Johannas bröllopsblogg

Färgtema

226 dagar kvar ♥

Dekorationer, detta är nog den roligaste kategorin för mig, jag älskar att vara kreativ och kommer därför att fixa mycket själv. Jag vill försöka göra saker i lugn och ro redan nu och även ta mycket hjälp av familj och mina brudtärnor. Det blir ju en rolig grej att göra tillsammans också.

Men för att komma fram till vilka färger som vi ville ha så tog vi hjälp av bästa Pinterest. Jag började med att spara ner alla bilder jag tyckte va fina som handlade om bröllop. Allt från dekorationer, blommor, klänningar osv. När jag sen kollade igenom mitt album med bilderna som jag sparat, så insåg jag att jag hade mitt färgtema! Bilderna jag hade valt gick fint ihop och det kändes rätt.

Dusty rose, sage green, beige och champagne. Jordigt och mysiga färger. 

Vet man inte exakt vad man är ute efter så tycker jag att det är ett smart sätt och se vad man faktiskt gillar. Vilken typ av bröllop vill vi ha? Vilka färger? Spara ner massa bilder och se om du har fångat ett gemensamt tema.

Viktor har låtit mig styra helt och hållet med denna delen, men jag vet att han älskar grönt och naturfärger, så det kändes fint att få in det. I helgen ska jag försöka styra upp en lista över vilka dekorationer jag kan börja med redan nu, så jag delar med mig av det till er senare.

En annan sak vi ska göra i helgen…… köpa min vigselring, såå kul!

Så himla fina och mysiga detaljer.

 

 

 

Publicerat: 2020-11-25
Inga kommentarer

Bröllopslokal

Vårt första beslut angående bröllopet blev Bröllopslokal. Det kändes svårt att börja planera något annat innan vi vet hur lokalen ser ut. Från början så fastade jag för tanken av en lada med högt i nock och ljusslingor överallt. Sen insåg jag dock att jag hade vissa önskemål som jag ville prioritera högre. För mig fanns det vissa saker som jag helt enkelt inte kunde prioritera bort.

  • Lokal för 80-120 personer
  • Tillgång till runda bord
  • Möjlighet att ta med egen dricka
  • Friheten att boka vilken catering man vill
  • Övernattningsmöjligheter
  • Ingen bestämd sluttid
  • Närheten till Malmö
  • Och såklart, ett rimligt pris

Vi började med att skriva ner en lista på saker som är viktiga för oss. Vissa saker kanske man kan kompromissa med. Skulle vi hitta den perfekta lokalen, förutom att det inte finns runda bord, då hade jag nog kunnat ge upp den delen. Jag hade däremot inte kunnat kompromissa om det finns en bestämd sluttid, jag vill att festen ska kunna hålla på tills vi är helt slut!

Jag rekommenderar verkligen att man kollar på lokaler så tidigt man bara kan. Lokalernas tillgänglighet varierar såklart beroende på hur populärt det är, men har man speciella önskemål så skulle jag börja googla direkt och boka in visningar.

Lokalen som vi valde var faktiskt den enda vi kollade på. Vi hade fler inbokade, men vi kände direkt att vi hade hittat rätt från början. Vi lyckades pricka av alla våra önskemål på listan dessutom! Stämningen, inredningen, området, ägaren av gården och det kanske viktigaste, det fanns ETT datum kvar år 2021, det kändes som att det var menat för oss, så vi tog det. Holmanäs Gård, det perfekta stället för oss!

Publicerat: 2020-11-03
Inga kommentarer

Äntligen

Då var det dags för mig att börja blogga!

Jag har aldrig bloggat tidigare, så detta är helt nytt för mig. Mycket av min tid och mina tankar just nu handlar ju om bröllopet så det känns kul att få dela med mig av det. Jag kommer att försöka göra mycket av dekorationer och annat piff själv och det kommer jag att dela med mig av här.

Just nu sitter jag och gör lite detaljer till inbjudningarna, lackstämplar som ska sitta på kuverten. Detta kan göras ett tag innan och förvaras i en burk. Sen är det bara att limma på den torkade stämpeln på kuverten. Som den perfektionist jag är så tar detta tid… och tålamod. Det bästa är att man bara kan smälta ner och göra om stämpeln om det inte blir bra första gången.

Jag gör stämplarna på bakplåtspapper med en tidning under. Ett tips är att rita cirklar på bakplåtspappret så att man ser hur mycket lack som behövs till varje ungefär. Sen använder jag tandpetare för att göra cirkeln så rund som möjligt, men var snabb! Lacket stelnar ganska snabbt.

Publicerat: 2020-10-25
Inga kommentarer

Wedding Stories välkomnar Johanna som ny bröllopsbloggare

Wedding Stories välkomnar Johanna som ny bröllopsbloggare. Johanna säger ja till sin Viktor nästa år och vi kommer få följa med henne i resan mot altaret. För att ni ska få lära känna Johanna lite bättre har vi tagit pulsen på henne inför bloggstarten.

