Ida - The Wedding Blogger

IDA HJÄRTA SEBASTIAN! <3

Hallå!

Alltså hörrni, det här med att gifta sig! Det roligaste, härligaste och häftigaste jag någonsin gjort!
Det enda tråkiga är att allt går så oerhört fort och vips är allt över.. Knappt ett problem så klart.
Att få ha så många av sina nära och kära som är där för att fira ens kärlek! SÅ MAGISKT!

Och alla dom fina talen och den grymma festen kommer jag att leva länge på!

Vår helg började med att jag hade ett frisörbesök hos bästa Nicolina på STHLM Hår!

Därefter åkte jag hem, vi packade in allt i bilen och begav oss mot Krägga Herrgård.
Där mötte vänner och familj upp för att rigga upp festlokalen. Dom härliga personerna på Krägga var i full gång med att duka färdigt så vi satte igång med att placera ut gästhäften, ljuslyktor, placeringskarta och bordsnumrering,  instagramhörnan, neonrekvisita till festen och göra i ordning alla fina liljekonvaljer som vi senare även smyckade kyrkan med.
Min mamma och morfar kom med alla fina blommor som behövde komma in i kylen.

Vi fick också förmånen att smycka honnörsbordet med en underbart fin blomvägg som blev pricken över i:et!
Rekommenderar den varmt till alla er som planerar bröllop eller fest, då den verkligen tillför känsla och perfektion och kan användas på så många sätt! Antingen honnörsbord eller som fotobakgrund till era gäster!

Så smidig att frakta, montera upp gav den perfekta romantiska och blomstrande känslan i stallet.
Ser så mycket fram emot att se bröllopsfotona! 🙂

När stallet var piffat och klart blev det hamburgare och kubb för hela slanten! Sån enormt härlig sommarkväll vid vattnet i goda vänners lag!
Som pricken över i:et så fick jag avgöra matchen och när jag fick ner kungen! En del av oss avslutade kvällen med lite drinkar inne i herrgården.

Sedan var det dags för dagen D, eller kanske rättare sagt dagen B!

Tyvärr hade vi inte vädret med oss denna dag och foton och brudskål vid vattnet fick planeras om.
Men vad gjorde väl det en dag när man är så nervös så man på något sätt inte var nervös!? Det enda och det bästa man kan göra är bara att åka med! 🙂
Efter frukosten kom mina tärnor till mig för att göra oss i ordning, efter en stund anslöt även min mamma och min svärmor!
Min tidigare klasskompis från frisörgymnasiet Johanna Saario kom för att göra mig fin i håret, vilket hon verkligen gjorde! Var så enormt nöjd med frisyren! Ska försöka visa bilder sen!
Sedan kom Jennie Güntner, som är syster till min vän och toastmadame och sminkade mig underbart fint! Enormt duktig tjej som även precis lanserat sina alldeles egna lösögonfransar.

Sedan drog det ihop sig för first look och fotografering i regnet. 🙂 Var ett underbart ögonblick där så mycket annspänningar släpptes! Jag har aldrig sett Sebbe finare än den dagen! Det lyste om honom och han var så snygg i sin nya svarta kostym!
Vi fick fotograferas inomhus p.g.a regnet i en superfin lokal med öppen spis.

Sedan bar det av till kyrkan och vips var det dags att gå in i kyrkan, efter att ingångsmusiken och vigselprogrammen lite glömdes bort och kom med sen ankomst. Men vad gör det, bara ett roligt minne! 🙂

När vi sen skulle gå ut i kyrkan fick vi några minuters uppehåll innan jag fick skutta under alla paraplyer för att emot grattiskramar från alla gäster! 🙂

Sedan var det dags för middag och fest i herrgårdens gamla stall!
En oförglömlig kväll som bjöd på glädje, tårar, fina tal och skönsång. Och festen blev det roligaste träningspasset som jag någonsin varit på!
Det dansades och tjoade oavbrutet hela vägen fram till stängningsdags. Jag tog en paus för hämta lite champagne och vickningspizza! Vilket gjorde susen. Jag har aldrig haft så roligt!

Det var en alldeles magisk dag och kväll som bjöd på många skratt, så mycket kärlek och enorm värme!
Vi är så lyckligt lottade att vi har så många fina människor i vår närhet!

Kommer berätta mer i detalj inom kort och såklart dela med mig av bröllopsbilderna!

Tillsdess, ta hand om er! 🙂

Kram

//I

 

Inga kommentarer

Äntligen dags!

Hallå!

Imorgon, eller egentligen idag när jag skriver i detta nu, är det äntligen dags för vårt bröllop!
Så efterlängtat. 🙂

Senaste veckorna har varit högintensiva med planering, jobb och förberedelser om vart annat. Samtidigt som man försöker få in lite fritid och häng med vänner och familj.

Gårdagen och idag har bestått av en del del förberedelser i form av besök hos bl.a. frisör, tandläkare, nagelterapeut m.m. Men nu känner jag mig kittad till tänderna och mer än redo för bröllop.
Även om hela bröllopet kommer över en som en stor jättevåg som man bara måste rida på.

Idag har vi piffat lokal för hela slanten och haft en härlig och avslappnad kväll med hamburgare och kubb med nära och kära som redan har anlänt hit till Krägga. Vi har så många fantastiska människor omkring oss som ställer upp i alla lägen och hjälpt oss så enormt mycket idag, vilket vi är så tacksamma för!
Detta kommer bli en helt underbar helg!

Hoppas kunna dela med mig om lite imorgon och annars tipsar jag er att följa vårt instagramkonto @alsing2019.

Nu ska jag njuta till fullo av allt fint som händer runt om kring mig i detta NU! <3

Kram och godnatt!

//I

 

 

Inga kommentarer

A few months back…

Hej igen!

Nu när vi är inne på slutspurten har jag ju så mycket roligt att dela med mig om kring planering så att jag inte riktigt vet var jag ska börja..

När man som nytt brudpar ska börja planera sin stora dag känns allt lite som en djungel och det är svårt att börja i rätt ände.
Jag tänkte ge några tips och berätta hur vi gjorde.

När vi i augusti 2017 satte datumet till sommaren 2019 så kändes allt så långt bort, svårt att ta på.
Men vi förstod för att vi ska få någon uppfattning om hur det ska gå till, vilken omfattning och möjliga festlokaler så var vi tvungna till att göra någon form av gästlista. Så vi satte oss ner med ett första utkast och landade på 120 potentiella gäster..
Vi var lite oeniga om storleken och jag gav tillslut med mig att sikta på ca. 75 gäster. Men det höll inte utan landade på 100 st.
Där efter avtog planeringen lite och kom igång igen först sommaren 2018. Då gick vi till närmsta bokhandel och införskaffade Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson. I samma veva började jag även lyssna på hennes poddcast Drömbröllop med Paula och Johanna. Dessa två verktyg var guld värda och man fick snabbt en feeling vart man skulle lägga krutet för att komma vidare. Vi gjorde om vår gästlista och sedan en prioriteringslista på hur vi önskar att vårt bröllop ska tolkas. Vi visste väldigt snabbt att vi ville ha det på ett slott eller herrgård med fin miljö och där det fanns övernattningsmöjligheter.

Vi började leta bland alla mellansveriges bröllopsställen och hittade snabbt Krägga Herrgård, som hade allt vi båda tänkt oss och det kändes rätt från första stund. Men vi landade i att vi tyckte det var för dyrt med alla dom saker som vi vill prioritera och med den gästlistan vi hade. Vi fortsatte att leta men utan att hitta den känslan igen. Så vi kom fram till att för att ha råd med vårt drömställe fick vi prioritera om och ta ner vår ambitionsnivå och även korta ner gästlistan, denna gång hamnade vi på 77.
Så kunde vi boka.<3

Sedan dess har det känts väldigt självklart vad som blir ens nästa steg, mycket hjälp av vår bok och podcasts.
Det var egentligen ställe och klänning som var som första punkterna som vi började med. Sedan blev det lite dötid igen tills det började dra ihop sig för att sätta en ordentlig budget, spika gästlistan och skicka ut inbjudan eller snarare Save The Dates.

Efter det tog planering kring vilket tema och känsla som vi ville gå för, bokning av bröllopsfotograf samt val av Toastmasters.
Sedan har budget och gästlista pendlat både uppåt och neråt under en tid, när allt kändes lite ovisst. Då har jag haft sån tur som haft Sandra och bollat allt med, framförallt kring budget och om den var rimligt satt.

Strax efter jul bokade jag in oss på att besöka Grand Hotels bröllopsmässa i februari. Just kring dekor och allt runt i kring som utgör en bra bröllopsfest tyckte jag till en början kändes väldigt jobbigt och övermäktigt.Och vad bättre då än att besöka Grand med deras många utställare som gav så mycket inspiration!
Ett tips till er som känner att era partners inte riktigt känns tillräckligt fokuserade eller på helt annan nivå än er själva. Dra med personen till Bröllopsmässan och gå loss. För gud så roligt det var! Man får en tydlig bild på vad saker och ting kostar och vilka möjligheter som man har. 🙂 Där träffade jag på alla möjlig fina utställare, allt från lokaler, till kläder, blommor, bilar, photobooths och juvelerare. Där fanns bl.a. underbara Sweet Rocks som gjorde mina ringar!<3

I januari fick vi även komma till Krägga och testa bröllopsmenyn, då kände man att det verkligen började bli på riktigt.
Man hade då ett bra grepp om omfattning, känsla och upplägg så att man kunde bolla med Krägga.
Menyn smakade himmelskt och vi kände oss väldigt bekväma med våra beslut.

Vi avslutade helgen och kvällen med att titta förbi vår tomt som vi gav oss själva i tidig julklapp och drömde oss bort till när vårt efterlängtade hus ska stå granne med vårt drömbröllop, som pricken över i:t! 🙂

 

Kram,
//I

2 Kommentarer

Här går det undan…

Hej!

Nu bokstavligen flyger tiden förbi!

Jisses så trött jag är, man märker att den stora dagen närmar sig med stormsteg, alla slutdetaljer som ska ordnas med och så småningom här ska säcken knytas ihop! Men allt är såklart superroligt! Man önskar dock att alla som planerar bröllop skulle få betald tjänstledighet för att planera sin stora dag. 🙂
Just nu är det 16 dagar och 16 minuter kvar till vår bröllopsdag! Så obegripligt!

Sen sist har det som sagt hänt mycket, det är inte många grundidéer är som dom var från början- inte ens min klänning!
I november tyckte jag att det börjades kännas på riktigt när jag och mina fina brudtärnor var på besök hos Milagro på Kungsholmen för att testa klänningar. Jag som är ett stort fan av Say yes to the dress, var i himmelriket på jorden! Vet inte hur många avsnitt jag betat av och har försvarat mig med att jag sparar så mycket tid i att scouta vad jag vill ha. Ändå var det sjukt svårt och det blev något helt annat än vad som var tänkt. Att få stå där i centrum, på en pidestal, i ett rum fullt med vita princessklänningar och att få dela den stunden med dina bästa vänner över ett glas bubbel var som en dröm!
Och ja, jag fick även några tårar när “rätt” klänning kom fram. 😉

Men! Jag köpte ju ingen klänning där utan hade från början bestämt att en superduktig tjej som heter Helen och som är från min hemstad Västerås skulle få sy upp min klänning. Vi träffades redan i augusti har jag för mig för att prata och jobba fram något. Vi enades då om en slank och figursydd spetsdröm, men var överens om att jag skulle gå iväg och prova klänningar för att känna mig fram helt enkelt. Och tur var väl det. Efter besöket hos Milagro blev det helt och hållet något annat som nu sytts upp. Och nu är den i stort sätt klar!
Som ett sidoprojekt så syr jag tillsammans med min mormor upp min “festklänning” som jag ska ha efter middagen. Jag har nämligen valt att byta för att kunna röra mig bättre och att inte ha sönder min fina brudklänning för mycket utan jag vill behålla den i så gott skick som möjligt. Att sedan sy en klänning till min bröllopsdag tillsammans med min kära mormor är något visst och fantastiskt härligt!<3

Så mitt råd till alla er brudar, gå och testa klänningar och researcha innan med några avsnitt av Say yes to the dress!
Även ett perfekt sätt att dra igång hela kalaset och förberedelserna! Jag fick en hemmagjord brunch innan vi drog iväg så vi verkligen hittade rätt stämning. Och efteråt så gick vi och tog ett glas vin och hade det hur trevligt som helst.

Vi hörs snart igen med mer bröllopstankar!
Kram,
I

Inga kommentarer
Upp