Fridas Bröllopsblogg

Mat

Hallå! Här har det ekat lite tomt, men allt går i full fart just nu och bröllopet som blir vårat års stora händelse ligger lite på is.
Fick förslag på Instagram om ämnen att skriva om och något vi håller på och diskuterar just nu är mat.

Jag har skrivit lite om det tidigare i samband med dukning men min bror, som nyligen arbetade sin sista dag som kock på heltid, är ansvarig för maten. Men vi har några ”krav”.

• Bordsbuffé (sittande middag upplever vi för stelt och begränsat och buffé blir för rörigt med massa spring) med andra ord, flera rätter uppdukade på borden. Man tar det man äter och tycker om!

• Vegetariska alternativ som känns ”roliga”, vi vill inte att de som föredrar vegetariskt/äter vegetariskt ska känna att deras mat är en nödlösning.

• En kötträtt. Trots att vi har en del mer eller mindre vegetarianer i vårt umgänge så har vi också jägare och inbitna köttätare, främst bland de äldre. Så vi unnar dem en kötträtt. Dessutom tycker vi (tyvärr) väldigt mycket om rött kött.

Som det ser ut nu blir det dillslungad potatis, mozzarella och härliga sommargrönsaker (morötter, sparris osv) som till det någon form av rött kött och sedan troligtvis någon marinerad halloumi. Sen har gärna typ lite småskålar med oliver och sådär så det blir lite tapaskänsla.

Eftersom vigseln är kl 13 så antar vi att folk är hungriga vid minglet så vi tänker oss snittar. Jag älskar kombin lax och pepparrot och Kim älskar svamp. Någon till variant ska vi nog klura ut.

Publicerat: 2020-01-17
Inga kommentarer

Hur du får ditt smink att sitta hela (bröllops)dagen

Efter en utekväll i helgen så vaknade jag insåg att 1,5 dygn efter att jag sminkat mig såg det nästan lika bra ut som när det var nygjort (jag sover vanligtvis inte med smink). Jag har gjort så mycket research för hitta metoder som ger mig ett riktigt hållbart resultat och det kräver jobb och här kommer mina bästa tricks för en sminkning som håller hela (bröllops)dagen (och natten)!

Jag gillar ju full täckning och dessa tips är det som funkar för mig med den typen av smink jag föredrar. Jag har ganska normal hy som drar sig en aning åt det oljiga hållet. Jag vill också poängtera att jag inte är utbildad utan baserar mina tips på tips jag snappat upp från youtubers genom åren och som jag har tyckt funkat och sådant som jag helt enkelt fått för mig och prövat och jag tyckt funkat bra.

Grunden. Resultatet börjar i grunden. Och oj vad jag har skitit i min hud genom åren. Och nej, du behöver inte femtio olika produkter. Vill du göra det enkelt (som jag) så tänk rengöring, exfoliering och fukt. Innan jag sminkar mig så rengör jag mitt ansikte med Micellar Water och smörjer in med hudkräm. Någon gång i veckan så ”skrubbar” jag bort döda hudceller. Oftast gör jag faktiskt det genom att raka mitt ansikte. Små fjun samlar lätt upp produkt och kan göra basen ojämn och torra hudflagor försvinner tillsammans med rakhyveln. Vi har nu ett rent, fräscht, lent och återfuktat ansikte att skapa med.

Basen. Att titta på ingredienslistan på sina basprodukter är något jag nyligen lärt mig. Det går absolut att blanda men produkter med olika bas har tendensen att ”motverka” varandra. Vi vill att våra produkter ska komplettera varandra, inte förstöra varandra. Det du letar efter är alltså produkter som antingen är baserade på vatten eller silicon. Jag har kommit fram till att jag föredrar vattenbaserade. Här nedan har ni den kombination jag använder mig av just nu. Foundation från Nyx är vattenfast, det är genialiskt och hjälper verkligen.

Settingspray. Ska din bas hålla en hel dag, genom tårar, strålande sol, regn och kramar så använd settingspray. Inte bara i slutet och mellan dina basprodukter. Jag lägger primer + foundation, sprayar och går över med min makeupsvamp. Svamparna nedan från Real Techniques är mina favoriter. De blir mjuka och fluffiga när man har fuktat dem (blöt den ordentligt, krama ur och kläm i en torr handduk). Just svampar är något jag lägger lite mer pengar på eftersom det gör så stor skillnad! Sedan lägger jag concealer, sprayar och trycker in med svampen. Sätter allt med löspuder, gör min pudercontour, rouge och highlighter och avslutar sedan med spray och duttar (Lätt!) med svamp. Nu har du låst in produkterna och de rör sig inte en millimeter så var helt säker på att allt är utblandat innan du sprayar, för det är svårt att korrigera i efterhand. Jag föredrar ”matta” setting sprays!

Jag har nämnt vattenfast foundation men ett bröllops brukar innebära rinnande ögon, oavsett om det beror på gråtande, vind och sol som får ögonen att tåras så vill vi inte att ögonsminket ska förstöras. Vattenfast ögonskuggsprimer gör ögonskuggan både mer hållbar men tar också fram pigmenten. Vattenfast mascara, eyeliner och franslim är obligatoriskt om du inte vill se ut som en panda med fransar som står rakt ut från ögonen. Mascara och eyeliner undersöker jag fortfarande. Är inte helt nöjd med det jag har nu men primer och franslim kan jag rekommendera!

Slutligen, mitt bästa tips om man inte vill bättre på läpparna så fort man ätit och druckit är att ta en lipliner i några nyanser mörkare än läppen, markera kanterna och sudda ut det in mot läppen. Jag tänker att jag har ett fint läppstift under vigsel och fotografering sedan när festandet börjar tar jag bort det och gör liplinertricket så behöver jag inte oroa mig för massor av bilder där halva munnen saknar färg!


Verkligen inte bästa bilderna men sminket har alltså suttit på i 1,5 dygn. Fransarna satt kvar, basen var orubblig. Det enda var väl att highlightern hade mattats ned och läppglanset var borta.

Publicerat: 2019-10-22
2 Kommentarer

Ringspo

Idag beställde jag min VIGSELRING(!!!)

Tidigt men skönt att få det gjort när jag ändå kände mig säker.

Till min förlovningsring finns det en ”systerring” men jag har liksom vart lite kluven om det var det perfekta kombon för mig. Jag vill liksom att det ska se tunt och lite ”elegant” ut, en bred ring eller två ringar som blir breda ser verkligen inte bra ut på mina fingrar.

Min ring är liksom lite fyrkantig och lite ”maffigare” och vigselringen blir tvärtom, tunn och mjuk i formerna.

Bjussar på några fina inspobilder här, tycker verkligen kombon med hårt och mjukt är hur fint som helst!

Första bilden blir faktiskt väldigt lik min kombo förutom att jag inte har en stor diamant i mitten utan fler små.

Publicerat: 2019-09-25
Inga kommentarer

På söndagar planerar vi!

Veckorna går så fort nu. Jag pluggar 100%, jobbar ca 35%, Kim jobbar 100% och pendlar 2 timmar om dagen och jobbar med sin enskilda firma på kvällarna. Sen har vi ju två barn som självklart kräver sitt. Därför har vi som mål att göra något ”bröllopigt” varje söndag. Så att inte tiden bara ska rinna iväg.

Idag började vi med att gå igenom budgeten, som det ser ut nu kan vi spara mer än vad vi budgeterat och ha en del pengar över till sistaminuten-kostnader. Vi sparar dessutom på varsitt konto så vi staplade upp vem som ska ansvara för vilken betalning.

Sedan har vi fnulat på det där med Kims kläder. Först tänkte vi väldigt enkelt med chinos och skjorta. Men nu insåg vi att mörk, gärna svart kostym med blommig skjorta och mörk smal slips är jäkligt snyggt. Personligen föredrar jag min blivande make i mörka färger och slim fit.

Vi har letar i varenda jäkla webb-butik känns det som men hittade tillslut en skjorta vi båda gillade.

Kostym kändes enklare, Asos har så många varianter och modeller. Jag föredrar när kavaj/blazern är lite längre över rumpan i modellen och byxorna ganska tighta.

Så ja, det går framåt och vi ska nog få ihop det här tillslut!

 

Publicerat: 2019-09-15
Inga kommentarer
Upp