Hannas Bröllopsblogg

Öppet hus på Agneshill – samtal med Johanna Kajson

När vi var på öppet hus på Agneshill för några veckor sedan var Johanna Kajson där och pratade. Vi har ju köpt hennes bröllopsbok och går efter den när vi planerar så det var väldigt roligt att höra henne live. Hon började med att presentera sig och berätta lite om hennes väg till bröllopsexpert samt gav lite tips och råd inför den stora dagen. Men som hon sa, det är svårt att ge generella råd då alla vill ha olika bröllop. Men hon pratade lite om att man skulle försöka äta och dricka på den stora dagen samt att man verkligen ska passa på att njuta. För det är sjukt att man spenderar månader och kanske år på att planera en dag som är över på 8h. Det försvinner i ett nafs och är man då inte medveten och närvarande under dagen känns det säkert lite snopet. 

 

Hon hade även privat rådgivning efteråt där man fick ställa mer personliga frågor. Jag och Jonte var först på plats och pratade med henne om hur man ska hantera eventuella gäster som man egentligen inte vill ha där samt hur vi ska tänka kring tidsplaneringen under dagen. Vi kommer ju gifta oss på samma ställe som middagen och festen är vilket innebär att vi inte kommer ha några transporttider. Då gav hon som tips att senarelägga vigseln till 15 eller 16 tiden för att det inte skulle bli så mycket dötid mellan vigsel och middag. Smart tycker vi!

Publicerat: 2019-05-22
Inga kommentarer

Inspiration till bröllopsklänning

Jag har upptäckt ByMalina Bridal som gör fantastiska klänningar. Lite ovanför min prisklass (hade egentligen inte tänkt lägga så mycket på klänning, men kanske får tänka om) men dom är precis som jag vill ha det. Lite bohemiska, mycket spets och detaljer och känns enkla att använda, iallafall de jag har kollat på. Jag vill ju ha något som jag kan röra mig i, äta i och slappna av i. Inte en klänning som smiter åt överallt och som är obekväm. Hade jag fått bestämma (fast det får jag väl göra eftersom jag gifter mig?) hade jag tagit en bekväm luftig klänning som inte känns så pryd. 

 

Den här klänningen längst ner är nog den som ligger mest inom min prisklass och den känns väldigt mycket som mig också. Får kanske avvakta och se om den dyker upp på nedsatt pris efter sommaren…

Publicerat:
Inga kommentarer

Öppet hus på Agneshill – hur vi tänker kring dukning

I onsdags hade Agneshill öppet hus (stället där vi ska gifta oss på) och självklart var jag och Jonte där. Dom bjöd på inspiration i form av dukning, tårta och även en föreläsning med Johanna Kajson som är bröllopsexpert. Det är alltid lika kul att komma dit och se hur vårt bröllop kan se ut. Denna gången fokuserade vi ganska mycket på dukningen och insåg att vi nog vill ha en lite roligare dukning än den klassiska som ingår. Den klassiska känns lite för stel för oss (lite för mycket nobelmiddag på Grand hotell) och på plats hade de lite mer vintage inspirerad dukning med linneservetter i olika färger vilket verkligen känns mer rätt. Så det lutar nog åt att vi tar in lite roligare dukning på vårt bröllop. 

Vi har iallfall bestämt oss för att ha runda bord och grå duk. Tror det kan bli jättebra!

Publicerat: 2019-05-05
Inga kommentarer

Veckans inspiration – fotografi

Jag har alltid dragit mig till vackra bilder och fotografier och har helt klart för mig hur jag vill att våra bröllopsbilder ska bli. Jag vill ha mycket färg, men samtidigt mycket ljus. Klara färger och absolut inte grådassigt filter som vissa lägger på. Gärna fokus/ofokus bilder där något hamnar i förgrunden och annat i bakgrunden. Så jag har samlat en del inspiration som jag tänkte visa nedan. 

Älskar ljuset på denna bilden, solen som lyser mot kameran.

Även här är ljuset optimalt. Älskar också att blommorna är i fokus och klänningen skymtar bakom.

Jag säger bara en sak – ljuset!

Fokus på naglarna och ringen och ofokus på allt annat, älskar det!

Frida Fahrmans bröllopsbilder är perfekta, ljusa men ändå med färg och snygga detaljer.

Publicerat: 2019-04-29
Inga kommentarer
Upp