Fannys bröllopsblogg

JAKTEN PÅ THE DRESS

Av de olika planeringsmomenten började jakten på ”The dress” för mig redan när vi började planera bröllopet. Efter en låång process hittade jag äntligen klänningen på den sista brudbutiken vi besökte.

Som med det mesta av planeringen så började brudklänningsletandet med Google/Pinterest. Bra är att titta på olika modeller och klänningar för att få en känsla av vilken typ man vill ha. När jag hade en bild av vilken modell jag var ute efter, kollade jag in bröllopsbutikerna i Stockholm och bokade tid i fyra butiker. Det är viktigt att ni är ute i god tid när ni bokar provtid då många av butikerna snabbt blir fullbokade.  Många butiker har också ofta lång leveranstid för beställning av klänningarna. För mig var väntetiden längst på det stället jag var mest sugen på, så väntan fick sin start!

Mina TIPS på butiker i Stockholm

Budget: Lillys, Valerie i Mood gallerian

Medel: Garamaj, Milagro, Stockholm Brud och Fest, ByMalina

Lyx: Ida Sjöstedt, Lars Wallin, Elin Lanto

Hur väljer man sin klänning?

Man ska välja en passform som passar ens figur och också tänka ut vilken stil klänningen ska ha (till exempel elegant/enkel/ungdomlig/romantisk). När man väljer stil tycker jag man ska tänka på vilket typ av bröllop man ska ha. Ska det vara lantligt, på en strand, i en lada osv,  detta då olika klänningsstilar passar olika typer av bröllop.

Tänk – budget/stil/passform

Ta med er bästa vännen eller syster till provningen <3 Ett tips är att inte ha för mycket vänner/familj med sig samtidigt utan att välja ut de mest stilsäkra vännerna eller om du litar på din syster eller mammas smak! Annars blir det lätt för många åsikter.

Mitt stilsäkra sällskap under en av provningarna av min bröllopsklänning.

Såå mycket fina klänningar att välja mellan. För att kunna navigera i djungeln av klänningar som möter dig i bröllopsbutikerna kom dit med en tanke om vad du är ute efter!

Princesskänsla med denna klänning 

Det är många detaljer att tänka på vid köp av klänning.

Hur stort släp vill du till exempel ha? Vill du ens ha släp osv?  Ni får gissa vilken typ av klänning jag valt för det tänker jag inte avslöja ännu.

 

Inga kommentarer

Bröllopsinbjudningarna

Den första kontakten som gästerna får med ert bröllop är genom bröllopsinbjudningar. Det är därför viktigt att dessa är i samma stil och förmedlar samma känsla som ni kommer att ha på själva bröllopet.

Det finns idag många bra tryckfirmor som hjälper till med inbjudningskort och med er layout. Då vi har estetiskt duktiga personer i familjen valde vi dock att göra inbjudningarna själva! Jag tyckte det var en jätterolig process och är supernöjd med resultatet!

Vi gjorde så att vi skickade en inbjudan med den nödvändigaste informationen, dvs. med plats, tid, datum osv., och ett separat informationsblad med ytterligare information för gästerna


Inbjudningspyssel

Inbjudningarna redo att skickas  =)

Inga kommentarer

Sommarplanering

Hej hej! Hoppas ni alla har en härlig sommar.  Denna sommar har för mig naturligtvis präglats av bröllopet och den bröllopsplanering som fortfarande kvarstått. Då vi valt att ha bröllopet efter sommaren så hade vi alltid i åtanke att en del planering skulle ske under sommarsemestern och att vi skulle ha tid att göra saker vi inte hann med när det var mycket på jobbet innan. Ett tips är dock att inte spara så mycket till slutet då de olika planeringsmomenten oftast tar lite mer tid än man trott.. 😉

I alla fall så skedde en del av planeringen för oss under min semester. Jag åkte till Florida med min mamma och syster där en hel del planering skedde. Min familj har verkligen varit ett stöd i planeringen för mig och det är verkligen guld värt 🙂

Påväg till stranden..

Under den här palmen satt vi och diskuterade tankar kring bordsplaceringen..

Planeringsbrunch hemma igen på Klang Market vid Karlaplan

Inga kommentarer

Toastmaster toast

I helgen hade vi vårt första möte med både toastmaster och toastmadame samlade. Vad passade inte bättre än att bjuda på någon form av toast 😉 Det blev därför Toast skagen, en av min och Johns favoriter! Det skålades i rosé Champagne och stämningen var på topp!

Som med allt i bröllpsplaneringen blandades det trevliga och roliga med en del måsten och ganska snart under middagen började vi gå igenom körschemat för den stora dagen. Det som också diskuterades var genomgående tema, stämning vi vill åstadkomma under festen, musikval och lite annat smått och gott. Toastmasters, som de flesta som blir inkopplade i bröllopet gav också sina tips till festen som vi fått att fundera på!

Sammanfattningsvis var kvällen jättelyckad och jag rekommenderar verkligen att man som vi, har första planeringskvällen i god tid innan bröllopet. Det uppkommer ofta utestående frågor, funderingar och det är bättre att ha för mycket än för lite tid när man hamnar i den situationen.

Cheers!

Inga kommentarer
Upp