Hannas Bröllopsblogg

Har jag hittat min klänning?

Häromveckan beställde jag hem lite klänningar till bröllopet från ASOS. Så en eftermiddag hämtade jag ut ett paket med fyra klänningar och testade dom tillsammans med mamma och Jonte. Att han inte ska få se klänningen innan bryr jag mig inte om, utan vill ha hans åsikt. Skrocken att det betyder otur biter inte på mig heller. 

Tre av klänningarna var sådär, en gick inte ens på (kroppen efter graviditeten ändras hela tiden). Men en av klänningarna satt bra och var så fin. Den är från märket Y.A.S och var egentligen inte alls en sån klänning jag fantiserat om men när jag fick den på mig var den så fin så jag behöll den. Kan vara så att jag hittar en annan klänning i mars då jag ska prova med mina brudtärnor. Eller så dyker det upp en klänning någon annanstans, men det kändes dumt att skicka tillbaka den när den var så fin. Använder jag den inte kan jag alltid sälja den. Jag tänker inte visa hela klänningen men här under är ett smakprov från hemsidan…

Publicerat: 2020-02-17
Inga kommentarer

Möte med vår bröllopsfotograf

Igår hade vi möte med vår bröllopsfotograf och det var så roligt. Det är en tjej som även tagit våra gravidbilder och nu bilder på lilla Signe så vi kände att vi gärna har henne som fotograf på vårt bröllop också. Jag känner mig bekväm i hennes sällskap och vi vet nu att hon tar jättefina bilder så ser verkligen fram emot att ha henne på bröllopet. 

Igår gick vi igenom hur jag och Jonte träffades och hur förlovningen gick till. Sen hade jag sparat ner bilder på hur jag vill att stilen på fotograferingen ska se ut. Hon kommer vara med oss i 12 timmar och vi vill ha bilder på allt från när vi gör oss iordning, detaljbilder från middagen och allt pynt, bilder med våra brudtärnor och marskalkar och vår familj. Sen vill jag ha bilder i the golden hour så hon sa att vi får smyga ut från middagen vid 21 tiden och ta dessa. Och såklart bilder där folk inte är medvetna att de blir fotograferade, utan äkta bilder på känslor och skratt.

Den här bilden på första looken är så fin tycker jag. Om inte Jonte reagerar så på riktigt får han faktiskt ta och fejka haha!

Publicerat:
Inga kommentarer

Hej från bebisbubblan

Nu var det ett tag sedan jag skrev här men det har sina förklaringar. För ungefär 5 veckor sen blev jag mamma till en väldigt söt liten tjej så all min vakna tid har gått åt henne. Nu vet jag verkligen vad folk menar med bebisbubbla.. Jag och min sambo är väldigt glada och nu är jag mammaledig heltid ensam vilket tar mycket tid. Så bröllopsplaneringen har hamnat lite i skymundan och jag känner mig lite stressad. Det allra svåraste är hur vi ska gå vidare. Jag skulle helst av allt vilja boka in en timme med en planerare som kunde göra listor åt oss så jag vet vad som ska dras i. 

Jag har dock kunnat planera lite de senaste dagarna medans hon sover och har utvecklat vårt planeringsdokument med flikar för toastmaster, brudtärnor, mig och Jonte. Och tanken är att skriva checklistor till oss alla där som vi kan gå efter. Vi ska också upp till Stockholm i mars och prata med toastmaster och brudtärnor och förhoppningsvis även hitta en klänning till mig. Jag har sett så himla många fina klänningar men att vara gravid gör det ju så svårt att prova och nu efter graviditeten vet jag inte alls hur min kropp ser ut eller kommer se ut.. I värsta fall får jag köpa en och sy om den lite. 

Men som sagt, ett planeringsdokument med info och checklistor till de inblandade är gjort och nu ska jag dela det med dessa personer. Sen förhoppningsvis får jag lite hjälp av dom. Men att delegera är inte min starka sida…

Publicerat: 2020-01-23
Inga kommentarer

Save the date – så blev inbjudningen

Jag har tidigare visat några versioner av Save the date korten som jag gjort, men nu när vi har skickat ut korten till gästerna tänkte jag visa det riktiga som vi landade i. Jag har ju hållt på och designat en rad olika förslag och både jag och Jonte har tittat och valt ut vad som känns bäst. Och vi landade i det nedan. Jag älskar det. 

Läste i Johanna Kajsons bröllopsbok att trycksakerna på bröllopet ska se likadana ut för en bra helhet, så nu när detta är utskickat får jag designa resten av trycksakerna i samma färger och stil. Det är ju en del trycksaker som jag förstått det. Först ut nu är de riktiga inbjudningarna, sen är det meny, bordsplacering, agenda och andra infoblad som ska gå i samma stil. Men arbetar man i samma färger och typsnitt så kommer det gå ihop, sen kan man ju alltid ändra lite detaljer. 

Jag är ju perfektionist när det gäller sånt här, så jag kommer nog lägga många timmar på inbjudan och trycksakerna. Men det är ju så roligt!

 

Publicerat: 2019-11-18
Inga kommentarer
Upp