Hannas Bröllopsblogg

Om jag får drömma – extra allt

Lyssnade på en podcast imorse där dom pratade om bröllop och blev så himla inspirerad. Jag trendspanade förra inlägget om den nya elegansen (med inspo av Elsa Billgren). Men nu kommer en annan trendspaning – extra extra allt. Blommor, slöjor, släp, volanger, skira tyger, extra smycken, roliga färger på naglarna. Tänk Dolce Gabbana, Rodarte, Marie Antoinette, kanske lite barock. 

Så istället för klassiskt, hållbart och sparsamt blir det extra allt och fest! Men detta såklart efter pandemin när saker är som det normala igen. Tänker också att efter pandemin vill folk satsa ännu mer. Fira större och lyxa mer. Dom säger ju att det finns en anledning till att det blev extra allt, paljetter och mycket dans på 20-talet efter 1a världskriget. Snart vill vi fira att pandemin är över och inte spara på något. 

Nedan, Rodarte SS21

 


 

Ännu mer extra extra allt: Dolce Gabbana. Tänker att första bilden är jag på middagen och sista bilden är jag när jag svidat om till honeymoon klänningen.

 

Dukningen och blommorna? Tänk er att Marie Antoinette ska trivas så har ni kommit rätt. Detta bröllopet nedan var inspirerat av Dolce Gabbana. 


Och blommorna? Dramatiskt men vackert. 

Bonus – Här är mina brudtärnor!

Publicerat: 2021-02-24
Inga kommentarer

Den nya elegansen – inspirerat av Elsa Billgren

Jag läste ett så himla fint och inspirerande inlägg hos Elsa Billgren om den nya elegansen. Hur vi nu kommer klä oss, leva, äta och vara. Hur vi kommer vara mot varandra och i samhället och jag kände bara att där är vårt bröllop. Att få ner alla drömmar från huvudet ner i skrift är svårt, så när någon annan sammanfattar precis det man vill beskriva blir det så rätt och lätt. Klart att vårt bröllop ska vara den nya elegansen. 

Såhär beskriver Elsa det:

Vi tror helt enkelt att vi framöver kommer vara väldigt dragna till all things traditional. Att det som tidigare var lekfullt, ungt, festligt, socialt, färgglatt, nytt och rappt kommer mer och mer söka sig mot klassiskt, långsamt, vänligt, hållbart, elegant, rejält, naivt och romantiskt.

Hon skriver att vi kommer handla mer med värme, lyssna istället för att prata, inget skryt utan genuina middagar och fester med sammanhållning och vänskap. Det som också fångade mig var hur hon beskrev detaljerna. Såhär: 

Skulpturer, gipser, tulpanformade vinglas, buketter som inte bara är vackra utan har något skavigt över sig. Något sticker iväg. Det är konstnärligheten och värmen. Vi slutar skryta helt. Det handlar bara om upplevelsen för oss som är där, inte för alla andra att titta på. Närvaro.

 

Så, vårt bröllop nerskrivet, nu ska vi bara få det visuellt på plats också.

 

Publicerat: 2020-12-03
Inga kommentarer

Skönt att inte vara ensam och inspiration till håret

Jag såg på Weddingstories instagram att ni är fler som känner samma sak angående att planera bröllop i dessa tider. Vi är nog många som fått ställa in bröllop, flytta fram och tänka om och det tar på krafterna. Särskilt när allt är så osäkert och man inte vet när man kan ha en riktig fest igen utan restriktioner. 

Men nu känns allt lite motigt och det kan ju ha att göra med årstiden också. Framåt våren och när solen och ljuset kommer tillbaka så kanske det känns enklare och roligt igen att planera för bröllop. Håller verkligen alla tummar för att viruset inte härjar som det gör nu då. Vi vill ju gifta oss, fira med våra vänner, kramas och njuta av varandras sällskap.

Men som jag skrivit innan så finns det ändå en liten sida av mig som ständigt letar inspiration. Jag är inte mycket för den klassiska slöjan utan vill ha något annat i håret och ramlade in på dessa bilder. Det är Lelet NY som ligger bakom dessa rosetter och jag blev så inspirerad av detta. Fint med rosetter i detta materialet. Enkelt men ändå med en twist.

Publicerat: 2020-11-03
Inga kommentarer

När det inte känns så roligt längre

Vet inte riktigt hur jag ska skriva detta men att planera bröllopet känns inte så roligt längre och jag går mest runt med lite ångest. Jag vill ju till 110 % gifta mig med Jontis men allt med det inställda bröllopet, förlorade pengar och Corona ställer till det och drar ner stämningen lite. Det allra jobbigaste är att man inte vet hur läget med Corona är nästa år och att ställa in igen eller tvingas ställa in pga konkurs känns så jobbigt. Jag skulle helt enkelt vilja veta hur det ser ut nästa år och sen ha hjälp av någon som planerar åt mig. Jag vill bara vara med och bestämma men att någon annan fixar. 
Jag vet ju exakt hur det ska vara, ser allt framför mig men jag har ingen lust att dra i det med tanke på att allt känns så osäkert. Om möjligt vill jag göra allt ännu enklare. Enkel ceremoni, enkel utsmyckning i lokalen, enkel klänning, enkla blommor. Bara kruta på på maten och alkoholen. Men annars ett enkelt stilfullt bröllop med mycket charm. 

Denna längtan efter enkelhet har kommit nu i med konkursen och att vi fått tänka om. Jag vill inte lägga hundratals tusen kronor på en fest. Jag vill bara samla alla och ha trevligt. 

Det blir bröllop men i vilken form är vi osäkra på.  Men gifta ska vi bli!

 

Publicerat:
Inga kommentarer
Upp