Hannas Bröllopsblogg

Bröllopstårta eller kakbuffé?

Vi har hittat en sak som vi är lite oense om gällande bröllopet och det är bröllopstårtan, är den viktig eller inte? Jag tycker generellt konceptet bröllopstårta är tråkigt. Det känns väldigt gjort och fantasilöst, sen att det bara är en tårta med en smak gör ju att alla kanske inte tycker om den. Dom är fina att titta på, men inte särskilt goda? Jonte däremot är väldigt för bröllopstårta. Han tycker om hela konceptet med att vi ska skära tårtan och alla ska titta och att det är klassiskt. Men jag känner bara mjää..

Jag vill hellre ha kakbuffé, ett bord med massor av olika kakor, både mjuka och hårda. Jag kan lätt tänka mig att baka detta själv så att vi får våra favoriter på bordet. Tänker mig någon mjuk kaka (morotskaka, chokladkaka eller sockerkaka?), hårda kakor (mandelskorpor, drömmar?) och kanske något fluffigt som mousse. Sen såklart bär, jordgubbar, hallon och blåbär. Det tycker jag låter mycket roligare och mysigare än en bröllopstårta. 

Publicerat: 2019-06-10

10 svar till “Bröllopstårta eller kakbuffé?”

  1. Tårta for the win! Beroende på vilken typ av bröllop ni önskar såklart, men jag är rätt så klassisk och tänker att ett bröllop utan bröllopstårta är som ja…en vanlig fest… Jag tycker inte man behöver vara orolig att alla gästerna inte gillar tårtan, det är ju ni som ska välja vad ni gillar. Samma med maten, alla kanske inte gillar det som serveras men man äter ändå. Kakbuffé är ju trevligt men för min del hade det känts som en vanlig fest bara. Men det går ju att göra en kombination – en mindre bröllopstårta som kan skäras på klassiskt vis och i tillägg en kakbuffé med lite olika 🙂 Fördelen med bröllop är ju verkligen att man bestämmer helt själv!

    • Så svårt det här, är egentligen också klassisk i vissa frågor men just bröllopstårta känns för mig lite tråkigt. Men smart det du skrev om en mindre bröllopstårta och tilläggande kakbuffé 🙂

  2. Exakt! Vill inte heller ha bröllopstårta! Känns onödigt dyrt för enbart en smak ?

    • Eller så kör man på båda ?? På min mosters bröllop ifjol hade dem en naked cake som bröllopstårta och utöver det kakbuffé som innehöll lite av varje. Det var uppskattat av alla ?

  3. 100% team kakbuffe! Vi kommer troligtvis ha lite småkakor och godis fint upplagt med små fina påsar så gör man sin egna efterrätt-påse. Min kompis hade en brieost som tilltugg under festen som de skar upp istället för bröllopstårta, det var faktiskt rätt charmigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp