Fridas Bröllopsblogg

Hur bjuder man in?

Någonting som det kan vara dags att fundera på redan nu är detta med inbjudningar. Beroende på hur man vill lägga upp det och här blir jag inte riktigt klok på hur vi ska göra.

Save the date ca 10-12 månader innan + formell inbjudan ca 3 mån innan (vill man bjuda in någon som inte stått på listan vid utskicket av STD kan de ju ”bara” få den formella)

Endast formell inbjudan runt ett halvår innan (tänker att många planerar semester runt ett halvår innan, vågar man chansa att skippa save the date?)

Save the date 10-12 månader innan men hänvisning till hemsida med löpande information (kommer någon ens hålla koll på hemsidan?) alltså ingen formell inbjudan.

Vad tror ni? Hur har ni gjort/skulle ni göra? Hur skulle ni föredra att göra? Öppen för nya förslag också såklart!

Nu ska jag fortsätta dricka vin med bröllops”lokalen” i bakgrunden.

Publicerat: 2019-05-04
Inga kommentarer

Ett litet diy vi tänkte pyssla med i sommar

Fördelen med att ha ett lantligt bröllop är ju att man kan göra så mycket av dekorationen själv.

Tidigt i planeringen hade jag en idé om att såga träskivor till dekorationerna. Letar med jämna mellanrum inspo på Pinterest och hittade ”min” idé på fler bilder.

Senare hittade jag även att myperfectday säljer träskivor för den lata, däremot kostar de 149kr (och är för tillfället slut i lager). Vi har ju nära och kära ute på landet så vi kommer kunna lösa det gratis.

Det blir årets lilla projekt, får återkomma med resultatet!

Första bilden är träskivan från myperfectday.se och resten Pinterest.

Jag tror helt ärligt jag föredrar skivan på bild 3  som ser lite tilltufsad ut!

Publicerat: 2019-05-03
1 Kommentar

Att klä sin brudnäbb

Med dagens enorma internet-utbud så finns det absolut inga krav på att näbbarna ska behövda testa klänningar hos en sömmerska. Man har ju ingen aning om ungen älskar att leka modell eller grinar sig igenom upplevelsen.

Vår brudnäbb blir inte helt oväntat min dotter Ophelia. Det är liiiiite risky att köpa klänning redan nu, en vill ju gärna att den ska passa på den stora dagen men butikerna och webbshopparna svämmar över av sommarnyheter. Här kommer några jag skulle tänka mig klä Ophelia i, frågan är om hon tycker likadant..

Cubus

KappahlNextKappahl

Next

Publicerat: 2019-04-24
Inga kommentarer

Vi har bokat kyrka!

Vi har under denna vecka bokat kyrka, fotograf och musiker.

Fotografen kommer jag berätta mer om i ett senare inlägg och ännu längre fram kommer jag ge lite hur en kan tänka runt musik på bröllop men idag fokuserar vi på kyrkan.

Kl 13.00 8/8-2020 har vi vigsel i Ramnäs kyrka utanför Västerås.

En kyrka som rymmer max 450 personer men har ca 200 platser riktade rakt mot altaret. Känns perfekt.

Vad tänker man då på när man väljer kyrka?

Vi tyckte att Ramnäs var perfekt av fler anledningar. Det är kyrkan närmast festen, den ser ut som en ”klassisk” kyrka, den är lagom stor för antalet gäster (tänker att en stor maffig kyrka är fint men kan upplevas som tom lätt) OCH jag är jätteglad att den har dubbeldörrar i mitten av gången. Jag vet inte varför men jag tycker det är så fint. Kyrkan vi hade i tankarna först har nämligen sin ingång från sidan och jag var inte jätteförtjust i det.

 

Publicerat: 2019-03-23
Inga kommentarer
Upp