Cecilia - Bridezilla to be

Tiden går fort

Nu är det snart bara 8 veckor kvar!

Ja hjälparns vad tiden rusar fram nu. I förra veckan var min tärna och en av mina bästa vänner Maja här. Vi klippte ut Sandras och Majas tärnklänningar och så blev det en hel del temas och samtalande också. Helgen som följde var Sandra här nere i Skåne på besök.

Sandras helg

På fredagen när jag hade hämtat upp Sandra från flyget for vi hem och åt frukost. Vid kl.13 hade vi bokat möte med Jane på Kronovall för att prata igenom alla detaljer, logistik och titta på menyn. Det är alltid jättetrevligt att komma dit, dom frågar alltid om man vill ha något att dricka, och inspirerande.

Vi pratade om,

  • Vi gick igenom vilka som bor på slottet
  • När gästerna som ska bo på slottet kan checka in
  • När brudföljet kan vara på plats i sviten för att börja dagens fix
  • Vi bestämde att vi ska äta lunch på Kronovall, i brudföljets fall får vi maten upp till rummet
  • Schemat för B-dagen
  • Drinkar till baren
  • Vilken tid vickningen kommer serveras
  • Logistiken kring fotoväggen
  • Tekniken inne i slottet, alltså om någon vill visa en film, ett bildspel etc
  • När vi kan komma in i spann stallet och dekorera och rigga ljudanläggningen
  • Vi tittade på en dukning och på vad slottet har för vaser till bordsblommorna
  • Menyn

Ja det här var några av dom punkterna vi pratade om när vi hade mötet med Jane.

 

Menyn

Jag vill skriva några extra rader om menyn. Grunden i mötet med Jane i fredags var att titta på vad dom hade satt för alternativ till menyn för Maj månad. På Kronovall arbetar dom efter säsongerna och använder lokala råvaror och företag som ligger här nere på Österlen. Vilket är något vi fastnade för när vi hade vårt första möte med Kronovall. Så dom hade platerat två alternativ för varje rätt. Alltså fanns det två förrätter att välja mellan, varmrätter men bara en efterrätt, vilket inte gjorde något för den lät magisk i sig. Här får ni alternativen nedan men jag avslöjar inte vad vi valt ;).

 

Förrätter

1. Kalvtartar med dragonemulsion, picklade och torkade tomater, krispigpotatis och lagrad ost

2. Inkokt vit sparris med syrlig rabarber, krämigt kycklingfett, krispigt råg och bakat ägg

Varmrätter

1. Gårdskyckling med variation på broccoli, emulsion på dragon och kycklingfett och rostad kyckling sky

2. Bakad Kummelrygg med sommarkål i olika utföranden, smörad skaldjursbuljong och bakade primörer

Efterrätt

Rabarber bakad i punsch tillsammans med fryst gräddfil, mandlar och sockerkaka

 

Fortsättning helgen

Sen hade vi en väldigt mysig helg med min syster ^^. På fredagen lagade jag middag, Simon var på möte och AW, medan Sandra powernappade i två och en halv timme på vårar badrumsgolv. Badrummet är nämligen det ända rummet som just nu är varmt, golvvärme, då stora delar av huset är isolerat och gör de delar som är isolerade as kalla ändå.

På lördag förmiddag kom Rikard, toastmaster, på fika så att han och Sandra fick träffas. Vi hade ett litet möte och pratade om mötet med Jane och vad vi hade för förväntningar på våra toastmasters. Vi blev bjudna på middag hemma hos Ida, Simons syster, på aftonen.

Söndagen gick fort. Jag började sy på Sandras klänning i någon form av förhoppning att kunna prova något medan hon var här.. Ulrika kom förbi och fikade och bröllopspysslade. Körde sedan Sandra till flyget på kvällen. Min älskade syster.

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Upp