Johannas bröllopsblogg

Wedding Stories välkomnar Johanna som ny bröllopsbloggare

Wedding Stories välkomnar Johanna som ny bröllopsbloggare. Johanna säger ja till sin Viktor nästa år och vi kommer få följa med henne i resan mot altaret. För att ni ska få lära känna Johanna lite bättre har vi tagit pulsen på henne inför bloggstarten.

Hej Johanna, hur känns det? Hej! Det känns jätteskoj! Jag har känt ett tag att jag skulle vilja dela med mig av mina tankar och ideér runt vårt bröllop, så det blir kul att komma igång. 

Johanna du är ju här av den anledning av att du ska gifta dig, kan du berätta mer? Ja men precis. Vi kommer att ha ett tre-dagars bröllop sommaren 2021. Det är fantastiskt roligt att planera bröllop! Vi har valt en underbar gård som heter Holmanäs och ligger i Skåne. 

Innan vi går in mer på ert bröllop, vem är Johanna? Jag är 28 år gammal och bor i Malmö med mina sambo Viktor och vår katt Sune. Jag jobbar med hotell och restauranger och är kundansvarig för alla våra kunder i Skåne. Som person är jag väldigt kreativ och älskar att skapa saker själv. Tex bröllopstårtor och det har även blivit ett antal tårtor genom åren faktiskt. Jag började bara att baka tårtor en dag och sen blev det min stora hobby. Det roliga är att jag inte gillar tårta speciellt mycket själv, haha, men det är otroligt kul att skapa! 

Jag har förstått att Viktor ställde den stora frågan till dig under en semesterresa i Italien, berätta gärna om frieriet. Ja det gjorde han! Vi har gjort det till en tradition att åka till Italien varje sommar sen vi träffades. Detta året (2019) åkte vi till en liten by som heter Costa Paradiso på Sardinien. Vi hade precis duschat efter en lång dag i solen. Viktor frågade som vi skulle ta en promenad innan vi skulle äta för kvällen. Vi hittade ett mindre berg som hade en trappa i trä upp till toppen. Det var otroligt fint där uppe. Efter ett tag ber han mig att gå ner en bit och filma när jag går upp igen. Jag tänkte att det blir en fin film med utsikten och omgivningen. Viktor står lite stelt där uppe på toppen så jag skrattar till, någon sekund senare går han ner på knä.

Jag blev verkligen överraskad och anade ingenting. Visst hade vi pratat om att vi ville gifta oss men jag trodde inte att det skulle hända där och då. Jag vet nu i efterhand att Viktor ville att det skulle bli en överraskning.

Han hade till och med mätt mina ringar hemma, så det blev rätt storlek. Han valde förlovningsringen själv och den var helt perfekt. Precis vad jag drömt om!

Ni håller både på och planerar ert bröllop och är nyblivna sambos. Hur länge har ni varit tillsammans? Vi har varit tillsammans i snart fyra år, men har känt till varandra sedan långt innan vi blev tillsammans. Vi insåg att vi har varit vänner på Facebook i över 10 år.. Viktor har bott i Kristianstad och Blekinge då han har spelat hockey där de senaste åren. Vi har varit väldigt duktiga på att åka upp och ner till varandra så mycket vi kunnat. Äntligen har han flyttat hem till Malmö och vi har precis flyttat ihop på heltid.

”.. lokalen vi ville ha hade endast ett datum kvar år 2021, så vi bokade den redan hösten 2019.”

 

Hur skulle du beskriva ert kommande bröllop utan att avslöja för mycket? Jag skulle nog säga massa, massa glädje, en festlig och avslappnad stämning. Mjuka och dova färger med mycket känsla. 

Hur ligger ni till i er bröllopsplanering? Vad var det första ni tog beslut om? Jag tror att vi ligger bra till. Jag är lite småstressad över maten/catering. Det är den enda stora pucken som vi har kvar. Vi sa direkt att vi ville ha två år på oss att planera, så år 2021 blev bestämt direkt. Jag började dock redan att boka in visningar av lokaler innan vi hade hunnit åka från Italien haha. Men tur var det, lokalen vi ville ha hade endast ett datum kvar år 2021, så vi bokade den redan hösten 2019. 

Vilken tror du kommer bli den största utmaningen i ert bröllopsplanerande? Jag vet faktiskt inte. Än så länge allt har gått bra. Jag (vi) har en väldigt tydlig bild och tanke, så vi velar inte så mycket över beslut. Min största rädsla är att folk inte ska ha roligt. Men med tanke på vilka personer vi ha bjudit så tror jag egentligen inte att det kommer vara några problem! 

Sist men inte minst, de som kommer läsa din blogg, vad kommer de få ta del av? De kommer att få ta del av mina tankar, ideér och funderingar under planeringens gång. Jag kommer att göra mycket dekorationer och sådant själv, så där kommer ni få mycket tips. Sen kommer vi inte att ha den traditionella bröllopstårtan.. SÅ vill ni se vad vi har valt istället är det bara att hänga med! 

Snabbfakta
Namn: Johanna
Ålder: 28
Bostadsort: Malmö
Bröllopsdatum: 10 juli 2021
Här ska vi gifta oss: Holmanäs gård / Skanörs kyrka
Tema eller ledord för bröllopet: Glädje, kärlek och en jäkla FEST
Antal bröllopsgäster: 80-90 personer
Borgerlig eller kyrkovigsel: Kyrkovigsel 

 

Publicerat: 2020-10-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp