Fridas Bröllopsblogg

Budgettips – blommor för dekoration

Är du eller din respektive som min käresta, en riktig mini-Ernst så har jag goda nyheter.

Växter i krukor är nämligen ett helt fantastisk grej att dekorera med!

Packa in allt ni har i bilen dagen ni ska dekorera lokal så har ni halva utsmyckningen ”gratis”.

Är det är tag kvar till den stora dagen så passa på att fynda. Kim var för några dagar sedan på Plantagen då de hade en kampanj på gröna växter. En investering för både hemmet och bröllopet!

Fortfarande osäker? Titta här!

 

 

Publicerat: 2019-03-14
Inga kommentarer

Ser inte partytält lite billigt ut?

Jo, och det är förvånansvärt dyrt om man vill ha det stort och vitt.

Men förtrösta icke! Ett partytält kan med lite fantasi och kreativitet bli jättefint!

Är det fint väder behöver man ju inte ens ha väggarna på. Har en lite tanke om att dekorera ”plaströren” alltså skelettet av tältet med aningen grön blomgirlang eller smala ”trädstammar”. I skogen vid mina föräldrar fälls massor av träd, men de är ju de stora som används så kanske kan man fynda några stackars träd eller grova grener som redan fått sätta livet till?

Publicerat: 2019-03-09
Inga kommentarer

En vision om dukningen

Jaha då är vi igång!

Det ska bli så roligt att få dela med sig av hela denna process och dessutom ha den kvar och kunna titta tillbaka.

Under nästan ett års tid har vi samlat på oss porslin. Vi har en vision om att mixmatcha dukningen och det blir en blandning av second hand-fynd och arvegods. Detta är också en av anledningarna till att vi vill ha buffé så att dukningen faktiskt får ta ordentligt plats! Lite som hos hattmakaren i Alice i underlandet.

Bild 1 och 3 tillhör influensern/youtubern Helen Torsgården och bild 2 från Pinterest

Publicerat: 2019-03-06
Inga kommentarer

Ett bröllop med Alice i Underlandet känsla så beskriver vår nya bloggare sitt kommande bröllop

Wedding Stories säger hej och välkommen till Frida som från och med idag kommer blogga på Wedding Stories under namnet Fridas bröllopsblogg. Hej Frida, hur känns det? Hej! Det känns jätteroligt och helt vansinnigt att gå ut med att VI SKA GIFTA OSS! När blev jag så gammal?

Frida du är ju här av den anledning av att du ska gifta dig, kan du berätta mer? Absolut, att gifta sig är något som känts viktigt för mig och jag har planerat mitt bröllop i 150 olika versioner i flera år. Lucky me som träffade Kim som är en kreativ själ med minst lika många tankar och visioner som jag att göra denna sjukt spännande resa med! Och självklart vill vi dela med oss till de som är nyfikna.  

Innan vi går in mer på ert bröllop, vem är Frida? Jag bor med min fästman Kim. Min dotter Ophelia varannan vecka och vår gemensamma son Florian i Västerås.

Jag studerar andra terminen på Statsvetarprogrammet på Mälardalens högskola och går allt som det ska har jag en Filosofie kandidatexamen i Statsvetenskap år 2021. Hur coolt!?

Jag har hela mitt liv hållit på med musik och älskar det fortfarande. Sjöng på min barndomskompis bröllop i somras och det är en sådan stor ära! Annars så har jag ett brinnande intresse för skönhet och tatueringar.

Du ska gifta dig med Kim, när är själva bröllopet? Vi har inte bokat kyrka än då vi inte får boka förrän 1 år innan men det blir sensommar och vi har ett preliminärt datum 8/8-2020.

Hur länge har ni varit tillsammans? Vi firar 3 år Idag! (4e mars)

Var det kärlek vid första ögonkastet? Ja det var det faktiskt! Klyschigt men sant.

“Det ska vara kul som fan med en hint av sagornas värld liksom, lite Alice i Underlandet. Solklart, eller hur?”

Jag har förstått att Kim ställde den stora frågan till dig vid ett ganska speciellt tillfälle? Ja alltså vi hade pratat om förlovning och beställt ringar så jag hade liksom inte förväntat mig något klassiskt frieri men han hade hämtat ut ringarna utan min vetskap. Han påtalade för vår son (som då var runt 6 månader) att det var ett år sedan vi fick se honom för första gången och att det var ett bra tillfälle att fråga hans mamma om hon ville gifta sig. Så gick han ned på knä. Det var enkelt, okomplicerat och med lite humor. Sådär som vi är kort och gott.

Hur skulle du beskriva ert kommande bröllop utan att avslöja för mycket? Vi vill ha känslan av en magisk midsommarfest. Det ska inte vara stelt eller storslaget. Det ska vara kul som fan med en hint av sagornas värld liksom, lite Alice i Underlandet. Solklart, eller hur?

Hur ligger ni till i er bröllopsplanering? Vad var det första ni tog beslut om? Alltså jag har ju min bröllopsklänning och den är MAGISK. Mer om den kommer såklart. Annars så har vi mest visioner. Vi har en bröllopsfotograf som vi hoppas på att kunna boka, en kyrka vi kommer satsa på osv. Men det första vi bestämde var ingångsmusiken. Den bestämdes nämligen av mig redan som tonåring haha!

Vilka tre ord skulle du bäst säga beskriver ert kommande bröllop? Enkelt, humoristiskt och rustikt.

“Vi är pyssliga och händiga. Att köpa allt färdigt hade varit helt ologiskt för oss.”

 

På vilket sätt tror du att ert bröllop kommer karaktärisera er?  Vi tänker på vårt bröllop som enkelt, men jag tror att vår kreativitet ändå kommer göra att det upplevs som väldigt genomtänkt. Jag tror och hoppas att människor kommer minnas det som den där skithärliga festen som också var ett bröllop.

Hur visste ni vilket typ av bröllop ni ville ha? Vi är pyssliga och händiga. Att köpa allt färdigt hade varit helt ologiskt för oss. Vi vill jobba fram detta bröllop bit för bit och det är inte självklart att det tillslut blir som vi för tillfället tänker. Vi har såklart fått respektera vår ekonomi men det gör det faktiskt bara roligare för att vi kan göra det så sjukt personligt. Och personligt är väl precis den typen av bröllop vi vill ha.

Hela familjen Kim, Frida, Ophelia och Florian. Illustrerad av Kim.

Kan du avslöja var själva bröllopet kommer äga rum? Vigseln i kyrka och festen på svärmors lilla hästgård utanför Västerås.

Vilken tror du kommer bli den största utmaningen i ert bröllopsplanerande? Budgeten, fyfan vad tråkigt men jag har varit föräldraledig och studerar. Vi får anpassa oss. Och vart gör vi av barnen under festen????

Sist men inte minst, de som kommer läsa Fridas bröllopsblogg, vad kommer de få ta del av? Allt från inspo-inlägg till hur man fyndar sin brudklänning och gör fina rustika bordsdekorationer.


Om Frida & Kim

Vår familj består av: Frida, Kim, Ophelia och Florian.
Ålder: 25 respektive 31 år. (Barnen är 4 respektive 1,5)
Bostadsort: Västerås
Bröllopsdatum: Preliminärt 8/8-2020
Plats för bröllopet: Gård på landet
Tema eller ledord för bröllopet: Midsommarfest möter Underlandet
Antal gäster: Ca 50 +/- 10
Borglig eller kyrkovigsel: Kyrklig

 

Publicerat: 2019-03-05
Inga kommentarer
Upp