Emelies Bröllopsblogg

BRÖLLOPSRESA

Maldiverna, Söderhavet, Hawaii, Karibien, Frankrike, Italien. Hur väljer man egentligen?

Bröllopsresa har alltid varit viktigt för mig, jag har arbetat i resebranschen i över 11 år och älskar att resa!

Vi har bokat två resor. Vi börjar med en mini-moon till italien tis-lör veckan efter bröllopet, bara jag och Richard. Har bokat tre nätter på ett litet B&B i Praiano, Almalfikusten. Hooneymoon suite med egen jazucci på balkongen.  Vi avslutar med en natt i Neapel. Älskar Italien så detta blir perfekt, massa god mat, vin och sovmorgon (vääldigt lyxigt när sovmorgon brukar innebära 6.30 med småbarn  😉 )

 

 

 

 

 

 

 

I november åker vi till Guadeloupe med hela familjen.

Inga kommentarer

Gästlista och inbjudningskort

Vilka ska man bjuda på sitt bröllop egentligen?

Jag tyckte det var ganska enkelt att skriva gästlistan, valde bara de vi umgås med. Det blev mestadels kompisar, inte alls mycket släkt. Richard hade lite svårare och bjöd några eftersläntrare nu i dagarna. Vi är lite oense om vi ska bjuda fler gäster till festen, får se vart det landar tillslut.

Här kommer några tips på om du är osäker på gästlistan

 •  Har du träffat denna personen det sista året? [om inte så får ni vara väääldigt nära]
 •  Tror du denna personen kommer bidra positivist till er bröllop och bröllopsfest? [roliga personer = rolig fest]
 •  VILL du bjuda denna person eller FÖRVÄNTAS ni bjuda denna person?
 •  Har du blivit bjuden till dennes bröllop? [bara därför behöver ni inte bjuda dessa, alla har olika stora bröllop och olika budget, bara för ni hänge för 5 år sedan så kanske det finns andra nya kompisar du hellre bjuder?]

Vi har bjudit över 80 personer och hittills har nästan 70 personer tackat ja, 2 personer tackat nej. Vår första miss i bröllopsplaneringen var att skriva att sista osa datumet var 7 juni dvs två månader innan bröllopet. Hade vi gjort om det hade vi haft osa datumet en månad efter att vi skickat inbjudningarna. Varför ska man behöva så lång tid att osa? Oftast vet man inom 30 dagar om man kan komma eller inte.

Inbjudningskort

Vi kör på lantligt tema dvs enkla inbjudningskort i gammal stil. Vi kommer köra placeringskort, enklare festhäfte i samma stil. Köpte papper, kuvert, frimärken för 570 kr. En kompis gjorde inbjudningarna. Var på kalas samma helg vi fick inbjudningarna så lämnade inbjudan direkt till några släktingar därav sparade lite på portot. Vi har inte skickat ut save the date [frågade de närmaste om de kunde innan vi bokade]. Vi kommer inte skicka ut  de klassiska tackkorten. Kanske skicka vår bröllopsfilm digitalt eller göra något annat kul efteråt.

 

 

 

Hemsida

Tror inbjudningskorten kommer blir utbytta mot enbart hemsidor inom en snar framtid. All info om dagen står på vår hemsida, osa gör man via hemsidan och det bästa är att vi där kan ändra vår information allt eftersom. Vi använde oss av gratisversionen webnode.se. Jag gjorde denna hemsidan i Augusti/September förra året haha. Men den blev bra tycker jag. Gå in och kolla om ni vill Albertsson2019.webnode.se

Inga kommentarer

BRUDKLÄNNING

I veckan hämtade jag äntligen min bröllopsklänning

Det har varit väldigt kul att prova klänningar, min första tanke var att jag skulle köpa en begagnad för max 3.000 kr. Trodde en ny klänning skulle kosta runt 5.000 kr men insåg ganska snabbt att de flesta klänningar ligger på över 10.000 kr. Ingen chans i världen att jag skulle lägga över 10.000 kr på en klänning jag bara ska ha ett par timmar. Jag surfade på blocket och köp och säljsidor varje kväll men insåg att klänningarna jag tittat på ligger på ca 8.000 kr begagnade, sedan tillkommer eventuellt lite justering hos sömmerska. Tanken på att köpa begagnat gick bort ganska fort. Behöver jag skriva att klänningsbudgeten sprack ganska rejält?

Provade klänningar vid tre tillfällen, första gången på skräddarhuset i Malmö. Många fina klänningar och proffsig personal. Hade spanat in en By Malina – modell Iris, enkel stilren klänning med öppen rygg. Dessa brudklänningar finns inte i Göteborg, passade då på när vi var i Malmö på semester. Vi åker dit varje år med min kompis Emelie och hennes familj, det passade perfekt att killarna tog hand om barnen så kunde vi tjejer titta på brudklänningar i lugn och ro.

Andra gången var jag och min kompis och tärna Sigrid på Ivory & Grace i Mölndal. Denna dag var en lördag, invigning med bra rabatter så det var väldigt mycket folk. Jag hade bokat provning kl. 12, ingen bra tid då det tog ett par timmar och vi var hungriga och trötta.

Tredje gången gillt, bokade en tid på Ivory & Grace igen, denna gången kl. 10 en vardag d.v.s när butiken precis öppnat. Vi var mätta, utvilade (så gott det går med småbarn) och det var i stort sett inga fler kunder. Provade säkert 10 klänningar men kände direkt att den klänningen jag valde var ”the one”. Siggan som var med hoppade upp och ner och skrek “ja ja ja” och alla i hela butiken skrattade. Hon sa sedan efteråt att “hon försökte vara så neutral som möjligt för att inte försöka påverka mitt beslut”. Klänningen syddes i London efter mina mått och den sitter perfekt. Jag är verkligen supernöjd med klänningen!

Mina bästa tips gällande köp av brudklänning

 • Boka provning en förmiddag, helst en vardag. Det är värt att ta ledigt för att slippa allt folk, det krävs dock att du har någon som kan följa med dig en vardag. Alternativt boka tid när butiken öppnar en lördag så du är först på plats.
 • Ät innan så du har massa energi för det kan ta ett par timmar att gå igenom alla klänningar.
 • Samåk, ett glas bubbel medans man provar klänning hör till.
 • “Think outside the box” Det är kul att prova klänningar man inte alls kunde tänka sig, ofta blir det en positiv överraskning alternativt mycket skratt!
 • Ta många kort, då kan du titta hemma i lugn och ro i efterhand.
 • Vill du inte lägga flera tusen på en klänning du ska använda ett par timmar? Kolla in Nelly, Zalando, H&M, ASOS, Ida Sjöstedt m.fl. de har fina klänningar till ett bra pris.
 • När du köpt klänningen. Sluta följa alla sidor med bröllopsklänningar, det kommer alltid komma in fler nya fina magiska klänningar och bättre rabatter o.s.v.

Nedan ser ni två av de klänningarna jag provade, den jag valde har inte ens Richard fått se ännu [okej, inte så att han spricker av nyfikenhet. Hade det varit jag hade jag redan smygtittat i garderoben, tur att han har lite mer självdisciplin ]

 

 

 

 

 

 

 

 

Har förresten köpt ytterligare en klänning till festen, jag fick tillslut min By Malina med urringad rygg. Alla vet ju att man måste ha en kort klänning till festen också, det är sen gammalt! 🙂

P.S. Har såklart fyndat de klänningarna jag verkligen ville ha så det blev inte alls så dyrt tillslut. [Har googlat många klänningar varje kväll och slitit med att få så bra rabatter som möjligt, Richard tycker jag borde söka in till “extreme coupons” om det kommer en svensk version haha]

 

1 Kommentar

SLOTT, HERRGÅRD ELLER LADA?

Det första jag gjorde efter vår förlovning var att googla bröllopslokaler [inte vilken förlovningsring jag skulle ha, det hade kanske varit mest naturligt]

Hur väljer man då? Ett pampigt slottsbröllop har aldrig varit aktuellt utan vi ville ha något avslappnat där man fick lov att ta med egen dryck. Jag märkte väldigt snabbt var att det mesta var uppbokat 2019 dvs över ett år innan. Galet att man måste vara ute i så god tid! Vad hände med att förlova sig och gifta sig inom ett år?

Den första lokalen vi tittade på låg precis vid havet med en takterrass som skulle vara perfekt för utomhusvigsel! Men det krävs att det inte regnar och blåser…. och hur stor är chansen att det kommer vara fint väder om vi väljer en lokal som vi inte kan ha någon plan B? Hur nervös skulle jag vara och hur många gånger skulle jag titta på väderappen? Lokalen var inte så bra planerad för en stor fest heller så den gick bort ganska fort.

Nästa lokal på listan var en loge utanför Varberg. Ingen hemsida och relativt billig om man jämförde med många andra vi kikat på, lite långt ifrån centrala Varberg men vi tänkte att vi kan i alla fall åka och titta och tur att vi gjorde det för det var denna i valde tillslut. En stor loge med bar, barbord, scen, ett loft som är perfekt för vigsel (vid dåligt väder, annars viger vi oss ute). Det bästa av allt är att alla intäkter för lokalen går till ett barnhem i Tanzania. Då de inte har någon hemsida så är det inte många som vet om att den finns så det fanns det flera datum kvar att välja på 2019! Nackdelen [eller som jag ser det, fördelen] med denna lokal är att man får ordna allt själv dvs mat, dryck,bord, stolar, dukar, dekorationer m.m.

Nästkommande vecka/veckor besökte vi flera lokaler runt om Varberg men vi hittade ingen vi tyckte mer om än logen.

 

Vi är så nöjda med vårt val av lokal – Den är perfekt!

Inga kommentarer
Upp