Ebbas bröllopsblogg

Ryggskott och regnprognoser

Jorå det går bra nu. Erik har fått ryggskott. Detta innebär att han inte får lyfta något och han kan typ inte sitta. Dessutom ser det nu ut att bli regn på lördag. BARA på lördag. Inte någon av veckans andra dagar. Vi som bytte från andra juni (som var sjukt solig och varm!) till sjunde juli för att öka solchanserna! MEN allt kan hända, det är fortfarande långt kvar osv osv.

Har jag sagt att klänningen har kommit förresten!? Jag hämtade den förra veckan av en trevlig smed från Skåne som hade kört upp den till Stockholm eftersom han skulle smida nya balkonger på Östermalm. Jag fick hojta upp till karlarna i byggliften och sedan kom en av dem ner och tog med mig runt ett gatuhörn till en vit skåpbil. Han plockade farm ett paket och sedan var den äntligen i mina händer – klänningen med stort K! Jag var ner en sväng till Malmö för en sista provning innan midsommar men då fick jag inte med mig den upp då den inte var helt klar. Så nu känns det såklart toppen att den äntligen är här!           

Inga kommentarer

I slutet av post-it-tunneln finns en fet fest

Jag befinner mig just nu i post-it-världen. Post-its är just nu min räddning. Tur att vi har en så lång hall. Det bästa är när man varit duktig och bockat av en sak för då får man knögla ihop post-iten och slänga den. Men ibland måste man flytta fram en lapp till nästa dag. Det går i alla framåt och i slutet av post-it-tunneln, när vi tagit oss igenom alla lapparna, då är vi faktiskt framme vid VÅR DAG.

24 dagar kvar!

Hej! Jag har inte skrivit på ett bra tag eftersom jag är mitt uppe i en väldigt intensiv jobbperiod just nu. Jag har knappt varit hemma alls de senaste veckorna, utan har rest land och rike runt med inspelningen av Allt för Sverige. Det har varit jättekul men har ju inte varit helt ultimat för bröllopsfixandet… Och det är bara 24 dagar kvar nu, aaaAAAAaaH!!! Men en hel del har vi hunnit med sedan sist. Bland annat har jag gjort en bröllopsdekoration av ett cykelhjul som faktiskt blev bra och inte alls ser ut som skrot. Vilket ju var en risk. Erik har köpt sin kostym och min klänning håller nu på att bli uppsydd nere i Skåne efter min design med inspiration av “Inca gown” från australienska Grace loves lace. Nästa vecka planerar jag att åka ner till Malmö för en sista provning av klänningen och hämta hem den. LÄNGTAR!!!!

Jag har även beställt alla dekorationer till vigsel och fest från Amazon.com samt haft en väldigt trevlig och inspirerande planeringsmiddag med våra toastmadammer. Igår natt gjorde vi vigselprogrammet och efter att ha fått layouthjälp av konstnär Emma Jansson är det nu klart. Skorna har inköpts och även mitt bröllisörhänge, en guldfjäder från Maria Nilsdotter som jag har SUKTAT efter i fyra år.

I fredags var en av mina tärnor här och provflätade in lite löshår som jag köpt på gamla goda Tajmahal och lockade håret för att se hur det kommer att se ut på bröllopet. Håret blev nästan en decimeter längre vilket behövs eftersom det ju blir kortare när man lockar det. Och jag vill ha LÅNGT hår på bröllis. Det har varit en hel del sömnlösa nätter och stressångest men just idag känns det bra. Fattar inte varför man ska bli så stressad och nervös. Det kommer ju att bli toppen! Och gifta blir vi.

Tjo!

Inga kommentarer

Florist javisst!

Blommor ska man ha när man gifter sig har man ju förstått. Så vi var och träffade en florist i förra veckan. Det var ju INTE självklart vart vi skulle vända oss från början. Det finns ju så många. Och så lite tid. Förvirringen var total. Blomsterverket var vi väldigt sugna på men de föll bort pga de ligger på fel sida stan för oss (eller för de som ska hämta blommorna på bröllopsdagen). Det slutade med att vi tog samma florist som min kompis Sofie använde då hon gifte sig för ett år sedan, Studio Flora. Jag gillade verkligen Sofies bukett och dessutom ligger floristen i Bromma, vilket blir på vägen ut när man ska till Ekerö. Vem ”man” blir som får hämta upp blommorna på självaste dagen D återstår att se. Hursom helst! Vi begav oss till Bromma blocks och satt ner med  Anna från Studio Flora och hade ett möte där det visades pinterest-bilder och förkunnades visioner av kransar och korasger och buketter. När vi gick därifrån kände vi oss trygga och positivt överraskade. Det är två ascoola systrar som jobbar på studio flora tillsammans och det känns kul och proffsigt och personligt. Det känns också bra att ta blommorna från en mindre aktör istället för en stor kedja. Anna hade en massa bra ideer och lyckades sila ner mina yviga tankar till ett enda tema.

Orosmomentet är blomkransen som jag ska ha på huvudet. Det är viktigt att den blir tunn och inte har den där köttiga midsommarvibben. Den är nog det mest kritiska när det gäller blommorna och det jag är lite nervös för. Man kommer ju inte kunna prova den innan heller. Och jag ska ha på mig den hela dagen och kvällen så det gäller att man väljer rätt blommor där som håller sig.

Jag har sex stycken tärnor, och alla ska ju ha varsin bukett. Vi har dessutom tre marskalkar som ska ha varsin korsage. Och så ska jag ha huvudkrans och en egen bukett och Erik ska ha en korsage också förstås. Så blomkostnaderna springer lätt iväg.

Därför bestämde vi att tärnorna skulle ha varsin bukett som enbart består av brudslöja! Det är jättefint och jag hade först funderat på att ha en sådan bukett också. Men jag kommer köra på en yvig sak med eukalyptus och aprikos trädgårdsros, vit prärieklocka, en del andra blommor och en stor lilagrön succelent i mitten! Det kommer bli lite som en blandning av buketterna på bilderna nedan. Alla småvaser på borden ska vi fylla med blommor från Rosenhills självplock dagen innan bröllopet, samt tärnornas buketter efter  vigseln.

I övrigt är Eriks kostym nu beställd. Vad det blir har jag ingen aning om men jag är så sjukt lättad. Jag har varit lite stressad av det eftersom det nu bara är två månader kvar till bröllis och han igår ännu inte hade påbörjat inköp av klädsel. MEN två timmar på NK och sedan var saken tydligen biff. Tänk om det hade gått så lätt och snabbt för en annan!?

Inga kommentarer
Upp