Hannas Bröllopsblogg

WedMe – Festen, festlokal, mat och bordsplacering

 

Nu har vi kommit in på själva festen i appen WedMe. I de senaste inläggen om WedMe har vi gått igenom vigseln och det är lite blandat bokat och obokat i den kategorin. Vissa saker måste vi ta tag i snart – tex vigselförrättare.. 

Men själva festen är ju så mycket roligare att planera!

Boka festlokal: Denna är avklarad då vi ska ha festen på samma ställe som Vigseln. Hela bröllopet kommer vara på samma ställe vilket känns skönt. Då blir det mindre att tänka på med transporter för gästerna och det blir inte massa avbrott i firandet. 

Mat och dryck: Maten och viss dryck kommer ingå i det paket vi köper till. Vi kommer ha 3 rätters middag med fördrink och vickning. All alkohol till middagen kommer vi stå för själva. Vi vet inte nu vad för mat det blir utan vi kommer få menyn hemskickad några månader innan själva bröllopet. Det vi dock måste komma ihåg är att samla in alla matpreferenser. (Men detta kanske man ska lämpa över på toastmasters?)

Vi har också nästan bestämt att ha bröllopstårtan före vigseln, dels för att det känns roligare att överraska med det och sen vill vi inte avbryta festen med tårta som folk kanske ändå inte äter för att de är mätta eller har fullt upp på dansgolvet. 

Öppen bar kommer vi också ha där vi kommer servera vissa utvalda drinkar (Mojito är ett måste).

Boka övernattning: Jag vill inte komma hem till vår lägenhet efter bröllopet då det känns som ett riktigt anti-klimax. Så övernattning någon annanstans känns självklart för mig. Frågan är bara var..

Övernattning för gästerna: Detta är också lite oklart.. Det finns hotell i närheten för de gäster som kommer från annan ort, men de flesta av våra gäster kommer härifrån eller kan sova hos någon som bor här.

Bordsplacering: Kanske en av de svåraste men också roligaste punkterna? Men totalt omöjlig att sätta innan de riktiga inbjudningarna har gått ut eller när folk har svarat att de kommer. 

Publicerat: 2019-11-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp