Ida - The Wedding Blogger

Update, summering och Gott Nytt År!!

Titt ut och hallå!

Äntligen är jag tillbaka och skriver lite, såhär på årets sista dag.
Det har vart extrem låg nivå på mitt bloggande den senaste tiden, och det värsta är att tiden går så enormt fort! Livet kom liksom lite emellan med mestadels jobb men även lägenhetsförsäljning, födelsedagar m.m.

Så jag tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt sen sist och vad som ligger i görningen för nästa år. Fördelen med att det dröjt lite sedan mitt senaste inlägg och att jag hunnit göra en hel del sen sist.  Jag har alltså en massa kött på benen att dela med mig om!

151 dagar kvar

I skrivande stund är det 151 dagar kvar till vår bröllopsdag. Det känns oftast som att vi är rätt bra på banan, men så börjar jag tänka på vad som är kvar och då blir jag genast lite mer på tå och fokuserad. Det som hittills har tagit mest tid, till och med mer än att hitta de rätta inbjudningskorten är beslut hur resterande tryckprodukter ska se ut, såsom vigselprogram, gästhäfte, placeringskort, find-your-seat-karta, bordsnumrering osv. Men efter månader av research har jag köpt lite här och lite där, dvs. inte en sammanhängande serie, men ändå med samma utformning.
Jag har använt mig mycket av utländska hemsidor och leverantörer såsom Zazzle, Ebay och Etsy.
Där hittade jag några nerladdningsbara mallar, där man kan redigera innehåll och text i Adobe.
Jag har ännu inte hunnit sitta och leka i det, men gjorde en snabb test för någon månad sedan som ändå verkar funka. To be continued!

Jag har även varit på Krägga och haft förberedande möte med Lars som är hotellansvarig och även alla brudpars go-to-person. Sebbe hade tyvärr inte möjlighet att följa med, men det var rätt kritiskt att få till mötet med kort varsel för att komma vidare i planeringen med mindre detaljer, dekor, upplägg och få en övergripande känsla för hur allt ska gå till och komma ihop sig. Sånt som man inte riktigt tänkte på när man var där sist och scoutade venues.
Men en del inköp till dekor har även påbörjats, så som ljuslyktor och bordsplaceringshållare.
DJ är bokad, där ljus och ljud är inkluderade.

Vill tillägga att Sebbe alltid har en slutgiltig röst och sägan om samtliga beslut som tas. Det är inte ”Idas show” utan vi gör det tillsammans, vilket jag faktiskt är mycket glad för. Även om det innebär att jag inte får mina viljor och tankar igenom. Sebbe har hintat om att han egentligen ville ha ett litet bröllop, men när vi väl sitter och försöker skala ner och reducera upplägget så vill han absolut inte ta bort just den delen. Så tror ändå att han tycker att det är rätt så roligt dethär med bröllop. 🙂 Och ännu gladare är jag att vi båda ska gå på Bröllopsmässan på Grand Hotel den 26-27 januari.<3
Helgerna i januari blir därav rätt hektiska, då även provsmakning av bröllopsmenyn stundar. Samt diverse husvisningar och födelsedagsfiranden, som vanligt. 🙂

Jag har också varit och provat brudklänningar tillsammans med mina tärnor på Milagro Kungsholmen. Och let me tell you, det var en himla tur att jag provade lite innan jag bestämde mig helt. Mer om det i ett annat inlägg.

Vi har även tänkt om lite gällande upplägget. Vi hade tänkt anordna en grillfest dagen innan för dem som vill, men det känns som att gästerna liksom blir lite bundna till att lägga mycket pengar med extra övernattning och matkostnader m.m.
Så vi skrotar den idén och satsar mer på själva bröllopsdagen. Hoppas så många som möjligt vill övernatta och äta en god frukost på söndagen istället.
Vi kanske samlas vid någon härlig restaurang i Västerås för dem som vill dagen innan.

Så det som är kvar att göra de kommande månaderna är att färdigställa gästbeskrivningar, innehåll i häftena, sånger till vigseln, anordna middag för toastmaster & toastmadame, aktivitetskväll för brudföljet, skicka ut inbjudningskorten såklart, färdigställa information i den mån det går på hemsidan, ansöka och hindersprövning, boka hår/make, kanske boka filmare, köpa smycken, skor och kläder, sy egen aftonklänning, färdigställa plan för blommor, köpa in partysaker, ljus, servetter. Träffa Sara-fotograf, beställa ringar, gå på danslektion och fastställa klädkod. En blandad prioordning och ja ni ser, vi har att göra. 🙂

Bröllopsresa kommer vi förmodligen vänta lite med. Vi kommer ta en semester med vänner i Spanien och har en stundande flytt. Det sista man vill är ju att stressa igenom den.

Men tills dess att vi hörs igen, önskar jag er ett fantastiskt härligt Gott Nytt År och en strålande start på 2019! Året då tydligen allt ska hända i mitt liv. Hihi. 🙂

Stor kram!

Publicerat: 2018-12-31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp