Cecilia - Bridezilla to be

Vi har äntligen besökt kyrkan

I lördags var jag, Simon och hans mor och tittade på kyrkan. Kyrkan består av två delar, en del från 1100-talet och en annan från 1400- talet. Kyrkan var väldigt fin med vackra kallmålningar i 1400-tals delen.

Inte riktigt som vi trodde..

Problemet med kyrkan är att altaret finns längst framme i den lilla delen, från 1100-talet. Denna del är väldigt liten och rymmer endast plats för familjerna. Resterande gäster måste alltsp sitta i den yngre byggnaden och då kommer eventuellt inte alla att se eller höra så bra. Mitt i kyrkan är det även två gigantiska! pelare som gör att altargången inte är rak. Man måste gå runt.. Det känns som att dessa faktorer tog udden av att få ”skrida” (hur mycket skridande jag nu kommer göra vet jag inte men man kan ju föreställa sig det i alla fall) fram till min blivande man.

Lösning

Lösningen på det här problemet blir att inte ha vigseln i S:t Olof. På torsdag ska vi kika på Vanstad kyrka, som ser ut att ha en rak altargång vad vi kan se på bilder på Google. Simon tycker egentligen att Vanstaf ligger för långt bort och att vi inte riktigt har någon anknytning dit. Min anknytning: det ser ut som en väldigt fin kyrka invändigt och jag gillar färgställningen på interiören. Men vi ska även titta på en till kyrka som ligger lite närmare Kronovall.

Huset

Med huset går det framåt. Vi har lagt in råspontgolvet i blivande salongen och isolerat väggen mellan nya sovrummet och badrummet. Vi har även dragit fram all el för eluttag i sovrummet och kopplat på eldosor. Till de två nya rummen kommer vi ha jättefina eluttag i porslin. Har en liten fabläss för eluttag, strömbrytare och lampor, speciellt dom som är gamla eller i gammal stil. Så plattan i mattan då vi är inne på Simons sista semestervecka.

 

Bild på Simon under dagens mödor.

Bild från sekelskifte.se på våra blivande eluttag. I salongen kommer vi ha dem i vitt i enkla och dubbla. Sovrummet kommer att prydas med svarta enkla och dubbla.

 

Strömbrytare från LK, Danmark, tillverkades från tidigt 1900 tal fram till 1920 någonstans. Har samlat på mig en hel del av dessa ^^.

Skorna

Ej att försumma! Valentinoskorna har kommit och jag måste säga att de är någonstans mellan en dröm och perfektion. Även om klacken är jättehög så är dom bekväma att ha på sig och jag känner inga direkta ställen som de kan tänkas skava på. En klar mersmak för dyra skor har vuxit fram, eller i alla fall om dom köps second hand ;).

Känner mig som en mycket nöjd BTB.

Tycker verkligen dom är helt fantastiska.

Tack för idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp