Fridas Bröllopsblogg

Nedräkning: 19

Nitton dagar kvar. När vi började spåna var det typ 600 dagar. Minns hur galet det kändes när det ”bara” var ett år kvar. Bröllopsplaneringsdagar går ju liksom lite fortare än andra.
Och det är väl ett tips jag har redan nu. Gör allt så tidigt som möjligt. Jag har haft min vigselklänning i nästan två år. Vi bokade kyrkan över ett år innan, då var tiden vi ville ha redan bokad!

Nu när det närmar sig är det så många småsaker som ska fixas och klaffa så det är stressigt som det är. Speciellt med heltidsarbeten och småbarn.

Vår budget har nästan fördubblat och det är delvis för att jag har sparat lite extra nästan varje månad. Många bäckar små stämmer verkligen. Förra helgen kunde vi boka videograf tack vare det!

Att vara såhär nära bröllopet liknar känslan att vara höggravid och vänta på bebisen. Ibland blockeras alla andra tankar och allting kretsar kring detta. En bubbla av nykärhet och pepp. Att ha fått planera detta tillsammans så länge och snart vi visa alla våran vision ska bli så kul.

Publicerat: 2020-07-19
Inga kommentarer

Vi ställer inte in, vi ställer om.

Nu mina vänner var det längesedan. Hela världen har stormat och är upp och ned just nu. I början av året fick vi ny lägenhet med inflyttning i april så vi bestämde oss då för att pausa bröllopsplanerna då vi hade läget under kontroll. Under den tiden kom också Covid-19 och vi tappade all lust. I maj fick vi veta att Kim kanske skulle behöva varslas och allt kändes ännu värre. I över 4 månader har bröllopet vart sista prioritet eller, ingen prioritet. Alla dessa saker gjorde att vi gång på gång funderat på om vi ska genomföra bröllopet.

Vi har planerat detta bröllop i över två år. Och jag förstår att det kan väcka känslor att vi genomför det. Och två fel gör inte ett rätt men jag kan liksom inte låta bli att känna att folk med gott samvete är ute på krogen, trängs på stranden och i shoppingcenter medan vi har funderat på att ställa in någonting vi planerat så länge i hopp om att kunna dra vårt strå till stacken för att stoppa smittan.

Vi valde att fortsätta men tänka om. Som tur är hade vi ett bra utgångsläge, vi väntas vara 48 personer + fotograf och sedan en musiker under vigseln. Festen skulle hållas ute på stor yta och vi hade redan valt bort buffé.

Däremot fick vi släppa kyrkan. Kyrkan har ju vart en del av visionen och det finns fortfarande delar av utevigseln som inte känns helt klara. Vart kommer jag ifrån? Musiken är planerad för ingång i kyrkan och hur blir det nu?

Andra saker är lättare. Vi har två stora tält. Ett till middag och ett till dans som ska sitta ihop. Nu kan vi utnyttja båda till båda delarna för att kunna hålla rejäl distans.

Men nu är vi igång igen! Och jag längtar efter att få dela med mig. Massor av saker är beställda men det känns också jobbigt att avslöja för mycket nu. Förhoppningsvis jag jag bryta ned bröllopet i delar efteråt och ge mina bästa tips. För jag har redan så mycket jag lärt mig på denna resa.

 

Idag är det 44 dagar kvar. Jag har skrivit mitt tal, egentligen har jag skrivit i två år men nu blev det plötsligt på riktigt. Jag har tagit tid, jag har gråtit och försökt öva på att hålla masken. Det blir som det blir för att världen är som den är. Kim fick behålla sitt jobb och det känns skönt att ändå ha något roligt att se fram emot när vi i vardagen är så försiktiga pga läget.

Så tillsvidare:

En sminkning jag älskar

Torkade blommor, hur trendigt och praktiskt?

Tänk bilder från vigseln med skogen i bakgrunden!

Rustik bar, så enkelt och charmigt

Naturtema på placeringskortet, ja tack!

Publicerat: 2020-06-25
Inga kommentarer

Mat

Hallå! Här har det ekat lite tomt, men allt går i full fart just nu och bröllopet som blir vårat års stora händelse ligger lite på is.
Fick förslag på Instagram om ämnen att skriva om och något vi håller på och diskuterar just nu är mat.

Jag har skrivit lite om det tidigare i samband med dukning men min bror, som nyligen arbetade sin sista dag som kock på heltid, är ansvarig för maten. Men vi har några ”krav”.

• Bordsbuffé (sittande middag upplever vi för stelt och begränsat och buffé blir för rörigt med massa spring) med andra ord, flera rätter uppdukade på borden. Man tar det man äter och tycker om!

• Vegetariska alternativ som känns ”roliga”, vi vill inte att de som föredrar vegetariskt/äter vegetariskt ska känna att deras mat är en nödlösning.

• En kötträtt. Trots att vi har en del mer eller mindre vegetarianer i vårt umgänge så har vi också jägare och inbitna köttätare, främst bland de äldre. Så vi unnar dem en kötträtt. Dessutom tycker vi (tyvärr) väldigt mycket om rött kött.

Som det ser ut nu blir det dillslungad potatis, mozzarella och härliga sommargrönsaker (morötter, sparris osv) som till det någon form av rött kött och sedan troligtvis någon marinerad halloumi. Sen har gärna typ lite småskålar med oliver och sådär så det blir lite tapaskänsla.

Eftersom vigseln är kl 13 så antar vi att folk är hungriga vid minglet så vi tänker oss snittar. Jag älskar kombin lax och pepparrot och Kim älskar svamp. Någon till variant ska vi nog klura ut.

Publicerat: 2020-01-17
Inga kommentarer

Hur du får ditt smink att sitta hela (bröllops)dagen

Efter en utekväll i helgen så vaknade jag insåg att 1,5 dygn efter att jag sminkat mig såg det nästan lika bra ut som när det var nygjort (jag sover vanligtvis inte med smink). Jag har gjort så mycket research för hitta metoder som ger mig ett riktigt hållbart resultat och det kräver jobb och här kommer mina bästa tricks för en sminkning som håller hela (bröllops)dagen (och natten)!

Jag gillar ju full täckning och dessa tips är det som funkar för mig med den typen av smink jag föredrar. Jag har ganska normal hy som drar sig en aning åt det oljiga hållet. Jag vill också poängtera att jag inte är utbildad utan baserar mina tips på tips jag snappat upp från youtubers genom åren och som jag har tyckt funkat och sådant som jag helt enkelt fått för mig och prövat och jag tyckt funkat bra.

Grunden. Resultatet börjar i grunden. Och oj vad jag har skitit i min hud genom åren. Och nej, du behöver inte femtio olika produkter. Vill du göra det enkelt (som jag) så tänk rengöring, exfoliering och fukt. Innan jag sminkar mig så rengör jag mitt ansikte med Micellar Water och smörjer in med hudkräm. Någon gång i veckan så ”skrubbar” jag bort döda hudceller. Oftast gör jag faktiskt det genom att raka mitt ansikte. Små fjun samlar lätt upp produkt och kan göra basen ojämn och torra hudflagor försvinner tillsammans med rakhyveln. Vi har nu ett rent, fräscht, lent och återfuktat ansikte att skapa med.

Basen. Att titta på ingredienslistan på sina basprodukter är något jag nyligen lärt mig. Det går absolut att blanda men produkter med olika bas har tendensen att ”motverka” varandra. Vi vill att våra produkter ska komplettera varandra, inte förstöra varandra. Det du letar efter är alltså produkter som antingen är baserade på vatten eller silicon. Jag har kommit fram till att jag föredrar vattenbaserade. Här nedan har ni den kombination jag använder mig av just nu. Foundation från Nyx är vattenfast, det är genialiskt och hjälper verkligen.

Settingspray. Ska din bas hålla en hel dag, genom tårar, strålande sol, regn och kramar så använd settingspray. Inte bara i slutet och mellan dina basprodukter. Jag lägger primer + foundation, sprayar och går över med min makeupsvamp. Svamparna nedan från Real Techniques är mina favoriter. De blir mjuka och fluffiga när man har fuktat dem (blöt den ordentligt, krama ur och kläm i en torr handduk). Just svampar är något jag lägger lite mer pengar på eftersom det gör så stor skillnad! Sedan lägger jag concealer, sprayar och trycker in med svampen. Sätter allt med löspuder, gör min pudercontour, rouge och highlighter och avslutar sedan med spray och duttar (Lätt!) med svamp. Nu har du låst in produkterna och de rör sig inte en millimeter så var helt säker på att allt är utblandat innan du sprayar, för det är svårt att korrigera i efterhand. Jag föredrar ”matta” setting sprays!

Jag har nämnt vattenfast foundation men ett bröllops brukar innebära rinnande ögon, oavsett om det beror på gråtande, vind och sol som får ögonen att tåras så vill vi inte att ögonsminket ska förstöras. Vattenfast ögonskuggsprimer gör ögonskuggan både mer hållbar men tar också fram pigmenten. Vattenfast mascara, eyeliner och franslim är obligatoriskt om du inte vill se ut som en panda med fransar som står rakt ut från ögonen. Mascara och eyeliner undersöker jag fortfarande. Är inte helt nöjd med det jag har nu men primer och franslim kan jag rekommendera!

Slutligen, mitt bästa tips om man inte vill bättre på läpparna så fort man ätit och druckit är att ta en lipliner i några nyanser mörkare än läppen, markera kanterna och sudda ut det in mot läppen. Jag tänker att jag har ett fint läppstift under vigsel och fotografering sedan när festandet börjar tar jag bort det och gör liplinertricket så behöver jag inte oroa mig för massor av bilder där halva munnen saknar färg!


Verkligen inte bästa bilderna men sminket har alltså suttit på i 1,5 dygn. Fransarna satt kvar, basen var orubblig. Det enda var väl att highlightern hade mattats ned och läppglanset var borta.

Publicerat: 2019-10-22
2 Kommentarer
Upp