Ebbas bröllopsblogg

Säg hej till Ebba vår nyaste bröllopsbloggare

Foto Christian Gustavsson

Wedding Stories välkomnar Ebba som är ny bloggare hos oss. Hej Ebba, stort välkommen till Weddingstories.se!

Vad roligt att du ska vill vara en del av oss. Hur känns det? Det känns roligt! Och konstigt. Och förvånande. Jag trodde inte att jag skulle göra något sånt här men om du tror att någon vill läsa om min bröllopsångest så kör vi!

Det är jag övertygad om. Haha om du säger det så.

Berätta lite om dig själv. Vem är Ebba? Oj –  vem är jag – nu fick jag en livskris.. Jag är nog en ganska glad, ambivalent och kreativ person med en stor nyfikenhet. Vilket jag har användning av i mitt yrke som reporter. Jag är 34 år och älskar att gå på klubb och dansa till tuffa trummar och hög bas. Jag är även mamma till Frank som redan lärt mig massor fastän han bara är två år.

Du är förlovad med Erik och ni ska gifta er i juli i år. Hur länge har ni varit tillsammans? I fem år.

Var det kärlek vid första ögonkastet? Nej verkligen inte. Vi umgicks i samma gäng och blev kompisar. En sen natt på ett dansgolv skulle vi hälsa på varandra och säga hej men vi krockade med huvudet på dansgolvet och kramen blev en kyss. Det var då vi UPPTÄCKTE varandra och på den vägen är det.


Hur länge har ni varit förlovade? Var det ett frieri inblandat, hur gick det till? Ett år och fyra månader. Det var på julafton och tidig morgon. Erik hade slagit in ringen i en julklapp och jag anade ingenting. Han hade redan köpt en ring och gjort gravyr i den vilket var väldigt modigt. Det var bara det att jag tyckte att den var lite för bred för att det skulle vara snyggt att ha den tillsammans med en till ring på samma finger. Och jag vill gärna ha både förlovningsring och giftasring tillsammans (när man väl blivit gift dårå). Så vi beställde en ny förlovningsring och den gamla ringen kommer smältas ner och göras om till min vigselring. Den kommer se likadan ut men vara smalare. Vi beställde också en ring till Erik och då ringarna sedan kom så hade vi  en ceremoni – ringpåsättardagen – då vi gick tillbaka till Berns där den där allra första kyssen var, och satte på oss ringarna och åt en sjurätters supé och skålade i bubbel. Detta var en surprice som jag hade fixat och vi hade övervåningen för oss själva då vi satte på ringarna.


Berätta om din förlovningsring. Den nya alltså. Den nya ringen är i gult guld och kantig i formen och påminner väldigt mycket om den ring som Erik friade med. Den har en diamant i mitten och diamanter runt om, en haloring vilket är bra om man vill ha mycket stenar. Denna ring är också lite plattare vilket passar mig och mitt yrke. Jag kan inte ha en sten som sticker upp en centimeter från handen. Det funkar lixom inte för mig. Då skulle jag inte kunna ha på mig ringen till vardags.

Rosenhill

Berätta lite om ert bröllop. De som följer din blogg kommer få ta del av sluttampen av er bröllopsplanering. Vad är status? Hur ligger ni till? Vi ska ha ett bohemiskt hippiebröllop på äppelmusteriet Rosenhill. Vigseln blir i äppellunden och middag och fest i en lada. Vi var på Rosenhill på festival innan vi var tillsammans och där och då kände vi båda att lika självklart som att det var med varandra vi skulle gifta oss, lika självklart var det att det måste ske just där. Vi fann helt enkelt Rosenhill innan vi fann varandra.  Vi kommer bjuda ca 90 personer vi får se hur många som tackar ja. Status just nu är att vi ska färdigställa och skicka ut alla inbjudningar. Jag håller på att leta efter det perfekta snöret till våra inbjudningskort. Får visa i ett eget inlägg sen.


Finns det några orosmoment? Två av tärnorna är gravida, varav en av dem bor i USA, så ett orosmoment är att hon inte ska kunna komma på bröllopet. Jag är jätteorolig över att folk inte ska ha roligt och inte ska dansa. Tänk om det blir tråkigt!? Jag är alltid stressad när jag ska ha fest och detta är ju livets fest.

Om du ska beskriva ert kommande bröllop med tre ord hur skulle du beskriva det då? Oj jäklar. Okej. Bohemiskt, festligt, kärleksfullt.

De som kommer läsa din blogg, vad kommer de få ta del av? Do it your self pyssel, bröllopsångest och livsviktiga beslut gällande inbjudningskort, klänningsuppsömnad, floristbesök med mera.

För att vi ska lära känna dig lite bättre tänkte jag be dig avsluta dessa meningar. Du måste svara med det första du kommer på. OK!

Jag heter – Ebba Lovisa
Jag är – glad att jag äntligen ska gifta mig
Jag älskar – han jag ska gifta mig med
Jag har aldrig – gift mig förut
Jag kommer –  vara ledig innan bröllopet för att fixa det sista
Jag vill – ha roligt
Jag hatar – stress
Jag är bra på att – stressa upp mig
Jag är mindre bra på – städa
På mitt bröllop vill jag – dansa natten lång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp