Cecilia - Bridezilla to be

Slöja

Igår fick jag ett litet ryck på morgonen och gjorde en toile på min slöja. Jag har nog kommit fram till att den ska vara golvlång plus lite till så den har en hint av släp. Det allra bästa hade ju barit att pröva den med klännings toilen så att jag hade kunnat se det ordentligt tillsammans.. men efter som det nu bara existerar ett liv som jag draperat på mig själv som också ligger i isärklippta delar blir det just nu inte så lätt.

Toile

Första försöket, lite för platt där bak.

Det här blev bättre.

Nu kan jag beräkna hur mycket material jag behöver till slöjan.

Det är rätt sjukt att tänka att det snart bara är tre månader kvar till vår bröllopsdag! Så mycket kvar att fixa.

 

Allmän status på saker och ting

Träningen har verkligen trappats upp nu, tre pass i veckan plus i alla fall två springturer därimellan. Har både träningsverk, muskelblödningar och ändå så håller det på att bli lite av en drog. Älskar verkligen att jag känner mig starkare och kanske snabbare.. inte helt tydligt om jag är snabbare på att springa men känslan är härlig.

Jag har kontaktat en lärare på en folkmusiklinje för att försöka komma i kontakt med några folkmusiker som kan spela i kyrkan och även senare en brudvals till tårtan. I förrgår fick jag svar av denne och det verkar som att det inte ska vara några problem. Så nu ska vi bara lura ut hur vi ska få in det här i budgeten, då det inte fanns med från början, och sedan se glada ut och vinka.

I den gångna veckan talade jag även med Thora från Thoras tårtor och vi skulle höras nästa vecka och börja prata om dekor, antal gäster och pris. Då hon nyligen flyttat till Österlen kommer provsmakningen förmodligen inte ske förrän i mars. Men som det sägs, den som väntar på något gott :). Jag vet ju i alla fall sen innan att hennes saltakaramell är ljuvlig.

I slutet av den kommande veckan kommer våra inbjudningar att vara tryckta och klara att postas. Det får bli ett litet, woohoo! Men först ska vi bara lyckas förse alla kuvert med vårt lacksigill också.. det kan bli en kul kväll, hoppas på utan brännskador :P.

 

Ett klänningsjobb

Här om dagen träffade jag vår tostmasters fru och jag ska även sy en klänning till henne inför bröllopet. Ska börja jobba på den i veckan och det kommer bli jätteroligt och hon kommer bli jättesnygg i modellen. Det var väldigt festligt för jag hade researchat lite dagen innan och tänkt på en specifik modell som jag tyckte hade passat henne väldigt fint, och det roliga var att hon var inne på helt samma spår^^. Great minds ni vet och så där ;).

Skissen på klänningen

Ja det var kanske allt för den här gången.. känns som jag hade kunnat sitta här och bubbla ur mig hur länge som helst idag. Den här lördagen ska vi sätta läkt i salongen så att det blir lättare när vi väl ska sätta upp den tredelade golvsockeln. Vi ska även sätta metallnät i hörnen inför putsningen och kanske hinner vi också riva ner den gamla pärlsponten idag. Simon tror ej att vi kommer hinna så långt men jag är optimistisk! Nej jag kom precis på att vi hade bestämt andra göromål för dagen, wää ej lika kul. Vi rensade bland Simons saker igår på vinden, hans förråd med gamla grejer, och han ville att vi skulle organisera om i varmförrådet, igen, för att få in allt som nu har plockats ner  från vinden. Men det blev i alla fall 6st kartonger utrensade som ska gå till sekond hand.

Ja ja nu ska jag sätta fart på den här lördagen! Peppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp