi har ett jätteproblem! Mina byxor har gått sönder!!” Det enda jag tänker är att vi inte kommer hinna ta några first look-bilder… Ska Eric behöva stå i kyrkan med gylfen öppen?

Som tur var så var hans kostym köpt i en butik i närheten så min bror kör i ilfart till butiken som står redo med ett par nya byxor och vi blir till slut kanske 20min sena till fotograferingen. Här borde jag varit i upplösningstillstånd men jag vet inte vad jag tänkte, jag var bara inte ett dugg stressad över det. Jag höll mig i ett sidohus intill kyrkan för att Eric inte skulle se mig när han kom. Där gick jag runt och sjöng på sången jag skulle sjunga i kyrkan sen och rätt var det var så kom Eric.

Vi gjorde vår first look i kyrkan och sedan tog vi lite porträttbilder utomhus. Har inte fått alla bilder ännu men längtar efter att få se dem! Vi hade ju anlitat en bröllopsfotograf till det ursprungliga upplägget och han skulle varit med oss större delen av dagen. Nu blev det ju annorlunda men vi har bokat om honom till nästa år och ville ju ändå ha riktigt fina bilder från vigseln så valde att boka honom i år också. Kolla hans bilder på Instagram mikaelroosweddings

Nu började det dra ihop sig till vigseln. Vi hade valt att lägga den redan kl 14.00 eftersom vi skulle bjuda på tårta sedan och på kvällen hade vi bokat en restaurang i Lund. Vi tog oss tillbaka mot kyrkan där gästerna började fylla upp bänkarna.

Fortsättning följer…

 

Brudbuketten

Tärnbuketterna

Sminkningen

Håret

Publicerat: 2020-10-22
Inga kommentarer

Vår vigsel

10.10.2020

Då kan man äntligen titulera sig Fru Sandell (!!) 🙂

Jag tänkte att jag ju får berätta hur vår dag var, även om den inte blev som det var tänkt från början. Jag delar nog upp det i flera delar, annars är risken att det blir alldeles för långt 🙂

Men var börjar jag?! Är så fylld med tankar, minnen och underbara känslor att jag knappt kan sortera dem. Om vi tar dagarna före bröllopet då… Tiden gick SÅ snabbt! Ett starkt tips är att TA LEDIGT typ hela bröllopsveckan. Jag tänkte verkligen att ”det är ju bara vigseln så det som ska fixas hinner vi på fredagen”. Såklart lyckades jag pricka en svinhektisk vecka på jobbet just den veckan så på onsdagen kände jag att det var bara att ge upp ansiktsbehandling och att strosa på stan i lugn och ro för att titta ut de sista detaljerna. Naglarna hade jag tänkt att gå och göra men det satt jag med fredag kväll hemma 😛

På något sätt föll ändå alla bitar på plats utan större panik. Blommorna var beställda, nycklarna till församlingshemmet hämtade, dekorationerna förberedda osv. Mina föräldrar kom ner på torsdagen och jag hade gjort ett körschema för både fredagen och lördagen för säkerhets skull. Det var rätt så skönt även om det inte var så jättemånga punkter, men man hade några tider att förhålla sig till. Fredag morgon gick jag till kyrkan för att träffa kantorn och gå igenom musiken. Hade lite önskemål om hur hon skulle spela ingångs- och utgångsmarschen, samt att vi bestämt att jag skulle sjunga en sång för Eric under vigseln – detta var det ingen annan som visste. Vi övade igenom sången typ tre gånger och det kändes bra. Jag hatar att sjunga för andra (sjunger typ bara i bilen eller när jag är för full!!) så detta var ett väldigt nervöst moment för mig.

Fredagen fortsatte med att jag åkte och hämtade blommorna, körde och lämnade dekorationerna till tårtan och sedan gick vi allihopa till kyrkan. Även barnen, min bror som skulle filma, mina föräldrar och Erics mamma var nu med för att dekorera och gå igenom hur vigseln skulle gå till. Jag hade gjort vigselprogram som vi satte ut i bänkarna och dekorerade enkelt med nejlikor och eucalyptus. Fördelen med att ha vigseln i kyrkan är ju att det är vackert i sig, utan att man behöver en massa utsmyckning. Barnen tyckte det var jättekul att gå längs gången och det kändes som att allt skulle lösa sig.

Därefter gick jag, mamma och Erics mamma till församlingshemmet och ställde iordning där. Vi dukade borden och förberedde det vi kunde. Lokalen i sig är ju inte så jätterolig men jag kände att det skulle kräva alldeles för mycket pengar att göra det riktigt fint, så vi satsade på enbart bordsdekoration här. Det vi använde kommer vi även ta med oss nästa år och använda igen på ”den riktiga festen”.

Sedan skulle jag prova klänningen så allt stämde och såklart var dragkedjan paj så det gick inte att dra upp den hela vägen, hur mycket vi än försökte. Vilken panik! Mamma slet och drog och vad skulle vi göra? Tack och lov för att mamma är duktig på att sy. Vi hittade ett sånt där förlängningsband till BH och mamma klippte av några hyskar och hakar som hon kunde sy i klänningen. Vad skulle jag gjort utan mamma?!

Nu började det närma sig läggdags och det sista jag skulle göra innan jag gick och la mig var att binda brudbuketten och tärnbuketterna. Jag plockade in alla blommor från förrådet och upptäckte då att alla hortensior saknades (!!) Tärnorna skulle ha varsin stor hortensia och min bukett skulle byggas upp utifrån en vinröd hortensia. Vad tusan skulle jag göra nu?! Som tur var så lyckades jag få tag i hon som äger butiken även om klockan var 22.00 och hon lovade att jag skulle ha blommorna kl 07.00 dagen efter. Då satte jag mig och målade naglarna medan mamma sydde färdigt klänningen. Trots allt kände jag mig väldigt lugn faktiskt…

Fortsättning följer…

 

Publicerat: 2020-10-15
Inga kommentarer
Upp