Fannys bröllopsblogg

JAKTEN PÅ THE DRESS

Av de olika planeringsmomenten började jakten på ”The dress” för mig redan när vi började planera bröllopet. Efter en låång process hittade jag äntligen klänningen på den sista brudbutiken vi besökte.

Som med det mesta av planeringen så började brudklänningsletandet med Google/Pinterest. Bra är att titta på olika modeller och klänningar för att få en känsla av vilken typ man vill ha. När jag hade en bild av vilken modell jag var ute efter, kollade jag in bröllopsbutikerna i Stockholm och bokade tid i fyra butiker. Det är viktigt att ni är ute i god tid när ni bokar provtid då många av butikerna snabbt blir fullbokade.  Många butiker har också ofta lång leveranstid för beställning av klänningarna. För mig var väntetiden längst på det stället jag var mest sugen på, så väntan fick sin start!

Mina TIPS på butiker i Stockholm

Budget: Lillys, Valerie i Mood gallerian

Medel: Garamaj, Milagro, Stockholm Brud och Fest, ByMalina

Lyx: Ida Sjöstedt, Lars Wallin, Elin Lanto

Hur väljer man sin klänning?

Man ska välja en passform som passar ens figur och också tänka ut vilken stil klänningen ska ha (till exempel elegant/enkel/ungdomlig/romantisk). När man väljer stil tycker jag man ska tänka på vilket typ av bröllop man ska ha. Ska det vara lantligt, på en strand, i en lada osv,  detta då olika klänningsstilar passar olika typer av bröllop.

Tänk – budget/stil/passform

Ta med er bästa vännen eller syster till provningen <3 Ett tips är att inte ha för mycket vänner/familj med sig samtidigt utan att välja ut de mest stilsäkra vännerna eller om du litar på din syster eller mammas smak! Annars blir det lätt för många åsikter.

Mitt stilsäkra sällskap under en av provningarna av min bröllopsklänning.

Såå mycket fina klänningar att välja mellan. För att kunna navigera i djungeln av klänningar som möter dig i bröllopsbutikerna kom dit med en tanke om vad du är ute efter!

Princesskänsla med denna klänning 

Det är många detaljer att tänka på vid köp av klänning.

Hur stort släp vill du till exempel ha? Vill du ens ha släp osv?  Ni får gissa vilken typ av klänning jag valt för det tänker jag inte avslöja ännu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp