Ida - The Wedding Blogger

En sista intervju med Ida, numera fru Alsing

Hej Ida och stort grattis till att ha blivit fru Alsing! Du har ju bloggat här på Wedding Stories ett tag nu och jag tänkte att dina läsare skulle få ta del av en sista intervju med dig innan du säger hejdå till dem.

First look. Foto Prima foto.

Till att börja vad vad var det bästa med att gifta sig? Oj, säkert ett superklassiskt svar men helt klart att få ha så många nära och kära tillsammans och få fira sin kärlek med dom! 

När sa ni ja till varandra? Den 1.a juni 2019

Hur skulle du beskriva ditt och Sebastians bröllop? Som en enormt glädjefylld och kärleksfylld dag som man skulle vilja uppleva igen! 

”Vi ville få till ett exklusiv herrgårdskänsla med försommarens färger!”

 

Hade ni något specifikt tema/färgkod för ert bröllop? Ja, vi försökte framförallt att jobba med guld, vitt och grönska. Och i blommorna försökte vi få in en fin skala av rött, orange, rosa, vitt och grönt. Vi ville få till ett exklusiv herrgårdskänsla med försommarens färger!

Vilka tre ord beskriver bäst ert bröllop? Romantik, glädje & humor.

Blev bröllopet som du tänkt dig? Det blev bättre än jag tänkt mig! Förutom vädret som gjorde att vissa saker fick kastas om men med superproffsiga personer så var det inga problem. 🙂 

Var ägde ert bröllop rum? Vår vigsel ägde rum i Övergrans Kyrka. Själva bröllopsfesten hade vi på Krägga Herrgård där vi även hade en liten grillkväll inför bröllopet, själva middagen, festen och sedan frukost.

Hur dekorerade ni lokalen? Med en fantastisk blomstervägg från Melodi och Blomvagg.se, en stor ljuskrona med tygstycken i taket med ljusslingor samt punktbelysning på samtliga pelare. Fina skyltar i vitt och guld, stora runda ljuslyktor med blockljus. Fantastiska blomdekorationer – liljekonvaljbuketter och drinkskyltar, partyrekvisita i en fotohörna, ballonger med neonljus samt glow sticks i neon till kvällen.

”Tack vare bröllopet hittade vi även en fin tomt precis intill herrgården där vi nu bor i en nybyggd Smålandsvilla.”

 

Foto Prima foto.

 

Kan man säga att Krägga betyder ännu lite extra för er nu? Ni har ju faktiskt blivit grannar med herrgården. Absolut, det har det verkligen! Vi älskade denna plats från första gången vi kom hit. Tack vare bröllopet hittade vi även en fin tomt precis intill herrgården där vi nu bor i en nybyggd Smålandsvilla. Även om det inte är i närheten av att vara klart så är det lugnt och harmoniskt! Det är alldeles fantastiskt fina miljöer där vi kan se den fina herrgårdsmiljön från vardagsrummet! .

”Han är min stora kärlek och trygghet i livet.”

 

Vad var det bästa med att få säga ja till Sebastian? Att få möjligheten att leva resten av livet med min bästa vän och själsfrände. Vi har varit ihop i så många år och har utvecklats med varandra från ungdomar till vuxna människor. Vi har alltid roligt ihop och all kärlek finns kvar och har bara blivit starkare under åren! Han är min stora kärlek och trygghet i livet

Hur många bjöd ni på ert bröllop? Vi bjöd 90 personer. Enbart två av dessa fick förhinder.

Foto Prima foto.

På vilket sätt skulle du säga att ert bröllop karaktäriserar er?  Oj, det var en svår fråga. Det är väl att vi båda är perfektionister och vill gärna få in så mycket som möjligt i allt vi gör. Vi försökte kosta på och bjussa våra gäster så mycket som möjligt.

Hade ni någon specifik underhållning eller annat för era gäster? Nej, det hade varit roligt men vi valde att hålla ner det till middag och DJ.

Hade ni någon klädkod för era bröllopsgäster? Kavaj med ett litet tillägg om att kavajjacka och byxa skulle vara i samma färg samt klänningar med minst knälängd.

Vad bestod er bröllopsmiddag av? Vi hade en supergod trerättersmeny samt bröllopstårta. Vi bjöd på.

Förrätt: Toast Pelle Janzon på Kräggas vis
(oxfilé, löjrom från bottenviken, ägg 63, rödlök, brioche och pepparrot)
Veg. förrätt: Hasselbackspotatis med ramslökscreme, shittake och krasse.

Varmrätt: Helstekt kalvytterfilé med marsalasås, bakade primörer och krokett smaksatt med Västerbottenost
Veg. Varmrätt: Bakad blomkål. Med rostade grå ärtor, primörer, tryffel, Almnästegelost och citron- och örtkorokett,

Dessert: Chokladfondant med hallonsorbet och färska bär och ett supergott mousserande dessertvin.

Bröllopstårta: Med vitchokladmousse, smultronmousse på mazarinbotten och limezest samt vit pärlemorskimmrande sockerpasta.

Den fantastiska blomväggen.

Vad hade ni på er? Jag hade en superfin bröllopsklänning i spets gjord av Helene Hellström med brodyr, ett fantastiskt släp och bälte i strass. På kvällen bytte jag om till en egensydd chiffonkklänning med spetsliv. Sebastian hade en svart kostym, svart slips, vit skjorta, lackskor och corsage.

”Eventuellt skulle jag ha samlat mod för att sjunga en låt till Sebastian.”

 

Hade ni gjort något annorlunda idag? Nej, inte vad jag kan komma på. Eventuellt skulle jag ha samlat mod för att sjunga en låt till Sebastian. Regnet var ju svårt att förutspå. 🙂 

Några råd till andra par som ska gifta sig? Att njuta fullt ut! Ett tips är att ha en liten samling dagen innan för att få tid att umgås med alla gäster samt komma ner i varv och tänka på annat än förberedelser. Andas och försök släppa allt du kan och lita på att andra i din omgivning tar hand om ev. problem.

Några do’s and don’ts när det kommer till bröllopsplanering? Oj! Det enda jag kan komma på är att åka ut och titta på olika alternativ för platser och anläggningar där du vill ha ditt bröllop. Försök hålla rimlighet i det mesta om ni inte har en oändlig budget. Det blir lätt att allt är superviktigt och inget går att tumma på. Ta också hjälp av personer i din närhet. Allt behöver inte vara ett överraskningsmoment och du kan delegera vissa saker till personer du litar på.

Nygifta <3 Foto Prima foto.

Vad var viktigast för er i er bröllopsplanering? Hur prioriterade ni? Att båda skulle känna sig nöjda och bekväma med innehållet och samtliga val. Vi ville få det lilla extra i många moment för att våra gäster skulle känna sig sedda och komma i bra stämning. Samtidigt var det såklart viktigt att få budgeten att hålla.

Hit gick vår bröllopsresa. Till Spanien. Vi fick frågan om att  följa med två kompispar till Spanien under två tillfällen. Vi började med att umgås med ett par kompisar i deras familjebostad i Torrevieja. Efter några dagar började vår riktiga bröllopsresa då vi bilade ner till Benalmadena, precis ovanför Marbella. Där tog vi in på ett nyrenoverat hotell med All-inclusive för att bara njuta av varandras sällskap och njuta ordentligt. De sista tio dagarna spenderade vi i Marbella med våra andra kompisar. Tanken är att vi någon gång senare ska åka på ytterligare bröllopsresa till mer tropiska breddgrader.

Sist men inte minst tusen tack för att vi har fått ta del av er fantastiska bröllopshistoria och att du bloggat här hos oss <3  Tack själva! Det har varit så roligt att få dela med mig av känslor, förberedelser och upplevelser!  Man vill liksom inte lämna bröllopsvärlden, då det är en alldeles speciell och underbar bubbla. Men nu är det dags att fortsätta med andra faser i livet.  <3 

 

Publicerat: 2020-02-03

Ett svar till “En sista intervju med Ida, numera fru Alsing”

  1. Det är så härligt att se era bilder från den stora dagen, det formligen lyser om er!
    Grattis till er båda och till kärleken och var rädda om varandra!
    Ni är så fina!
    Stor kram från Carina i Västerås (du klippte mitt hår för många år sedan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp