Cecilia - Bridezilla to be

Vår bröllopsdag, Att göra sig redo

Kära läsare,

Idag tänkte jag, sent om sidor, dela med mig av vår bröllopssaga.

Morgonen

När jag och Simon vaknade till ljudet av hans väckarklocka tittade vi på varandra. Idag är dagen dagen då han och jag ska gifta oss, vår bröllopsdag. Vi hade i den stunden väntat ungefär ett och ett halvt år på den här dagen, vilket jag inte rekommenderar någon att vänta så länge. Jag satte mig upp i sängen och öppnade min nattduksbordslåda för att ta fram en liten present, en morgongåva, till Simon. När vi vände oss mot varandra möttes jag också av ett paket som var vackert och mycket omsorgsfullt inslaget. Jag minns inte vem som började men vi öppnade i alla fall våra respektive presenter. I asken Simon fick låg ett par fyrkantiga, blanka manchettknappar från Skultuna i guldpläterad mässing. Han blev jätteglad. När jag fått upp snöret på min present låg där i ett diadem i silver som jag länge önskat mig. Simon hade själv tillverkat det med hjälp av en god vän, en av hans marskalker. Det var enastående vackert!!

God morgon från oss på vår bröllopsdag

Allt det här vackra skulle jag få bära den här dagen

Stefan kikade in genom sovrumsdörren med en kopp kaffe till Simon för att påminna honom om att det mycket snart var dags att ge sig av till Malmö. Där skulle Simon och hans marskalker till en barberare, The Barber, som skulle göra dem fina dagen till ära. Vår fotograf Isis var glad över att hon skulle få tid att vara med på bådas förberedelser för att det blir sällan hon hinner vara med brudgummen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Det vackra diademet är tillverkat av en gammal silverpokal som Simon ärvt av sin farmor. Resten av pokalen kommer att få leva kvar i form av en supkopp som vi kommer använda vid speciella tillfällen. Foto: Isis Sturtewagen.

Hans vackra händer, som alltid skapar och bygger, Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

 

Jag låg kvar i sägen en stund till efter att Simon farit iväg. Min syster Sandra kom in till mig och la sig i sägen bredvid mig. IIIiiiihhhh, ljudade vi tillsammans i en förståelse att idag var dagen här. Jag började med morgonens bestyr för att få allt packat och klart som skulle med till slottet. Maja kom med tåget från Malmö kl. 09 och min far hämtade upp henne. När hon kommit packade vi tillsammans in min brudklänning, underkjol och slöja i en klädpåse. Bilarna packades och alla som skulle med i första omgången också.

På språng mot Kronovalls slott

Vid kl. 10 var vi på Kronovall och där mötte vi upp make-up och hår samt min tärna Jessica. Hanna och Madeleine, make up och hår, hade dukat upp sina stationer vid varsitt fönster i sviten. Jessica blev först att få sätta sig hos Madeleine för att få håret fixat och Sandra satte sig hos Hanna för att börja sminkas. Maja hjälpte mig undertiden att skriva en stor bordsplacerings karta som jag ej hade hunnit med att göra. Någon gång här dök vår fotograf Isis upp från Malmö där hon varit med Simon och hans marskalker, och började fota våra förberedelser.

Jessica <3

Givetvis blev det lite bubbel till förberedelserna också 

Maja hjälper mig och skriver bordsplaceringskartan <3

Första omgången för mig hos Hanna, Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Mellan turerna när jag blev iordninggjord satt jag och målade mina naglar och tänkte att nu var det ju ingen stress. Vi hade ju all tid i välden på oss..

Foto: Isis Sturtewagen.

Maja sydde in ett litet something blue i min klänning, Foto: Isis Sturtewagen.

Sandra <3, Foto: Isis Sturtewagen

Foto: Isis Sturtewagen.

Min fina mamma <3

Naglar målas och byxor fållas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp