Hannas Bröllopsblogg

Steg 1 efter förlovning – hitta en lokal

I förra inlägget fick ni läsa om vår förlovning och hur det gick till. Och ganska snabbt därefter började jag såklart, tillsammans med Jonte, att diskutera och drömma om vårt bröllop.

Första steget var att jag köpte Johanna Kajsons bok ”Planera ditt drömbröllop” eftersom jag älskar sådana böcker där man kan samla inspiration och samtidigt få hjälp. Jag menar, jag har ju aldrig planerat ett bröllop tidigare så hur kan jag veta hur man ska gå tillväga? Jag har ju massor av tankar och ideer och jag förstår ju att om jag skulle go bananas och gå efter alla drömmar skulle vårt bröllop landa på en summa som vi aldrig skulle ha råd med… Därför var det så bra att jag köpte hennes bok så att vi kunde konkretisera bröllopet och få hjälp med att smalna ner det lite. 

I något av hennes första kapitel pratar hon om att man ska prioritera och där finns en lista som jag och Jonte tillsammans fyllde i. I den listan kom vi fram till att det var en känsla vi var ute efter. Som jag sa i min första intervju vill vi hellre styra en riktigt bra fest, en fest som känns härlig, inbjudande och rolig, än att det ska vara ett bröllop som styrs av lyx och flärd. Därför blev valet av lokal något som vi tyckte var en prioritet.

Vi drömde om en lite lantlig lokal, där vi kunde ha ett mer avslappnat bröllop. Vi ville hitta en lokal som kändes inbjudande och inte stel, en lokal som man kan både dansa i samtidigt som det är en fin miljö att ta fina bilder i. Och någonstans bland vårt drömmande och letande hittade vi Agneshill i Skåne och kände att det blev så rätt. Vi åkte till deras öppet hus och blev ännu mer övertygande när vi var där. Det var här som vi skulle gifta oss!

Publicerat: 2019-03-03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp