Cecilia - Bridezilla to be

Resegarderob

Igår var jag och min vän Jessica på en vintagemarknad i Sigtuna. Det var jätteroligt och mycket fint fanns att köpa. Jag kom hem med en hattask och ett par hårkammar. Skorna på bilden har jag haft sedan några år tillbaka.

Jag köpte skorna på en vintagemässa i Malmö. Upptäckte idag när jag skulle gå in dem att de kommer frårn Skokompaniet i Örebro, och modellen heter Gunnel. Väldigt festligt eftersom jag är från Örebro.

Något jag strävar efter är att ha en lite elegantare garderob. Då är det ju ett utmärkt tillfälle att börja med en elegant resegarderob inför bröllopsresan. Mycket av min inspiration tar jag från 1930talet just nu då jag tycker att det är mycket smickrande siluetter för min kropp. Älskar även formen som skorna hade då och jag har även ett stort intresse för hattar. Det blir så klart mycket tid spenderat på Pinterest och även på Etsy för att leta inspiration.

Mina första tankar har gått till att jag vill vara lite mer elegant när jag flyger, som man var förr. Visst tycker jag också att det är bekvämast att resa i sneakers och bekväma kläder. Men fuck that, jag tänker vara as snygg istället. Här nedan är några inspirationsbilder för min perfekta resegarderob.

Jag tycker att 30-talet är väldigt elegant och att den eran erbjuder väldigt mycket elegans och pondus.

Älskar att det är väldigt skräddat.

Kappan över är väldigt snygg! Som ni ser så är det otroligt mycket pondus över 30talets modebilder. Jag är helt förälskad.

Den här modellen är ju så elegant så jag dör!

Jag älskar den gröna dräkten, tycker den känns väldigt fräck. Matchat med blusen under med hög krage, som är skuren på skrå, perfektion.

Älskar även den blåa kombinationen till höger där både klänning och kappa är i samma tyg. Men framförallt skärningen på kragen med rosetten.

Jag är också helt head over heels för vintage skor från 30talt. Funderar på att låta tillverka ett par till dräkten jag kommer att sy, i en matchande färg eller brunt beroende på vad jag väljer för färg.

Så det var lite inspo till en reseoutfit. Här kommer en lite lite lättare kategori kläder.

Något tjusigt att kunna ha på sig en varm afton på en strand.

En varm dag, eller på väg till en strand.

Tycker den här byxdressen är fantastisk. Och så lite klänningar på det.

Funderar på den prickiga modellen, fast eventuellt utan rosetten, i ett tunt siden.

Den här, med den rutiga och blåa klänningen, har jag redan bestämt mig för att göra. Till när vi möjligen flanerar i en stad på jakt efter lunch och sevärdheter.

Och självklar kommer jag behöva sy lite matchande underkläder.

Men planen är då som sagt en reseoutfit med skor och hatt, en byxdress och en tvådelad shorts dress, två eller tre klänningar med en stråhatt och skor till det och slutligen en eller två uppsättningar underkläder. Som om inte planeradet av vårt bröllop, sy brudklänning, bygga på huset och skaffa ett deltidsjobb vore nog.. 😉

Tack för idag, nu ska jag gå och sy på en kappa jag håller på med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp