Fridas Bröllopsblogg

Vi ställer inte in, vi ställer om.

Nu mina vänner var det längesedan. Hela världen har stormat och är upp och ned just nu. I början av året fick vi ny lägenhet med inflyttning i april så vi bestämde oss då för att pausa bröllopsplanerna då vi hade läget under kontroll. Under den tiden kom också Covid-19 och vi tappade all lust. I maj fick vi veta att Kim kanske skulle behöva varslas och allt kändes ännu värre. I över 4 månader har bröllopet vart sista prioritet eller, ingen prioritet. Alla dessa saker gjorde att vi gång på gång funderat på om vi ska genomföra bröllopet.

Vi har planerat detta bröllop i över två år. Och jag förstår att det kan väcka känslor att vi genomför det. Och två fel gör inte ett rätt men jag kan liksom inte låta bli att känna att folk med gott samvete är ute på krogen, trängs på stranden och i shoppingcenter medan vi har funderat på att ställa in någonting vi planerat så länge i hopp om att kunna dra vårt strå till stacken för att stoppa smittan.

Vi valde att fortsätta men tänka om. Som tur är hade vi ett bra utgångsläge, vi väntas vara 48 personer + fotograf och sedan en musiker under vigseln. Festen skulle hållas ute på stor yta och vi hade redan valt bort buffé.

Däremot fick vi släppa kyrkan. Kyrkan har ju vart en del av visionen och det finns fortfarande delar av utevigseln som inte känns helt klara. Vart kommer jag ifrån? Musiken är planerad för ingång i kyrkan och hur blir det nu?

Andra saker är lättare. Vi har två stora tält. Ett till middag och ett till dans som ska sitta ihop. Nu kan vi utnyttja båda till båda delarna för att kunna hålla rejäl distans.

Men nu är vi igång igen! Och jag längtar efter att få dela med mig. Massor av saker är beställda men det känns också jobbigt att avslöja för mycket nu. Förhoppningsvis jag jag bryta ned bröllopet i delar efteråt och ge mina bästa tips. För jag har redan så mycket jag lärt mig på denna resa.

 

Idag är det 44 dagar kvar. Jag har skrivit mitt tal, egentligen har jag skrivit i två år men nu blev det plötsligt på riktigt. Jag har tagit tid, jag har gråtit och försökt öva på att hålla masken. Det blir som det blir för att världen är som den är. Kim fick behålla sitt jobb och det känns skönt att ändå ha något roligt att se fram emot när vi i vardagen är så försiktiga pga läget.

Så tillsvidare:

En sminkning jag älskar

Torkade blommor, hur trendigt och praktiskt?

Tänk bilder från vigseln med skogen i bakgrunden!

Rustik bar, så enkelt och charmigt

Naturtema på placeringskortet, ja tack!

Publicerat: 2020-06-25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp