Hannas Bröllopsblogg

WedMe – Blommor, önskelista och morgongåva

Vi fortsätter att bocka av listan med saker att göra till bröllopet. Sedan jag skrev senast har vi faktiskt valt våra toastmasters. Hoppas dom kan slappna av i rollen och har roligt. Vill ju inte sätta för stor press på dom haha. 

Våra Save the date kort ligger hemma stämplade och klara, vi ska bara lägga dom på lådan. Så snart så!

Här är nästa punkter på listan att göra innan den stora dagen. 

Blommor till vigsel och fest – Jag har fått för mig att vi inte ska lägga pengar på florist utan plocka blommorna hos våra föräldrar som båda har trädgårdar. Mamma odlar en massa hela tiden så jag tänkte beställa lite blommor av henne. Min brudbukett tänker jag ska vara vild, med udda blommor från trädgården. På borden tänker vi ha små vaser med luktärtor och andra fina blommor – direkt från trädgården. Självklart behöver vi nog komplettera lite med floristblommor, men tänker då bara köpa brudslöja och eucalyptus. Tror detta kan bli jättebra!

Önskelista – Hit har vi inte ens kommit än.. Känns så dumt att önska sig en massa saker, och vi har redan allt vi behöver. Kan man önska sig bidrag till bröllopsresa eller är det girigt?

Morgongåva – Totalt onödigt anser vi. Vi har precis gift oss och lagt massvis med pengar på det. Förväntar mig inte någon gåva från Jonte 🙂

Träffa vigselförrättare – Vi har inte bestämt oss ifall vi ska ha en präst eller kommungubbe som gifter oss. Kanske borde ta tag i den pucken? Hur långt innan måste man boka denna personen?

Bekräfta antalet gäster – Nu är vi uppe i strax under 70 och satsar på att inte bli fler. Perfekt mängd för oss, även om vi tyvärr har behövt sålla lite. Önskar vi kunde bjuda alla men då förlorar vi det mer intima samt att budgeten nog inte håller. 

Publicerat: 2019-10-07

4 svar till “WedMe – Blommor, önskelista och morgongåva”

  1. Ja man kan önska sig pengar!! Många andra länder ger man bara pengar. Skadar nog inte med en lista då man annars får udda glas eller tallrikar

  2. Oj va kul att ha hittat hit! Det känns som vi har lite samma planer för vårt bröllop, och det är dessutom på samma dag! 😀 haha! Undrar angående blommorna, det känns ju som en mega kostnad att dekorera allt + brudbukett etc från florist, jag har gärna mycket grönt och helst direkt utifrån. Men vilka blommor växer egentligen vilt i skåne i slutet av Augusti?? Har du någon aning? Känns som det vore bra att veta för att planera färger etc…
    Vi har inte heller kontaktat vigselförättare/präst ännu, vet inte alls hur vi tänker göra med vigseln heller egentligen – det blir förhoppningsvis fint väder så att vi kan ha det ute!

    • Hej! Kul att det är samma dag 🙂 Ja jag vill inte lägga så mycket pengar på blommorna så har bett min mamma odla blommor i hennes trädgård, men sen tänker jag nog komplettera med lite floristblommor. Dock har jag ingen aning om vad för blommor som växer vilt i augusti.. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp