Fridas Bröllopsblogg

Mat

Hallå! Här har det ekat lite tomt, men allt går i full fart just nu och bröllopet som blir vårat års stora händelse ligger lite på is.
Fick förslag på Instagram om ämnen att skriva om och något vi håller på och diskuterar just nu är mat.

Jag har skrivit lite om det tidigare i samband med dukning men min bror, som nyligen arbetade sin sista dag som kock på heltid, är ansvarig för maten. Men vi har några ”krav”.

• Bordsbuffé (sittande middag upplever vi för stelt och begränsat och buffé blir för rörigt med massa spring) med andra ord, flera rätter uppdukade på borden. Man tar det man äter och tycker om!

• Vegetariska alternativ som känns ”roliga”, vi vill inte att de som föredrar vegetariskt/äter vegetariskt ska känna att deras mat är en nödlösning.

• En kötträtt. Trots att vi har en del mer eller mindre vegetarianer i vårt umgänge så har vi också jägare och inbitna köttätare, främst bland de äldre. Så vi unnar dem en kötträtt. Dessutom tycker vi (tyvärr) väldigt mycket om rött kött.

Som det ser ut nu blir det dillslungad potatis, mozzarella och härliga sommargrönsaker (morötter, sparris osv) som till det någon form av rött kött och sedan troligtvis någon marinerad halloumi. Sen har gärna typ lite småskålar med oliver och sådär så det blir lite tapaskänsla.

Eftersom vigseln är kl 13 så antar vi att folk är hungriga vid minglet så vi tänker oss snittar. Jag älskar kombin lax och pepparrot och Kim älskar svamp. Någon till variant ska vi nog klura ut.

Publicerat: 2020-01-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp