Emelies Bröllopsblogg

Emelie <3 Richard

 

Hej Emelie, du har bloggat på Wedding Stories och läsarna har fått följa med dig i din bröllopsplanering. Numera kan du titulera dig som fru Albertsson och det är dags att säga hej då. Men innan dess så tänkte jag att dina läsare ska få ta del av en sista intervju med dig, en sorts summering av ditt och Richards bröllop.

När sa ni ja till varandra? 10 augusti 2019

Vad var det bästa med att gifta sig? Att få planera ett bröllop såklart haha.

Minns du vad du tänkte när ni sa ja till varandra framför alla era nära och kära? Att jag var världens lyckligaste.

”Att få kalla världens bästa pappa och finaste människa min man var det bästa.”

 

Hur skulle du beskriva ert bröllop? Avslappnat, romantiskt, personligt det var också ledorden för vårt bröllop. 

Blev det som du tänkt dig? Ja, det tycker jag och jag hade höga förväntningar.

Vad var det bästa med att få säga ja till Richard? Att få kalla världens bästa pappa och finaste människa min man var det bästa 🙂

Var ägde vigsel respektive fest rum? Vi hade både vigsel och fest i Långås loge, mitt emellan Varberg och Falkenberg.

”Vi anlitade även en av vår dotters förskollärare som barnvakt som var med hela tiden.”

 

Ni hade med er otroligt söta dotter som brudnäbb. Jag tror att andra par som har barn funderar på om barnen ska vara med under själva middagen, hur gjorde ni och vilka är era tips? Vår dotter var bara med under vigsel och minglet/tårtan. Vårt bästa tips är att inte ha några förväntningar på små barn, de gör som de vill oavsett. Vi anlitade även en av vår dotters förskollärare som barnvakt som var med hela tiden.

Emelie med dottern Leah. Foto Nina Jarlholt.

På vilket sätt skulle du säga att ert bröllop karaktäriserar er? Personligt, vi bryggde tex vår egen öl, gjorde egna etiketter, en kompis gjorde alla trycksaker som därav blev unika och hade egenskjuten hjort till middagen.

Hur dekorerade ni lokalen? Vi satte upp vitt tyg i taken, bröllopsbåge, skyltar osv. Sedan fanns det redan mycket pynt i lokalen. Vi älskar verkligen vår bröllopslokal.

Vad bestod er bröllopsmiddag av? Carpaccio till förrätt, sommarbuffé till varmrätt, tryfflar och lyckokakor till efterrätt.

”Ta så mycket hjälp ni kan få, det är alltid mycket mer att fixa med än vad man räknat med. ”

 

Så här många blev vi på bröllopet? 75 gäster då det var tre som droppade av samma dag.

Vad hade ni på er? Min klänning var från Ivory & Grace och Richards kostym och väst från Tiger of Sweden.

Emelies & Richards fantastiska gästbok där gästerna kunde lämna hälsningar för dem att öppna på framtida bröllopsdagar. Foto Nina Jarlholt.

Vilken klädkod hade ni? Vi valde att ha kavaj som klädkod.

Några råd till andra par som ska gifta sig? 

  1. Ta så mycket hjälp ni kan få, det är alltid mycket mer att fixa med än vad man räknat med. 
  2. Anlita en bra fotograf och filmare, det är detta ni sedan kommer ha kvar som minne.
  3. Budgeten spricker nästan alltid, räkna med det och bestäm vad ni verkligen vill lägga pengarna på. 
  4. Middagen drar alltid ut på tiden (har inte varit på ett bröllop där middagen slutade enligt planeringen) 
  5. Se till att ha riktigt bra toastmaster/s 
  6. Filma vigseln och alla tal

Hade ni gjort något annorlunda idag? Bett någon filma hela vigseln. Vi kanske skulle haft en bröllopskoordinator med på plats för att se till att allt blev exakt som jag, eller jag menar vi, ville ha det 😉

Några do’s and don’ts när det kommer till bröllopsplanering? I sista sekund kommer man alltid på saker som kanske behövs, det kan bli dyrt. Köp inte massa mer än vad ni planerat från början. 

När du började blogga hos oss fick vi lära oss att du är en tidsoptimist, fick du tiden att räcka till inför bröllopet? Ja, det blev såklart lite tajt dagen innan men vi bestämde en tid som vi skulle släppa allt. Vi åkte sedan till vårt hotell och drack champagne och beställde mat från vår favoritrestaurang. Det var den perfekta avslutningen på några fullspäckade dagar! 

Såhär i efterhand, vad upplevde du som svårast med bröllopsplaneringen? Jag tyckte bara det var roligt med bröllopsplaneringen. 

Hade ni fördelat tiden på något annat sätt idag? Nej, faktiskt inte.

Vi vet att du älskar att resa och har förstått att ni varit iväg på två stycken bröllopsresor! Ja, vi var först på en mini moon på Amalfikusten, Italien där vi hyrde en svit med egen jacuzzi och fantastiskt utsikt över havet och Capri. Den perfekta platsen för bröllopsresa!

Vi åkte sedan hela familjen till Guadeloupe, där vi solade och badade i två veckor. Vi uppgraderade till en svit på ett jättefint hotell så det var också en helt ok semester 😉

Perfekta kombon med mini moon på sommaren + en längre resa på vintern.

 

Sist men inte minst har Emelie låtit oss ta del av deras underbara och kärleksfyllda bröllopsvideo <3 Tusen tack Emelie för att vi har fått ta del av er fantastiska bröllopshistoria och att du bloggat här hos oss!

 

 

Publicerat: 2020-03-02
1 Kommentar

Vår bröllopsdag

Ni kan ni byta ringar sa vigselförättaren, en pinsamt tystnad uppstår och min bror hoppar upp från sin plats och springer ut… för att hämta ringarna han glömt ta med in.

10 augusti 2019 är en dag vi alltid kommer att minnas. Efter ett helt år av planering var det äntligen dags, förväntningarna var skyhöga. Det enda jag inte kunde kontrollera var vädret, jag kollade väderappen ca 2 ggr om dagen varje dag i två veckor.. det visade regn, mer regn, lite moln och så regn igen. Men vet ni va? Det regnade inte, det regnade lite smått sent på kvällen och tidigt på morgonen så det var inget som störde oss. Då vi gifte oss i en av Sveriges populäraste sommarstäder mitt i sommaren så var ju chansen att det skulle vara mycket folk på stranden ganska stor. Vädret resulterade att vi var helt själva på stranden när vi fotades och bilderna blev magiska! 🙂

Min syster fixade mitt hår, blev supernöjd.

 

 

 

 

 

 

Buketten är en ”vanlig” bukett från blomsterdekoratören i Varberg. Mina önskemål var, mycket grönt, lite vitt och kanske lite blått i och ett maxpris på 500 kr. De satte tom i lite hallonkvisar och det passade ju perfekt till vårt lantliga tema. Jag är jättenöjd med buketten.

 

 

 

 

 

Vigseln blev jättebra uppe på logen, att min bror glömde ringarna i jackfickan var bara en rolig touch och fick alla att börja skratta och det blev så avslappnat som vi önskade. Vigselförättaren Christina var toppen och vi träffade på henne i helgen och hon sa ännu en gång ”vilket jobb ni lagt ner och hennes man frågade om dekorationen, hade vi verkligen gjort allt detta själva?” Detta betyder ju att de pratat om vårt bröllop hemma och det är kul, då hon har många bröllop varje år.

Min bror gjorde tillsammans med sin kollega/vän vår bröllopsfilm som jag önskar att jag kunde dela med er, den blev magiskt!

Vi är verkligen supernöjda med allt och det blev så bra som vi hoppats på. Stort tack till alla som hjälpte oss denna dag, speciellt min syster. Vi kunde inte ha valt en bättre toastmadame! <3

Nu ser vi fram emot ett nytt fantastiskt år med flera bröllop men mest ser vi fram emot att få en bebis i juni 🙂

Fotograf: Nina Jarlholt

 

 

 

 

 

Publicerat: 2020-01-02
1 Kommentar

Honeymoon

Så länge jag kan minnas så har jag älskat att resa, därför var såklart bröllopsresan en av det viktigaste detaljerna i bröllopsplaneringen.

Några dagar efter bröllopet bar det av på en mini-moon. Vi var 4 nätter på Almalfikusten i Italien, helt underbart ställe! Vi bodde på ett litet familjeägt B&B i en svit med egen jacuzzi och en av världens vackraste utsikt, vi såg över till bla Prositano och Capri. Några dagar med sol, bad och riktigt god mat med magnifik utsikt var precis vad vi behövde efter ett intensivt år med bröllopsplanering, skola och nytt jobb. Vi avslutade med en natt i Neapel med att äta världens bästa pizza, en timmas kö men det var det värt. Vi är supernöjda med vår resa och vet ni vad det bästa är? Det är inte över, om exakt en månad åker vi två veckor till Guadelope! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat: 2019-10-14
1 Kommentar

Bröllopsbåge

Vi ska ha borglig vigsel inne på logen och projektet nu är att göra en bröllopsbåge. Här är lite inspobilder [förstår såklart att våran inte kommer bli i närheten av dessa, men man kan ju drömma]

 

Publicerat: 2019-07-22
1 Kommentar
Upp