Ida - The Wedding Blogger

Välkommen Ida vår nyaste bröllopsbloggare

Wedding Stories välkomnar Ida som är ny bloggare hos oss.


Hej Ida, stort välkommen till Weddingstories.se! Vad roligt att du ska vill vara en del av oss. Hur känns det? 
Detta känns fantastiskt roligt, spännande och utmanande! Men samtidigt tänker jag att det ska bli skönt att kunna skriva av mig om all bröllopsplanering och alla tankar därtill som snurrar kring det och min vardag.

Berätta lite om dig själv. Vem är du? Jag är en tjej på 149 cm lång och 26 år som bor i Stockholm sedan 7 år tillbaka, ursprungligen från Västerås. Mestadels består mitt liv av jobb, då jag inte tycks kunna nöja mig att göra något i normal mängd så jag jobbar oftast mer än 100%. Stora projekt  brukar allt som oftast inträffa samtidigt i mitt liv. Detta blir en utmaning det kommande året att försöka hålla mig till 100% jobb och skapa tid för att få tid att planera bröllopet. Annars lägger jag min fritid på att umgås med familj och vänner. Jag älskar att kunna ta en middag mitt i veckan, för att få in mer glädje och energi i vardagen och inte bara äta-jobba-sova..

Du är förlovad med Sebastian som du varit tillsammans med i snart 10 år. Hur gick det till när ni bestämde er för att ni skulle gifta er?  Det stämmer bra! Vi pratade väldigt lätt om det ungefär ett år innan det skedde, då vi vid den tidpunkten hade varit ett par i 5 år. Men frågan och ämnet avfärdades snabbt då Sebbe tyckte vi var för unga. Sebbe var 23 och jag 22 vid denna tidpunkt.
Sedan var det varken mer prat eller tankar om det tills ungefär ett år senare, när vi gick förbi en smyckesaffär som skulle stänga igen i den dåvarande PUB-gallerian. Då visade jag ungefär vilken typ av ring jag gillade om och när en eventuell förlovning skulle inträffa. Sedan ungefär tre månader senare kom det ett frieri!

Hur träffades ni? Var det kärlek vid första ögonkastet? Vi träffades när vi båda gick gymnasiet på Carlforsska Gymnasiet i Västerås, där jag är ifrån, och Sebastian hade flyttat för att gå Hockeyinriktning.

Jag själv gick frisörinriktning och hade ett avskilt hus på skolan där vi hade salong och kundmottagning samt några få klassrum. Därav hade jag ytterst få lektioner uppe i A-huset tillsammans med övriga skolan. Men en dag hade vi Svenska i A-huset. Då jag var på väg upp så passerade vi varandra. Han gick med en barndomskompis till mig och jag hejade på min kompis och tänkte att den där supertränade mörka och brunögda killen var ju snygg. Någon dag senare hittade jag honom på en sajt som hette Bilddagboken, en korsning mellan Instagram och Facebook kan man säga, och vi började chatta.

Han började med att vara lite dryg, i mina ögon, men enligt honom spelade han svårflörtad. Så jag tänkte “jaja, så var det med det”, och tänkte strunta i honom när han vips slog om. Vi träffades ungefär två dagar senare och det sa verkligen klick direkt! Det kändes äkta och så rätt. Vi blev officiellt ett par tre dagar efter det. Sen dess har det varit vi. <3

Hur länge har ni varit förlovade? Var det ett frieri inblandat, hur gick det till? Som jag nämner ovan har vi i skrivande stund varit förlovade i lite mer än tre år, när bröllopet kommer att äga rum har vi varit förlovade i lite mer än 4 år och varit ett par i nästan exakt 10 år på dagen.

Men, det var också ett frieri! Under en långweekend i New York gick han ner på knä vid ett slott/borg i Central Park. Jag kommer berätta hela storyn i ett senare inlägg.

Berätta om din förlovningsring. Min första förlovningsring var en superfin och nätt ring i gult guld med en liten diamant i mitten. För ungefär ett år sedan kände min blivande att han ville ge mig en ring med större sten. Vi kände då att båda våra smaker hade förändrats lite och enades om att ändra till vitt guld. Därefter så budade vi hem en ring till mig med en större diamant strax under 1 carat som vi tyckte var fin. Även den är nätt och hög i fattningen med en klar sten.

För mig är det inte viktigt att jag har en och samma ring livet ut, utan att jag och min partner är nöjda och glada när man tittar ner på sitt finger och påminns om vad den står för.<3

Du och Sebastian håller på att planera ett härligt slottsbröllop. Vad mer kan du avslöja om ert kommande bröllop? Hur ligger ni till i er planering? Vi planerar vårt bröllop till den 1 juni nästa år på en herrgård som är belägen precis vid vattnet och ligger mellan båda våra hemstäder, Stockholm och Bålsta. Vi kommer att satsa på att ha ett så naturskönt bröllop som möjligt som fångar upp försommarens härliga miljöer. För att försöka hålla nere kostnader så kommer vi försöka lägga mycket eget arbete och tanke för att skapa en personlig känsla med det lilla extra.

Vi har ännu inte kommit superlångt i planeringen och har därav inte fått börja planera allt det roliga i min smak, detaljerna som gör det personligt. Det är stora beslut såhär i början och det har tagit lång tid för oss att bestämma tid och plats för bröllopet, då mycket hängde på gästlistan och olika prioriteringar. Vi har försökt att börja i rätt ände och tar det sakta men säkert. Nu när de stora besluten är tagna börjar det kännas mer och mer verkligt.

Om du ska beskriva ert kommande bröllop med tre ord hur skulle du beskriva det då?  Jag skulle beskriva det som drömmigt, elegant lantligt och familjärt.

De som kommer läsa din blogg, vad kommer de få ta del av? Min ambition är att vara så personlig som möjligt, därav kommer jag inte enbart prata bröllop. Jag kommer dela med mig av stort som smått och uppdatera er vartefter planeringen fortgår. Jag kommer såklart dela med mig så mycket som möjligt av mig själv till er framöver så ni lär känna mig bättre! Ni kommer med all sannolikhet få ta del av ett och annat stavfel också. 😉

NÅGRA KORTA OM IDA
Yrke: Chefsassistent på Bonnier News
Bostadsort: Stockholm/Nacka
Ålder: 26
Familj: Fästman Sebastian, pappa Mikael, mamma Anna-Lena,
syster Emma och lillebror Hannes.
Det bästa med Sebastian: Han är trygg, charmig och den mest
omtänksamma personen jag känner som överöser mig med kärlek
allt som oftast.
Det här ser jag mest fram emot med vårt kommande bröllop: När jag går in i
kyrkan och möter Sebastians och alla andras blickar. Samt när jag och Sebastian
anländer till Herrgården och för utbringa den första skålen som man och fru.
Antal gäster på vårt kommande bröllop: ca. 80 st.
Bröllopsdatum: 1/6 2019

Publicerat: 2018-07-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp