Cecilia - Bridezilla to be

Tårttragedi och klänningskaos

Ja vart jag ska börja i det hela vet jag inte riktigt.. vi börjar med klänningen

Under resans gång med min klänning har jag letat över hela internet och i Stockholm efter spetsar och rosa siden duchess.  Det rosa tyget blev ju en siden organza istället för siden duchess. Organzan och duchessen har helt olika fall och beter sig på olika sätt. Spetsen blev tillslut en som jag tyckte var fin men inte alls likt det jag hade tänkt. Utan att riktigt tänka på kombinationen med den rosa organzan och den ”nya” spetsen blev både tyg och spets en kompromiss i brist på vad jag egentligen ville ha. Eftersom jag inte tänkte igenom detaljerna mellan hur materialen ter sig blev resultatet inte alls vad jag tänkt. Det såg ut som en Barbieklänning från 80-talet.

Efter ett par dagar av sörjande att klänningen inte blev vad jag ville föddes en helt ny klänning. Med fina ord och tröstande, stöttade Maja och Sandra mig till att komma fram till en helt ny modell. Under veckan som gått har jag konstruerat två olika tankar och igår provat in dem och beslutat mig för den ena.

Tårttragedin

För en vecka sedan messade jag Thora för att höra hur allt gick och när vi skulle kunna ha konsultationen. Tyvärr på grund av renovering och förseningar visste Thora inte om det skulle kunna bli någon tårta. I  lördags fick vi beskedet och Thora inte skulle ha möjlighet att baka vår bröllopstårta. Ni förstår ju paniken såhär mindre än en månad kvar till bröllopet. Det är ju så klart sådant som händer och inte hela världen så här lite i efterhand.

Efter att ha kikat på olika alternativ landade vi i att fråga Liv Sandberg, då det är brist på cakeartists som kan baka glutenfritt här nere i Skåne. Min Mamma talade med Liv i telefon i förrgår och hon bakar vår bröllopstårta både gluten- och laktosfri. De som kommer få stå för provsmakningen är mamma och min syster Sandra. Vilken dag som helst här ska de iväg till hennes cake studio och provsmaka. För mig känns det som en bra kompromiss att inte provsmaka men att få gluten och laktosfritt. Det är något som känns väldigt viktigt för mig.

Paniken

Tro inte att jag har varit så här lugn som jag låter. Jag har haft panikångest och gråtit floder över denna (enligt mig) misär som vi nu har genomgått. Att stå utan både tårta och klänning 4 veckor innan bröllopet är inget jag önskar någon. Men det är väl någon mening med allt här i livet även värdsliga saker som bröllopsklänningar och tårtor. Jag tror att det var meningen att det inte skulle bli den där andra klänningen för den som nu kommer få liv kommer bli fantastisk.

And I will be wearing white ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp