Emelies Bröllopsblogg

Gästlista och inbjudningskort

Vilka ska man bjuda på sitt bröllop egentligen?

Jag tyckte det var ganska enkelt att skriva gästlistan, valde bara de vi umgås med. Det blev mestadels kompisar, inte alls mycket släkt. Richard hade lite svårare och bjöd några eftersläntrare nu i dagarna. Vi är lite oense om vi ska bjuda fler gäster till festen, får se vart det landar tillslut.

Här kommer några tips på om du är osäker på gästlistan

  •  Har du träffat denna personen det sista året? [om inte så får ni vara väääldigt nära]
  •  Tror du denna personen kommer bidra positivist till er bröllop och bröllopsfest? [roliga personer = rolig fest]
  •  VILL du bjuda denna person eller FÖRVÄNTAS ni bjuda denna person?
  •  Har du blivit bjuden till dennes bröllop? [bara därför behöver ni inte bjuda dessa, alla har olika stora bröllop och olika budget, bara för ni hänge för 5 år sedan så kanske det finns andra nya kompisar du hellre bjuder?]

Vi har bjudit över 80 personer och hittills har nästan 70 personer tackat ja, 2 personer tackat nej. Vår första miss i bröllopsplaneringen var att skriva att sista osa datumet var 7 juni dvs två månader innan bröllopet. Hade vi gjort om det hade vi haft osa datumet en månad efter att vi skickat inbjudningarna. Varför ska man behöva så lång tid att osa? Oftast vet man inom 30 dagar om man kan komma eller inte.

Inbjudningskort

Vi kör på lantligt tema dvs enkla inbjudningskort i gammal stil. Vi kommer köra placeringskort, enklare festhäfte i samma stil. Köpte papper, kuvert, frimärken för 570 kr. En kompis gjorde inbjudningarna. Var på kalas samma helg vi fick inbjudningarna så lämnade inbjudan direkt till några släktingar därav sparade lite på portot. Vi har inte skickat ut save the date [frågade de närmaste om de kunde innan vi bokade]. Vi kommer inte skicka ut  de klassiska tackkorten. Kanske skicka vår bröllopsfilm digitalt eller göra något annat kul efteråt.

 

 

 

Hemsida

Tror inbjudningskorten kommer blir utbytta mot enbart hemsidor inom en snar framtid. All info om dagen står på vår hemsida, osa gör man via hemsidan och det bästa är att vi där kan ändra vår information allt eftersom. Vi använde oss av gratisversionen webnode.se. Jag gjorde denna hemsidan i Augusti/September förra året haha. Men den blev bra tycker jag. Gå in och kolla om ni vill Albertsson2019.webnode.se

Publicerat: 2019-04-18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp