Ida - The Wedding Blogger

A few months back…

Hej igen!

Nu när vi är inne på slutspurten har jag ju så mycket roligt att dela med mig om kring planering så att jag inte riktigt vet var jag ska börja..

När man som nytt brudpar ska börja planera sin stora dag känns allt lite som en djungel och det är svårt att börja i rätt ände.
Jag tänkte ge några tips och berätta hur vi gjorde.

När vi i augusti 2017 satte datumet till sommaren 2019 så kändes allt så långt bort, svårt att ta på.
Men vi förstod för att vi ska få någon uppfattning om hur det ska gå till, vilken omfattning och möjliga festlokaler så var vi tvungna till att göra någon form av gästlista. Så vi satte oss ner med ett första utkast och landade på 120 potentiella gäster..
Vi var lite oeniga om storleken och jag gav tillslut med mig att sikta på ca. 75 gäster. Men det höll inte utan landade på 100 st.
Där efter avtog planeringen lite och kom igång igen först sommaren 2018. Då gick vi till närmsta bokhandel och införskaffade Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson. I samma veva började jag även lyssna på hennes poddcast Drömbröllop med Paula och Johanna. Dessa två verktyg var guld värda och man fick snabbt en feeling vart man skulle lägga krutet för att komma vidare. Vi gjorde om vår gästlista och sedan en prioriteringslista på hur vi önskar att vårt bröllop ska tolkas. Vi visste väldigt snabbt att vi ville ha det på ett slott eller herrgård med fin miljö och där det fanns övernattningsmöjligheter.

Vi började leta bland alla mellansveriges bröllopsställen och hittade snabbt Krägga Herrgård, som hade allt vi båda tänkt oss och det kändes rätt från första stund. Men vi landade i att vi tyckte det var för dyrt med alla dom saker som vi vill prioritera och med den gästlistan vi hade. Vi fortsatte att leta men utan att hitta den känslan igen. Så vi kom fram till att för att ha råd med vårt drömställe fick vi prioritera om och ta ner vår ambitionsnivå och även korta ner gästlistan, denna gång hamnade vi på 77.
Så kunde vi boka.<3

Sedan dess har det känts väldigt självklart vad som blir ens nästa steg, mycket hjälp av vår bok och podcasts.
Det var egentligen ställe och klänning som var som första punkterna som vi började med. Sedan blev det lite dötid igen tills det började dra ihop sig för att sätta en ordentlig budget, spika gästlistan och skicka ut inbjudan eller snarare Save The Dates.

Efter det tog planering kring vilket tema och känsla som vi ville gå för, bokning av bröllopsfotograf samt val av Toastmasters.
Sedan har budget och gästlista pendlat både uppåt och neråt under en tid, när allt kändes lite ovisst. Då har jag haft sån tur som haft Sandra och bollat allt med, framförallt kring budget och om den var rimligt satt.

Strax efter jul bokade jag in oss på att besöka Grand Hotels bröllopsmässa i februari. Just kring dekor och allt runt i kring som utgör en bra bröllopsfest tyckte jag till en början kändes väldigt jobbigt och övermäktigt.Och vad bättre då än att besöka Grand med deras många utställare som gav så mycket inspiration!
Ett tips till er som känner att era partners inte riktigt känns tillräckligt fokuserade eller på helt annan nivå än er själva. Dra med personen till Bröllopsmässan och gå loss. För gud så roligt det var! Man får en tydlig bild på vad saker och ting kostar och vilka möjligheter som man har. 🙂 Där träffade jag på alla möjlig fina utställare, allt från lokaler, till kläder, blommor, bilar, photobooths och juvelerare. Där fanns bl.a. underbara Sweet Rocks som gjorde mina ringar!<3

I januari fick vi även komma till Krägga och testa bröllopsmenyn, då kände man att det verkligen började bli på riktigt.
Man hade då ett bra grepp om omfattning, känsla och upplägg så att man kunde bolla med Krägga.
Menyn smakade himmelskt och vi kände oss väldigt bekväma med våra beslut.

Vi avslutade helgen och kvällen med att titta förbi vår tomt som vi gav oss själva i tidig julklapp och drömde oss bort till när vårt efterlängtade hus ska stå granne med vårt drömbröllop, som pricken över i:t! 🙂

 

Kram,
//I

Inga kommentarer

Här går det undan…

Hej!

Nu bokstavligen flyger tiden förbi!

Jisses så trött jag är, man märker att den stora dagen närmar sig med stormsteg, alla slutdetaljer som ska ordnas med och så småningom här ska säcken knytas ihop! Men allt är såklart superroligt! Man önskar dock att alla som planerar bröllop skulle få betald tjänstledighet för att planera sin stora dag. 🙂
Just nu är det 16 dagar och 16 minuter kvar till vår bröllopsdag! Så obegripligt!

Sen sist har det som sagt hänt mycket, det är inte många grundidéer är som dom var från början- inte ens min klänning!
I november tyckte jag att det börjades kännas på riktigt när jag och mina fina brudtärnor var på besök hos Milagro på Kungsholmen för att testa klänningar. Jag som är ett stort fan av Say yes to the dress, var i himmelriket på jorden! Vet inte hur många avsnitt jag betat av och har försvarat mig med att jag sparar så mycket tid i att scouta vad jag vill ha. Ändå var det sjukt svårt och det blev något helt annat än vad som var tänkt. Att få stå där i centrum, på en pidestal, i ett rum fullt med vita princessklänningar och att få dela den stunden med dina bästa vänner över ett glas bubbel var som en dröm!
Och ja, jag fick även några tårar när “rätt” klänning kom fram. 😉

Men! Jag köpte ju ingen klänning där utan hade från början bestämt att en superduktig tjej som heter Helen och som är från min hemstad Västerås skulle få sy upp min klänning. Vi träffades redan i augusti har jag för mig för att prata och jobba fram något. Vi enades då om en slank och figursydd spetsdröm, men var överens om att jag skulle gå iväg och prova klänningar för att känna mig fram helt enkelt. Och tur var väl det. Efter besöket hos Milagro blev det helt och hållet något annat som nu sytts upp. Och nu är den i stort sätt klar!
Som ett sidoprojekt så syr jag tillsammans med min mormor upp min “festklänning” som jag ska ha efter middagen. Jag har nämligen valt att byta för att kunna röra mig bättre och att inte ha sönder min fina brudklänning för mycket utan jag vill behålla den i så gott skick som möjligt. Att sedan sy en klänning till min bröllopsdag tillsammans med min kära mormor är något visst och fantastiskt härligt!<3

Så mitt råd till alla er brudar, gå och testa klänningar och researcha innan med några avsnitt av Say yes to the dress!
Även ett perfekt sätt att dra igång hela kalaset och förberedelserna! Jag fick en hemmagjord brunch innan vi drog iväg så vi verkligen hittade rätt stämning. Och efteråt så gick vi och tog ett glas vin och hade det hur trevligt som helst.

Vi hörs snart igen med mer bröllopstankar!
Kram,
I

Inga kommentarer

Update, summering och Gott Nytt År!!

Titt ut och hallå!

Äntligen är jag tillbaka och skriver lite, såhär på årets sista dag.
Det har vart extrem låg nivå på mitt bloggande den senaste tiden, och det värsta är att tiden går så enormt fort! Livet kom liksom lite emellan med mestadels jobb men även lägenhetsförsäljning, födelsedagar m.m.

Så jag tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt sen sist och vad som ligger i görningen för nästa år. Fördelen med att det dröjt lite sedan mitt senaste inlägg och att jag hunnit göra en hel del sen sist.  Jag har alltså en massa kött på benen att dela med mig om!

151 dagar kvar

I skrivande stund är det 151 dagar kvar till vår bröllopsdag. Det känns oftast som att vi är rätt bra på banan, men så börjar jag tänka på vad som är kvar och då blir jag genast lite mer på tå och fokuserad. Det som hittills har tagit mest tid, till och med mer än att hitta de rätta inbjudningskorten är beslut hur resterande tryckprodukter ska se ut, såsom vigselprogram, gästhäfte, placeringskort, find-your-seat-karta, bordsnumrering osv. Men efter månader av research har jag köpt lite här och lite där, dvs. inte en sammanhängande serie, men ändå med samma utformning.
Jag har använt mig mycket av utländska hemsidor och leverantörer såsom Zazzle, Ebay och Etsy.
Där hittade jag några nerladdningsbara mallar, där man kan redigera innehåll och text i Adobe.
Jag har ännu inte hunnit sitta och leka i det, men gjorde en snabb test för någon månad sedan som ändå verkar funka. To be continued!

Jag har även varit på Krägga och haft förberedande möte med Lars som är hotellansvarig och även alla brudpars go-to-person. Sebbe hade tyvärr inte möjlighet att följa med, men det var rätt kritiskt att få till mötet med kort varsel för att komma vidare i planeringen med mindre detaljer, dekor, upplägg och få en övergripande känsla för hur allt ska gå till och komma ihop sig. Sånt som man inte riktigt tänkte på när man var där sist och scoutade venues.
Men en del inköp till dekor har även påbörjats, så som ljuslyktor och bordsplaceringshållare.
DJ är bokad, där ljus och ljud är inkluderade.

Vill tillägga att Sebbe alltid har en slutgiltig röst och sägan om samtliga beslut som tas. Det är inte “Idas show” utan vi gör det tillsammans, vilket jag faktiskt är mycket glad för. Även om det innebär att jag inte får mina viljor och tankar igenom. Sebbe har hintat om att han egentligen ville ha ett litet bröllop, men när vi väl sitter och försöker skala ner och reducera upplägget så vill han absolut inte ta bort just den delen. Så tror ändå att han tycker att det är rätt så roligt dethär med bröllop. 🙂 Och ännu gladare är jag att vi båda ska gå på Bröllopsmässan på Grand Hotel den 26-27 januari.<3
Helgerna i januari blir därav rätt hektiska, då även provsmakning av bröllopsmenyn stundar. Samt diverse husvisningar och födelsedagsfiranden, som vanligt. 🙂

Jag har också varit och provat brudklänningar tillsammans med mina tärnor på Milagro Kungsholmen. Och let me tell you, det var en himla tur att jag provade lite innan jag bestämde mig helt. Mer om det i ett annat inlägg.

Vi har även tänkt om lite gällande upplägget. Vi hade tänkt anordna en grillfest dagen innan för dem som vill, men det känns som att gästerna liksom blir lite bundna till att lägga mycket pengar med extra övernattning och matkostnader m.m.
Så vi skrotar den idén och satsar mer på själva bröllopsdagen. Hoppas så många som möjligt vill övernatta och äta en god frukost på söndagen istället.
Vi kanske samlas vid någon härlig restaurang i Västerås för dem som vill dagen innan.

Så det som är kvar att göra de kommande månaderna är att färdigställa gästbeskrivningar, innehåll i häftena, sånger till vigseln, anordna middag för toastmaster & toastmadame, aktivitetskväll för brudföljet, skicka ut inbjudningskorten såklart, färdigställa information i den mån det går på hemsidan, ansöka och hindersprövning, boka hår/make, kanske boka filmare, köpa smycken, skor och kläder, sy egen aftonklänning, färdigställa plan för blommor, köpa in partysaker, ljus, servetter. Träffa Sara-fotograf, beställa ringar, gå på danslektion och fastställa klädkod. En blandad prioordning och ja ni ser, vi har att göra. 🙂

Bröllopsresa kommer vi förmodligen vänta lite med. Vi kommer ta en semester med vänner i Spanien och har en stundande flytt. Det sista man vill är ju att stressa igenom den.

Men tills dess att vi hörs igen, önskar jag er ett fantastiskt härligt Gott Nytt År och en strålande start på 2019! Året då tydligen allt ska hända i mitt liv. Hihi. 🙂

Stor kram!

Inga kommentarer

Redan oktober?!

Hi friends!

Hoppats ni alla mår strålande!

Det går undan over here, planeringen går verkligen framåt med stormsteg!
Vi har bl.a. spikat vår bröllopsfotograf! Sara Örqvist som har Prima foto. Hon tar verkligen fantastiska bilder, är så gullig, närvarande och mottaglig för våra önskemål. Det är sånna personer med den bästa servicenerv som vi gillar. Så det känns mer än bra! Nu ska vi ses och prata lite inspiration och upplägg samt lära känna varandra ännu mer!

Sedan har vi enats om alltifrån temafärger, riktlinjer för dekor och framförallt börjat knåpa på detaljer som gör det personligt. Vi kommer ju att vara på en superfin herrgård som ligger precis vid vattnet, jag älskar stället!

Middagen och festen kommer hållas i ett gammalt stall, som såklart har ett omvandlat utseende. Det är högt i tak med en fin ljuskrona och tyg som utsmyckning.
Den känslan jag försöker få till nu är lite mer “elegant rustik”, för att få en mer avslappnad och personlig touch.

Jag älskar ju slott och herrgårdar, men jag är även från landet och älskar naturen och dess enkelhet. Sen finns det ju inget bättre än en svensk grönskande sommar! Så grönska, guld och försommarfärger är det vi kör på, och det kommer bli såå romantiskt och sprudlande! Jag har ännu inte hittat några bra bordsplaceringskort dock..  Men dessa inspirationsbilder visar den linje vi är inne på.

Men det är svårt, svårare än jag hade föreställt mig. Allt hänger ihop med varandra och varje val man gör blir avgörande till kommande val man ska göra. Tur då att jag har fantastiska Sandra, som hjälper och stöttar. Hon kommer med råd och idéer, som är precis det vi behöver.
Vi satt härom kvällen och gick igenom allt ifrån upplägg, dekor och vision, utförande och framförallt fick jag hjälp med att få ett bättre grepp om budgeten. Den har varit så svår att sätta för oss. Man har inte full koll och vet inte alltid om man överdriver eller underskattar en post. Så det var enormt skönt att få veta att vi faktiskt hade rätt bra koll och att vi dessutom kunde spara några tusenlappar här och var genom att effektivisera mycket.

Nästkommande veckor börjar det bli dags att slutföra hemsidan och mailutskick och framförallt skicka ut Inbjudningarna!!<3

Som jag nämnde tidigare har Save-the-Date-korten gått ut, och många gäster har hört av sig och verkar enormt peppade!

Som jag längtar!! Och vilken tur att tiden går så fort! Det närmar sig med stormsteg, vilket känns såå overkligt!

Det är verkligen nu det händer, vilket är svårt att ta in. Kan inte föreställa mig hur overkligt allt kommer att kännas den 1 juni.<3

Kram!

/I

Inga kommentarer
Upp