Johannas bröllopsblogg

Att hitta Klänningen

191 dagar kvar ♥

Jag kunde knappt vänta med att börja prova klänningar! Första provningen blev med min mamma, min syster, min svärmor och min sambos syster, som även är en av mina brudtärnor. Vi bokade in en brunch tillsammans på stan innan vi tog oss till Proms and weddings i Malmö.

Vi gick runt och kollade på klänningarna tillsammans först och plockade ihop ett gäng som vi tyckte va fina. Som med mycket annat gällande bröllopet så visste jag ungefär vad jag var ute efter. Samtidigt är det kul att testa något helt annat, som jag inte alls trott var min stil. Det var en fantastisk känsla att ha på sig en bröllopsklänning, det kändes så verkligt.

Jag hittade en favorit ganska snabbt, det behövdes lite justeringar, men den var nästintill perfekt. Jag brukar ta beslut väldigt fort, men denna gången ville jag känna efter ordentligt och även testa fler klänningar på andra ställen. Så vi avslutade dagen med en fantastisk klänning i tankarna och lite bubbel på stan. Underbar dag!

Några veckor senare fick jag en fantastisk överraskning. Efter en lunch på stan med min sambo och hans morbror så stannar de bilen utanför Weddingstore i Malmö. Jag ser inte ens att mina brudtärnor står där utanför, så det tar några sekunder för mig att förstå att jag ska hoppa av där. Väl inne i butiken hoppar min mamma, svärmor, min sambos mormor och vår toastmadame Elin fram. Det är bubbel, tilltugg och hela butiken för oss själva. Hur fantastiska?!

Min syster hade berättat för Bella som äger butiken i förväg ungefär vad jag är ute efter för klänning. Hon hade plockat fram 10 fantastiska klänningar som hon trodde skulle passa mig. Efter några glas bubbel tillsammans och några klänningar senare, så var vi alla överens om vilken som var favoriten. (Jag kommer såklart inte att lägga ut bilder på klänningen som det tillslut blev ;))

Jag är så tacksam för denna dagen och för alla som fixat detta för min skull, det är en dag jag kommer ha med mig för alltid.

Jag hade hittat Min klänning, Min bröllopsklänning… och den var helt perfekt!

 

Publicerat: 2020-12-30
1 Kommentar

Färgtema

226 dagar kvar ♥

Dekorationer, detta är nog den roligaste kategorin för mig, jag älskar att vara kreativ och kommer därför att fixa mycket själv. Jag vill försöka göra saker i lugn och ro redan nu och även ta mycket hjälp av familj och mina brudtärnor. Det blir ju en rolig grej att göra tillsammans också.

Men för att komma fram till vilka färger som vi ville ha så tog vi hjälp av bästa Pinterest. Jag började med att spara ner alla bilder jag tyckte va fina som handlade om bröllop. Allt från dekorationer, blommor, klänningar osv. När jag sen kollade igenom mitt album med bilderna som jag sparat, så insåg jag att jag hade mitt färgtema! Bilderna jag hade valt gick fint ihop och det kändes rätt.

Dusty rose, sage green, beige och champagne. Jordigt och mysiga färger. 

Vet man inte exakt vad man är ute efter så tycker jag att det är ett smart sätt och se vad man faktiskt gillar. Vilken typ av bröllop vill vi ha? Vilka färger? Spara ner massa bilder och se om du har fångat ett gemensamt tema.

Viktor har låtit mig styra helt och hållet med denna delen, men jag vet att han älskar grönt och naturfärger, så det kändes fint att få in det. I helgen ska jag försöka styra upp en lista över vilka dekorationer jag kan börja med redan nu, så jag delar med mig av det till er senare.

En annan sak vi ska göra i helgen…… köpa min vigselring, såå kul!

Så himla fina och mysiga detaljer.

 

 

 

Publicerat: 2020-11-25
1 Kommentar

Bröllopslokal

Vårt första beslut angående bröllopet blev Bröllopslokal. Det kändes svårt att börja planera något annat innan vi vet hur lokalen ser ut. Från början så fastade jag för tanken av en lada med högt i nock och ljusslingor överallt. Sen insåg jag dock att jag hade vissa önskemål som jag ville prioritera högre. För mig fanns det vissa saker som jag helt enkelt inte kunde prioritera bort.

  • Lokal för 80-120 personer
  • Tillgång till runda bord
  • Möjlighet att ta med egen dricka
  • Friheten att boka vilken catering man vill
  • Övernattningsmöjligheter
  • Ingen bestämd sluttid
  • Närheten till Malmö
  • Och såklart, ett rimligt pris

Vi började med att skriva ner en lista på saker som är viktiga för oss. Vissa saker kanske man kan kompromissa med. Skulle vi hitta den perfekta lokalen, förutom att det inte finns runda bord, då hade jag nog kunnat ge upp den delen. Jag hade däremot inte kunnat kompromissa om det finns en bestämd sluttid, jag vill att festen ska kunna hålla på tills vi är helt slut!

Jag rekommenderar verkligen att man kollar på lokaler så tidigt man bara kan. Lokalernas tillgänglighet varierar såklart beroende på hur populärt det är, men har man speciella önskemål så skulle jag börja googla direkt och boka in visningar.

Lokalen som vi valde var faktiskt den enda vi kollade på. Vi hade fler inbokade, men vi kände direkt att vi hade hittat rätt från början. Vi lyckades pricka av alla våra önskemål på listan dessutom! Stämningen, inredningen, området, ägaren av gården och det kanske viktigaste, det fanns ETT datum kvar år 2021, det kändes som att det var menat för oss, så vi tog det. Holmanäs Gård, det perfekta stället för oss!

Publicerat: 2020-11-03
Inga kommentarer

Äntligen

Då var det dags för mig att börja blogga!

Jag har aldrig bloggat tidigare, så detta är helt nytt för mig. Mycket av min tid och mina tankar just nu handlar ju om bröllopet så det känns kul att få dela med mig av det. Jag kommer att försöka göra mycket av dekorationer och annat piff själv och det kommer jag att dela med mig av här.

Just nu sitter jag och gör lite detaljer till inbjudningarna, lackstämplar som ska sitta på kuverten. Detta kan göras ett tag innan och förvaras i en burk. Sen är det bara att limma på den torkade stämpeln på kuverten. Som den perfektionist jag är så tar detta tid… och tålamod. Det bästa är att man bara kan smälta ner och göra om stämpeln om det inte blir bra första gången.

Jag gör stämplarna på bakplåtspapper med en tidning under. Ett tips är att rita cirklar på bakplåtspappret så att man ser hur mycket lack som behövs till varje ungefär. Sen använder jag tandpetare för att göra cirkeln så rund som möjligt, men var snabb! Lacket stelnar ganska snabbt.

Publicerat: 2020-10-25
Inga kommentarer
Upp