Hej Johanna, hur känns det? Hej! Det känns jätteskoj! Jag har känt ett tag att jag skulle vilja dela med mig av mina tankar och ideér runt vårt bröllop, så det blir kul att komma igång. 

Johanna du är ju här av den anledning av att du ska gifta dig, kan du berätta mer? Ja men precis. Vi kommer att ha ett tre-dagars bröllop sommaren 2021. Det är fantastiskt roligt att planera bröllop! Vi har valt en underbar gård som heter Holmanäs och ligger i Skåne. 

Innan vi går in mer på ert bröllop, vem är Johanna? Jag är 28 år gammal och bor i Malmö med mina sambo Viktor och vår katt Sune. Jag jobbar med hotell och restauranger och är kundansvarig för alla våra kunder i Skåne. Som person är jag väldigt kreativ och älskar att skapa saker själv. Tex bröllopstårtor och det har även blivit ett antal tårtor genom åren faktiskt. Jag började bara att baka tårtor en dag och sen blev det min stora hobby. Det roliga är att jag inte gillar tårta speciellt mycket själv, haha, men det är otroligt kul att skapa! 

Jag har förstått att Viktor ställde den stora frågan till dig under en semesterresa i Italien, berätta gärna om frieriet. Ja det gjorde han! Vi har gjort det till en tradition att åka till Italien varje sommar sen vi träffades. Detta året (2019) åkte vi till en liten by som heter Costa Paradiso på Sardinien. Vi hade precis duschat efter en lång dag i solen. Viktor frågade som vi skulle ta en promenad innan vi skulle äta för kvällen. Vi hittade ett mindre berg som hade en trappa i trä upp till toppen. Det var otroligt fint där uppe. Efter ett tag ber han mig att gå ner en bit och filma när jag går upp igen. Jag tänkte att det blir en fin film med utsikten och omgivningen. Viktor står lite stelt där uppe på toppen så jag skrattar till, någon sekund senare går han ner på knä.

Jag blev verkligen överraskad och anade ingenting. Visst hade vi pratat om att vi ville gifta oss men jag trodde inte att det skulle hända där och då. Jag vet nu i efterhand att Viktor ville att det skulle bli en överraskning.

Han hade till och med mätt mina ringar hemma, så det blev rätt storlek. Han valde förlovningsringen själv och den var helt perfekt. Precis vad jag drömt om!

Ni håller både på och planerar ert bröllop och är nyblivna sambos. Hur länge har ni varit tillsammans? Vi har varit tillsammans i snart fyra år, men har känt till varandra sedan långt innan vi blev tillsammans. Vi insåg att vi har varit vänner på Facebook i över 10 år.. Viktor har bott i Kristianstad och Blekinge då han har spelat hockey där de senaste åren. Vi har varit väldigt duktiga på att åka upp och ner till varandra så mycket vi kunnat. Äntligen har han flyttat hem till Malmö och vi har precis flyttat ihop på heltid.

“.. lokalen vi ville ha hade endast ett datum kvar år 2021, så vi bokade den redan hösten 2019.”

 

Hur skulle du beskriva ert kommande bröllop utan att avslöja för mycket? Jag skulle nog säga massa, massa glädje, en festlig och avslappnad stämning. Mjuka och dova färger med mycket känsla. 

Hur ligger ni till i er bröllopsplanering? Vad var det första ni tog beslut om? Jag tror att vi ligger bra till. Jag är lite småstressad över maten/catering. Det är den enda stora pucken som vi har kvar. Vi sa direkt att vi ville ha två år på oss att planera, så år 2021 blev bestämt direkt. Jag började dock redan att boka in visningar av lokaler innan vi hade hunnit åka från Italien haha. Men tur var det, lokalen vi ville ha hade endast ett datum kvar år 2021, så vi bokade den redan hösten 2019. 

Vilken tror du kommer bli den största utmaningen i ert bröllopsplanerande? Jag vet faktiskt inte. Än så länge allt har gått bra. Jag (vi) har en väldigt tydlig bild och tanke, så vi velar inte så mycket över beslut. Min största rädsla är att folk inte ska ha roligt. Men med tanke på vilka personer vi ha bjudit så tror jag egentligen inte att det kommer vara några problem! 

Sist men inte minst, de som kommer läsa din blogg, vad kommer de få ta del av? De kommer att få ta del av mina tankar, ideér och funderingar under planeringens gång. Jag kommer att göra mycket dekorationer och sådant själv, så där kommer ni få mycket tips. Sen kommer vi inte att ha den traditionella bröllopstårtan.. SÅ vill ni se vad vi har valt istället är det bara att hänga med! 

Snabbfakta
Namn: Johanna
Ålder: 28
Bostadsort: Malmö
Bröllopsdatum: 10 juli 2021
Här ska vi gifta oss: Holmanäs gård / Skanörs kyrka
Tema eller ledord för bröllopet: Glädje, kärlek och en jäkla FEST
Antal bröllopsgäster: 80-90 personer
Borgerlig eller kyrkovigsel: Kyrkovigsel 

 

Publicerat: 2020-10-22
Inga kommentarer
Upp