Emelies Bröllopsblogg

BRUDKLÄNNING

I veckan hämtade jag äntligen min bröllopsklänning

Det har varit väldigt kul att prova klänningar, min första tanke var att jag skulle köpa en begagnad för max 3.000 kr. Trodde en ny klänning skulle kosta runt 5.000 kr men insåg ganska snabbt att de flesta klänningar ligger på över 10.000 kr. Ingen chans i världen att jag skulle lägga över 10.000 kr på en klänning jag bara ska ha ett par timmar. Jag surfade på blocket och köp och säljsidor varje kväll men insåg att klänningarna jag tittat på ligger på ca 8.000 kr begagnade, sedan tillkommer eventuellt lite justering hos sömmerska. Tanken på att köpa begagnat gick bort ganska fort. Behöver jag skriva att klänningsbudgeten sprack ganska rejält?

Provade klänningar vid tre tillfällen, första gången på skräddarhuset i Malmö. Många fina klänningar och proffsig personal. Hade spanat in en By Malina – modell Iris, enkel stilren klänning med öppen rygg. Dessa brudklänningar finns inte i Göteborg, passade då på när vi var i Malmö på semester. Vi åker dit varje år med min kompis Emelie och hennes familj, det passade perfekt att killarna tog hand om barnen så kunde vi tjejer titta på brudklänningar i lugn och ro.

Andra gången var jag och min kompis och tärna Sigrid på Ivory & Grace i Mölndal. Denna dag var en lördag, invigning med bra rabatter så det var väldigt mycket folk. Jag hade bokat provning kl. 12, ingen bra tid då det tog ett par timmar och vi var hungriga och trötta.

Tredje gången gillt, bokade en tid på Ivory & Grace igen, denna gången kl. 10 en vardag d.v.s när butiken precis öppnat. Vi var mätta, utvilade (så gott det går med småbarn) och det var i stort sett inga fler kunder. Provade säkert 10 klänningar men kände direkt att den klänningen jag valde var ”the one”. Siggan som var med hoppade upp och ner och skrek ”ja ja ja” och alla i hela butiken skrattade. Hon sa sedan efteråt att ”hon försökte vara så neutral som möjligt för att inte försöka påverka mitt beslut”. Klänningen syddes i London efter mina mått och den sitter perfekt. Jag är verkligen supernöjd med klänningen!

Mina bästa tips gällande köp av brudklänning

  • Boka provning en förmiddag, helst en vardag. Det är värt att ta ledigt för att slippa allt folk, det krävs dock att du har någon som kan följa med dig en vardag. Alternativt boka tid när butiken öppnar en lördag så du är först på plats.
  • Ät innan så du har massa energi för det kan ta ett par timmar att gå igenom alla klänningar.
  • Samåk, ett glas bubbel medans man provar klänning hör till.
  • ”Think outside the box” Det är kul att prova klänningar man inte alls kunde tänka sig, ofta blir det en positiv överraskning alternativt mycket skratt!
  • Ta många kort, då kan du titta hemma i lugn och ro i efterhand.
  • Vill du inte lägga flera tusen på en klänning du ska använda ett par timmar? Kolla in Nelly, Zalando, H&M, ASOS, Ida Sjöstedt m.fl. de har fina klänningar till ett bra pris.
  • När du köpt klänningen. Sluta följa alla sidor med bröllopsklänningar, det kommer alltid komma in fler nya fina magiska klänningar och bättre rabatter o.s.v.

Nedan ser ni två av de klänningarna jag provade, den jag valde har inte ens Richard fått se ännu [okej, inte så att han spricker av nyfikenhet. Hade det varit jag hade jag redan smygtittat i garderoben, tur att han har lite mer självdisciplin ]

 

 

 

 

 

 

 

 

Har förresten köpt ytterligare en klänning till festen, jag fick tillslut min By Malina med urringad rygg. Alla vet ju att man måste ha en kort klänning till festen också, det är sen gammalt! 🙂

P.S. Har såklart fyndat de klänningarna jag verkligen ville ha så det blev inte alls så dyrt tillslut. [Har googlat många klänningar varje kväll och slitit med att få så bra rabatter som möjligt, Richard tycker jag borde söka in till ”extreme coupons” om det kommer en svensk version haha]

 

Publicerat: 2019-04-01

Ett svar till “BRUDKLÄNNING”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp