Ebbas bröllopsblogg

Florist javisst!

Blommor ska man ha när man gifter sig har man ju förstått. Så vi var och träffade en florist i förra veckan. Det var ju INTE självklart vart vi skulle vända oss från början. Det finns ju så många. Och så lite tid. Förvirringen var total. Blomsterverket var vi väldigt sugna på men de föll bort pga de ligger på fel sida stan för oss (eller för de som ska hämta blommorna på bröllopsdagen). Det slutade med att vi tog samma florist som min kompis Sofie använde då hon gifte sig för ett år sedan, Studio Flora. Jag gillade verkligen Sofies bukett och dessutom ligger floristen i Bromma, vilket blir på vägen ut när man ska till Ekerö. Vem ”man” blir som får hämta upp blommorna på självaste dagen D återstår att se. Hursom helst! Vi begav oss till Bromma blocks och satt ner med  Anna från Studio Flora och hade ett möte där det visades pinterest-bilder och förkunnades visioner av kransar och korasger och buketter. När vi gick därifrån kände vi oss trygga och positivt överraskade. Det är två ascoola systrar som jobbar på studio flora tillsammans och det känns kul och proffsigt och personligt. Det känns också bra att ta blommorna från en mindre aktör istället för en stor kedja. Anna hade en massa bra ideer och lyckades sila ner mina yviga tankar till ett enda tema.

Orosmomentet är blomkransen som jag ska ha på huvudet. Det är viktigt att den blir tunn och inte har den där köttiga midsommarvibben. Den är nog det mest kritiska när det gäller blommorna och det jag är lite nervös för. Man kommer ju inte kunna prova den innan heller. Och jag ska ha på mig den hela dagen och kvällen så det gäller att man väljer rätt blommor där som håller sig.

Jag har sex stycken tärnor, och alla ska ju ha varsin bukett. Vi har dessutom tre marskalkar som ska ha varsin korsage. Och så ska jag ha huvudkrans och en egen bukett och Erik ska ha en korsage också förstås. Så blomkostnaderna springer lätt iväg.

Därför bestämde vi att tärnorna skulle ha varsin bukett som enbart består av brudslöja! Det är jättefint och jag hade först funderat på att ha en sådan bukett också. Men jag kommer köra på en yvig sak med eukalyptus och aprikos trädgårdsros, vit prärieklocka, en del andra blommor och en stor lilagrön succelent i mitten! Det kommer bli lite som en blandning av buketterna på bilderna nedan. Alla småvaser på borden ska vi fylla med blommor från Rosenhills självplock dagen innan bröllopet, samt tärnornas buketter efter  vigseln.

I övrigt är Eriks kostym nu beställd. Vad det blir har jag ingen aning om men jag är så sjukt lättad. Jag har varit lite stressad av det eftersom det nu bara är två månader kvar till bröllis och han igår ännu inte hade påbörjat inköp av klädsel. MEN två timmar på NK och sedan var saken tydligen biff. Tänk om det hade gått så lätt och snabbt för en annan!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp