Ida - The Wedding Blogger

A few months back…

Hej igen!

Nu när vi är inne på slutspurten har jag ju så mycket roligt att dela med mig om kring planering så att jag inte riktigt vet var jag ska börja..

När man som nytt brudpar ska börja planera sin stora dag känns allt lite som en djungel och det är svårt att börja i rätt ände.
Jag tänkte ge några tips och berätta hur vi gjorde.

När vi i augusti 2017 satte datumet till sommaren 2019 så kändes allt så långt bort, svårt att ta på.
Men vi förstod för att vi ska få någon uppfattning om hur det ska gå till, vilken omfattning och möjliga festlokaler så var vi tvungna till att göra någon form av gästlista. Så vi satte oss ner med ett första utkast och landade på 120 potentiella gäster..
Vi var lite oeniga om storleken och jag gav tillslut med mig att sikta på ca. 75 gäster. Men det höll inte utan landade på 100 st.
Där efter avtog planeringen lite och kom igång igen först sommaren 2018. Då gick vi till närmsta bokhandel och införskaffade Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson. I samma veva började jag även lyssna på hennes poddcast Drömbröllop med Paula och Johanna. Dessa två verktyg var guld värda och man fick snabbt en feeling vart man skulle lägga krutet för att komma vidare. Vi gjorde om vår gästlista och sedan en prioriteringslista på hur vi önskar att vårt bröllop ska tolkas. Vi visste väldigt snabbt att vi ville ha det på ett slott eller herrgård med fin miljö och där det fanns övernattningsmöjligheter.

Vi började leta bland alla mellansveriges bröllopsställen och hittade snabbt Krägga Herrgård, som hade allt vi båda tänkt oss och det kändes rätt från första stund. Men vi landade i att vi tyckte det var för dyrt med alla dom saker som vi vill prioritera och med den gästlistan vi hade. Vi fortsatte att leta men utan att hitta den känslan igen. Så vi kom fram till att för att ha råd med vårt drömställe fick vi prioritera om och ta ner vår ambitionsnivå och även korta ner gästlistan, denna gång hamnade vi på 77.
Så kunde vi boka.<3

Sedan dess har det känts väldigt självklart vad som blir ens nästa steg, mycket hjälp av vår bok och podcasts.
Det var egentligen ställe och klänning som var som första punkterna som vi började med. Sedan blev det lite dötid igen tills det började dra ihop sig för att sätta en ordentlig budget, spika gästlistan och skicka ut inbjudan eller snarare Save The Dates.

Efter det tog planering kring vilket tema och känsla som vi ville gå för, bokning av bröllopsfotograf samt val av Toastmasters.
Sedan har budget och gästlista pendlat både uppåt och neråt under en tid, när allt kändes lite ovisst. Då har jag haft sån tur som haft Sandra och bollat allt med, framförallt kring budget och om den var rimligt satt.

Strax efter jul bokade jag in oss på att besöka Grand Hotels bröllopsmässa i februari. Just kring dekor och allt runt i kring som utgör en bra bröllopsfest tyckte jag till en början kändes väldigt jobbigt och övermäktigt.Och vad bättre då än att besöka Grand med deras många utställare som gav så mycket inspiration!
Ett tips till er som känner att era partners inte riktigt känns tillräckligt fokuserade eller på helt annan nivå än er själva. Dra med personen till Bröllopsmässan och gå loss. För gud så roligt det var! Man får en tydlig bild på vad saker och ting kostar och vilka möjligheter som man har. 🙂 Där träffade jag på alla möjlig fina utställare, allt från lokaler, till kläder, blommor, bilar, photobooths och juvelerare. Där fanns bl.a. underbara Sweet Rocks som gjorde mina ringar!<3

I januari fick vi även komma till Krägga och testa bröllopsmenyn, då kände man att det verkligen började bli på riktigt.
Man hade då ett bra grepp om omfattning, känsla och upplägg så att man kunde bolla med Krägga.
Menyn smakade himmelskt och vi kände oss väldigt bekväma med våra beslut.

Vi avslutade helgen och kvällen med att titta förbi vår tomt som vi gav oss själva i tidig julklapp och drömde oss bort till när vårt efterlängtade hus ska stå granne med vårt drömbröllop, som pricken över i:t! 🙂

 

Kram,
//I

Publicerat: 2019-05-16

2 svar till “A few months back…”

  1. Åh så spännande! Ska bli så kul att få läsa om bröllopet sen. Ska själv gifta mig och funderar på herrgård.

    • Så roligt, stort grattis!
      Kan varmt rekommendera Krägga Herrgård.

      Ett råd är också att kika på ställen i tid, då dom går åt som smör i solsken och man behöver ungefär ha 1 år i framförhållning. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp