Ida - The Wedding Blogger

Update, summering och Gott Nytt År!!

Titt ut och hallå!

Äntligen är jag tillbaka och skriver lite, såhär på årets sista dag.
Det har vart extrem låg nivå på mitt bloggande den senaste tiden, och det värsta är att tiden går så enormt fort! Livet kom liksom lite emellan med mestadels jobb men även lägenhetsförsäljning, födelsedagar m.m.

Så jag tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt sen sist och vad som ligger i görningen för nästa år. Fördelen med att det dröjt lite sedan mitt senaste inlägg och att jag hunnit göra en hel del sen sist.  Jag har alltså en massa kött på benen att dela med mig om!

151 dagar kvar

I skrivande stund är det 151 dagar kvar till vår bröllopsdag. Det känns oftast som att vi är rätt bra på banan, men så börjar jag tänka på vad som är kvar och då blir jag genast lite mer på tå och fokuserad. Det som hittills har tagit mest tid, till och med mer än att hitta de rätta inbjudningskorten är beslut hur resterande tryckprodukter ska se ut, såsom vigselprogram, gästhäfte, placeringskort, find-your-seat-karta, bordsnumrering osv. Men efter månader av research har jag köpt lite här och lite där, dvs. inte en sammanhängande serie, men ändå med samma utformning.
Jag har använt mig mycket av utländska hemsidor och leverantörer såsom Zazzle, Ebay och Etsy.
Där hittade jag några nerladdningsbara mallar, där man kan redigera innehåll och text i Adobe.
Jag har ännu inte hunnit sitta och leka i det, men gjorde en snabb test för någon månad sedan som ändå verkar funka. To be continued!

Jag har även varit på Krägga och haft förberedande möte med Lars som är hotellansvarig och även alla brudpars go-to-person. Sebbe hade tyvärr inte möjlighet att följa med, men det var rätt kritiskt att få till mötet med kort varsel för att komma vidare i planeringen med mindre detaljer, dekor, upplägg och få en övergripande känsla för hur allt ska gå till och komma ihop sig. Sånt som man inte riktigt tänkte på när man var där sist och scoutade venues.
Men en del inköp till dekor har även påbörjats, så som ljuslyktor och bordsplaceringshållare.
DJ är bokad, där ljus och ljud är inkluderade.

Vill tillägga att Sebbe alltid har en slutgiltig röst och sägan om samtliga beslut som tas. Det är inte “Idas show” utan vi gör det tillsammans, vilket jag faktiskt är mycket glad för. Även om det innebär att jag inte får mina viljor och tankar igenom. Sebbe har hintat om att han egentligen ville ha ett litet bröllop, men när vi väl sitter och försöker skala ner och reducera upplägget så vill han absolut inte ta bort just den delen. Så tror ändå att han tycker att det är rätt så roligt dethär med bröllop. 🙂 Och ännu gladare är jag att vi båda ska gå på Bröllopsmässan på Grand Hotel den 26-27 januari.<3
Helgerna i januari blir därav rätt hektiska, då även provsmakning av bröllopsmenyn stundar. Samt diverse husvisningar och födelsedagsfiranden, som vanligt. 🙂

Jag har också varit och provat brudklänningar tillsammans med mina tärnor på Milagro Kungsholmen. Och let me tell you, det var en himla tur att jag provade lite innan jag bestämde mig helt. Mer om det i ett annat inlägg.

Vi har även tänkt om lite gällande upplägget. Vi hade tänkt anordna en grillfest dagen innan för dem som vill, men det känns som att gästerna liksom blir lite bundna till att lägga mycket pengar med extra övernattning och matkostnader m.m.
Så vi skrotar den idén och satsar mer på själva bröllopsdagen. Hoppas så många som möjligt vill övernatta och äta en god frukost på söndagen istället.
Vi kanske samlas vid någon härlig restaurang i Västerås för dem som vill dagen innan.

Så det som är kvar att göra de kommande månaderna är att färdigställa gästbeskrivningar, innehåll i häftena, sånger till vigseln, anordna middag för toastmaster & toastmadame, aktivitetskväll för brudföljet, skicka ut inbjudningskorten såklart, färdigställa information i den mån det går på hemsidan, ansöka och hindersprövning, boka hår/make, kanske boka filmare, köpa smycken, skor och kläder, sy egen aftonklänning, färdigställa plan för blommor, köpa in partysaker, ljus, servetter. Träffa Sara-fotograf, beställa ringar, gå på danslektion och fastställa klädkod. En blandad prioordning och ja ni ser, vi har att göra. 🙂

Bröllopsresa kommer vi förmodligen vänta lite med. Vi kommer ta en semester med vänner i Spanien och har en stundande flytt. Det sista man vill är ju att stressa igenom den.

Men tills dess att vi hörs igen, önskar jag er ett fantastiskt härligt Gott Nytt År och en strålande start på 2019! Året då tydligen allt ska hända i mitt liv. Hihi. 🙂

Stor kram!

Inga kommentarer

Redan oktober?!

Hi friends!

Hoppats ni alla mår strålande!

Det går undan over here, planeringen går verkligen framåt med stormsteg!
Vi har bl.a. spikat vår bröllopsfotograf! Sara Örqvist som har Prima foto. Hon tar verkligen fantastiska bilder, är så gullig, närvarande och mottaglig för våra önskemål. Det är sånna personer med den bästa servicenerv som vi gillar. Så det känns mer än bra! Nu ska vi ses och prata lite inspiration och upplägg samt lära känna varandra ännu mer!

Sedan har vi enats om alltifrån temafärger, riktlinjer för dekor och framförallt börjat knåpa på detaljer som gör det personligt. Vi kommer ju att vara på en superfin herrgård som ligger precis vid vattnet, jag älskar stället!

Middagen och festen kommer hållas i ett gammalt stall, som såklart har ett omvandlat utseende. Det är högt i tak med en fin ljuskrona och tyg som utsmyckning.
Den känslan jag försöker få till nu är lite mer “elegant rustik”, för att få en mer avslappnad och personlig touch.

Jag älskar ju slott och herrgårdar, men jag är även från landet och älskar naturen och dess enkelhet. Sen finns det ju inget bättre än en svensk grönskande sommar! Så grönska, guld och försommarfärger är det vi kör på, och det kommer bli såå romantiskt och sprudlande! Jag har ännu inte hittat några bra bordsplaceringskort dock..  Men dessa inspirationsbilder visar den linje vi är inne på.

Men det är svårt, svårare än jag hade föreställt mig. Allt hänger ihop med varandra och varje val man gör blir avgörande till kommande val man ska göra. Tur då att jag har fantastiska Sandra, som hjälper och stöttar. Hon kommer med råd och idéer, som är precis det vi behöver.
Vi satt härom kvällen och gick igenom allt ifrån upplägg, dekor och vision, utförande och framförallt fick jag hjälp med att få ett bättre grepp om budgeten. Den har varit så svår att sätta för oss. Man har inte full koll och vet inte alltid om man överdriver eller underskattar en post. Så det var enormt skönt att få veta att vi faktiskt hade rätt bra koll och att vi dessutom kunde spara några tusenlappar här och var genom att effektivisera mycket.

Nästkommande veckor börjar det bli dags att slutföra hemsidan och mailutskick och framförallt skicka ut Inbjudningarna!!<3

Som jag nämnde tidigare har Save-the-Date-korten gått ut, och många gäster har hört av sig och verkar enormt peppade!

Som jag längtar!! Och vilken tur att tiden går så fort! Det närmar sig med stormsteg, vilket känns såå overkligt!

Det är verkligen nu det händer, vilket är svårt att ta in. Kan inte föreställa mig hur overkligt allt kommer att kännas den 1 juni.<3

Kram!

/I

Inga kommentarer

2015.03.13 <3

Hallå där!

Idag tänkte jag dela med mig av hur det gick till när jag och Sebastian förlovade oss.

Det var fredagen den 13e (!) mars 2015.
Jag och Sebastian var i New York med hans bästa kompis och hans numera fru, som träffades under studier i just USA. Därav skulle dem fira sin tvåårsdag lite i efterskott när dom nu var tillbaka i landet där deras kärleksresa började. Sebastian skulle på ett jobbmöte med NHL, som han passade på att ta när vi ändå var där. Och jag, vad skulle jag göra? Hade ju inga planer över huvud taget..

Dagen började iallafall med att vi gick och åt en gemensam frukost på Starbucks på Times Square. Där gästade Rihanna dagen till ära morgonshowen på “Goodmorning America”. Jag ställde mig på en stol för att kunna se. Efter en kort stund kom en polis och sa med sträng röst: “Miss, step down from the chair right now”.
Väl nere på marken kom även ett litet filmteam förbi oss. De frågade om vi ville ställa upp på några korta frågor inför kameran. De spelade in kortfilmer med människor för en tidskapsel, där de ställde frågor som vad ditt namn var, hur gammal du var, vad du jobbade med och hur du hoppades att ditt liv skulle se ut om 10 år (om jag minns rätt). Detta skulle då spelas upp 10 år på just Times Square. Jag svarade på sista frågan något alldagligt och opersonligt i stil med att jag skulle ha ett jobb som jag är nöjd med, är förlovad eller gift och bara är lycklig med mitt liv.

Därefter skildes vi åt och jag fick följa med Sebbe till NHL på möte. Vilket verkligen var en upplevelse! Vi träffade supersöta Peg och fick även fotograferas som ankare i NHL’s TV-studio.

Kort därefter ringde våra kompisar som undrade om vi skulle tidigarelägga besöket i Rockefeller Center en dag tidigare. Detta då dagens väder var klart och soligt. Så det gjorde vi.
Fått höra i efterhand att S var ruskigt nervös eftersom han hade ringen i väskan och behövde köra väskan genom en metalldetektor.

Därefter skildes vi åt igen och jag och S begav oss för en härlig promenad i Central Park.
Väl där så kom det fram några försäljare som ville erbjuda oss skjuts genom häst och vagn alternativt elcykel genom parken.

Sebbe föreslog då häst och vagn-turen. Och jag som var så inställd på att gå tänkte att ja, varför inte!
Däremot så fick jag sedan elcykelalternativet presenterat för mig och att de åkte större del av parken som inte häst och vagn-turen gjorde. Och man fick dessutom en trampande guide. Så jag tyckte att den tar vi.
Sebbe som tydligen hade något helt annat och mer romantiskt planerat försökte få mig att ändra mig genom: ”Men Ida, du vet att cykelturen kommer ta mycket längre tid?”
Ja, men vi har väl ingen brådska tänkte jag?

Sebbe hade ju planerat lite mer romantiskt genom att börja med en häst och vagn-tur, för att sedan gå hand i hand genom parken. Och vid ett ett fint ställe gå ner på knä. Istället det blev en mysig elcykeltur under en filt i en cykelvagn genom parken.
Klockan började närma sig 17-tiden och kylan och mörkret började bli mer påtaglig. Och mitt under turen så säger cykelguiden att vi är hans sista kunder och att han kunde köra oss tillbaka till vårt hotel vid Times Square.
”Åh vad snällt” utbrast jag.
Sebbe däremot fick nu lite mer panik och sa:
”Njae, men det vore bättre om du kunde köra längre in i parken så kan vi gå tillbaka?”
”Nej nej nej, det är inga problem” Sa vår guide. ”Jag kör er tillbaka.”

Kort därefter körde vi förbi nått som kallades för ”The proposing bridge”, där massor av par stod och många även gick ner på knä.
”Fyy vad klyschigt” sa jag. ”Sådär skulle jag verkligen inte vilja förlova mig.”
”Neee, hehe” , fick Sebbe ur sig där han satt bredvid mig i vagnen.

Färden gick vidare och vi fick se den fantastiska Vänner-fontänen.
Från ingenstans gjorde guiden plötsligt en avstickare och förklarade att han egentligen inte hade tillstånd att köra dit han skulle ta oss nu, men att han trodde att vi verkligen skulle gilla det och att han ville visa oss något speciellt.

Vi åkte förbi en röd stuga mitt i parken som hette ”The Swedish Cottage” och ett stenkast där ifrån låg en fantastisk fin litet slott/borg med en liten sjö. Detta var Belvedere Castle.
Han parkerade cykeln nedanför backen och sa att han skulle vänta där och att vi skulle komma tillbaka när vi kände oss redo.

Vi gick upp till slottet och runt. Det var verkligen helt fantastisk och så häftigt att det fanns ett slott mitt i Central Park.
Vi blev så småningom helt själva vid slottet och vips! Så gick han ner på knä vid en av slottets utkiksplatser intill sjön.<3

Jag blev så glad, så glad att jag knappt kunde fälla en tår utan det var ren och skär lycka!

Glada, fnissiga och nyförlovade gick vi tillbaka till cykeln och fick skjuts till ett köpcenter strax intill Central Park.
Där vi gick runt och tittade, fast det var näst intill omöjligt.
När vi insett det gick vi mot Meetpacking District och råkade snubbla in på en alldeles fantastisk liten, genuin och rätt anrik italiensk restaurang. Där åt vi en av de godaste italienska måltider jag ätit och bara mös.
Vi tog också foton på våra ringar och bara hade det enormt bra.

I efterhand kommer jag varken ihåg vart restaurangen låg eller vad den hette, men det har fått förbli ett av dem finaste minnena jag har!<3

Inga kommentarer

Spridda bröllopstankar…

Hej på er!

Long time no see.. Det har varit en hel del jobb såklart nu när höstterminen verkligen rivstartat.

Denna sommar har verkligen varit fantastisk på alla sätt och vis och det känns som att alla har fått en helt annan energi och återhämtning än andra år.

För någon vecka sedan hade jag t.ex. vårt Instagram konto på Bonnier News där jag berättar lite om hur det ser ut hos oss och vad jag pysslar lite med om dagarna. Kika gärna in på @Bonniernews!

Men! Bröllop!! Hur går mina tankar?

Jo, dem snurrar hejvilt. Just nu har jag en väldigt speciell känsla nu då bokning av plats och kyrka är klar, har ett bra grepp av budgeten (men som jag tror kommer ändras justeras på olika sätt fram till dagen D), gästlistan är nästan klar, Save the Date-kort och inbjudningskort är beställda. Ligger liksom bra i fas men man vill ju mer när man ändå är igång.

Men såklart kan jag inte hjälpa att gå händelserna i förväg lite granna, och det är speciellt ett par grejer jag tänker och funderar lite extra över.

 • Toastmasters: Just nu tror vi att vi ska ha en killkompis var (som såklart är gemensamma). Vilket vi är övertygade skulle bli hur bra som helst. Men så har vi även en fantastisk gemensam kompis som vi också tror skulle vara fantastisk som toast madame. Så skulle det funka med att ha tre st toastmasters?? Ingen av oss har så stor erfarenhet alls av bröllop och vad man ska förvänta sig av sina toastmasters. Men som fina Sandra säger, så finns det inga regler och man gör precis som man vill. Så länge dynamiken dem tre emellan funkar. Vilket det känns som att det bli och att alla dessa tre fantastiska och ödmjuka personerna skulle funka alldeles utmärkt ihop. Jag tänker att det blir mindre ansvar eftersom det delas på tre. Men jag vill heller inte att det ska kännas luddigt för dem och att det kan kännas som att det mesta ligger i luften. Tåls att tänka på.
 • Det lilla extra inför bröllopet: Jag är sååå taggad för att få fram det lilla extra till bröllopet! Det är det som jag tror kommer fåret kännas personligt och stämningshöjande.
  Hur ska namnplaceringen tillsammans med dukningen se ut?  Ska vi ha fotobås eller engångskameror? Kommer budgeten att hålla för det? Ska vi ha DJ eller Liveband, eller kanske inget? Hur gör vi med ljud och ljus?
 • Fastställande av gästlista: Det börjar bli hög tid att skicka ut Save-The-Date-korten, men som tyvärr fastnade i tullen.. Börjar känna min lite stressad att dem måste komma snart. Men det kan tydligen ta 1-2 veckor för dem att komma från tullen till uthämtningsstället… Tyvärr så missade leverantören dem när dem skickade inbjudningarna.. Så dem har vi iallafall!
  Men tills dess måste vi fastställa gästlistan. Har några få personer som jag funderar över. Egentligen vill jag ju bjuda alla jag känner, men så budgeten sätter stopp för det..
  Detta valet ligger hos mig och jag kan verkligen inte bestämma mig. Även om Sebbe kommer med tips och råd. Så jag funderar över om det kan lösa sig om jag lägger en högst preliminär bordsplacering för att se hur dynamiken skulle bli?
 • Brudtärneklänningar: Jag kommer ha fyra brudtärnor vid min sida, vilket jag är överlycklig över. Dem alla känns riktigt taggade, engagerade och jag vet att dem kommer att vara ett fantastiskt stöd rakt igenom!
  Så vi har börjat spana efter brudtärneklänningar, där jag tänker mig långklänningar i rosa. Tyvärr så börjar ju denna säsong på alla stora klädkedjor gå mot sit slut och utbudet är kanske inte det bästa.
  Samtidigt som jag vill att dem alla ska känna sig fina och bekväma i en och samma klänning. Kanske att man kan hitta flera klänningar ur samma serie. Så nu försöker jag hitta lite bra sidor med rätt prisklass.

Jag har att göra som ni hör, samtidigt som jag sååå gärna vill flytta, men marknaden går oerhört trögt..

I nästa inlägg tänkte jag berätta mer om mig och Sebbe, hur vi träffades och hur vi förlovade oss.

Kram

/I

Inga kommentarer
Upp