Fridas Bröllopsblogg

Soft glam – sminktips

2 inlägg på en dag, ojoj men jag var ju som sagt på bröllop i lördags och hade självklart min egna bröllopssminkning i huvudet när jag sminkade mig.

Jag blev jättenöjd med resultatet och publicerar det här för att ha det sparat för min egna del och kanske kan inspirera någon som som vill göra sitt smink själv på sin stora dag.

Smink är ett STORT intresse för mig och jag vet att en utbildad make-up artist kan smink 100 ggr bättre än mig men jag vet MITT smink. Jag vet hur jag vill ha det och hur jag ska göra för att få det så.

Så först vill jag tipsa om paletten med ögonskuggor från Nyx. Jag använder den i princip varje dag. Jag ÄLSKAR färgerna och hur pigmenterade de är. De sitter skitbra!

Använde två skuggor för att markera globlinjen och i ytterkanten och en highlighter från Revolution på inte delen av ögonlocket.

Färgerna är markerade!

Pricken över i och något jag tycker man kan kosta på sig är ett par bra och snygga fransar.

Testade för första gången House of lashes ”Iconic”-fransar och my god de var så stabila och lätthanterliga, satt bra trots tårar och var så fina (och är fortfarande jättefina trots användning!) Tips är att markera lite lätt med en kajal längst fransraden så slipper man glappet som kan bli om man inte vill ha eyeliner!

Och här är resultatet!

Sprayade setting spray först efter de flytande produkterna, sen efter att jag pudrat under ögon och t-zoonen och sist efter contour och highlighter innan fransarna åkte på. Och då höll de sig finfint hela dagen och natten!

På bröllop tycker jag personligen att det är finast med lite matt naturlig läppfärg som inte är för rosa.

Publicerat: 2019-06-03

5 svar till “Soft glam – sminktips”

  1. Så fint! Du behöver verkligen ingen makeupartist 🙂 Vad har du på läpparna? Så himla fin och naturlig färg!

    • Skulle rekommendera Nyx- Make Up Setting Spray Matte. Det blir lite mattare än många andra setting sprays men gifter man sig under sommarmånaderna och upplever att smink lätt ”flyter iväg” av värmen så. Egentligen skulle vilken setting spray som helst göra sitt jobb men jag skulle med i alla fall min bland hy absolut undvika de som utger sig för att ge ”lyster”. Det blir nämligen bara flottigt på mig under sommarmånaderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp