Cecilia - Bridezilla to be

Min möhippa

Två veckor innan mitt bröllop, lördag 28/4 kl 09.30

Lördag klockan 09.30 satt jag och Simon och la in alla gästbeskrivningar i vårt festhäfte. Eftersom klockan var efter nio och vi skulle iväg och möta Simons mamma för att åka till en plantskola i närhet tänkte jag att detta är inte dagen det kommer ske. Då klockan är så mycket så kommer det nog inte hända något, blir man kidnappad till sin möhippa händer väl det ganska tidigt..?

Men, när jag och Simon kom med bilen till Skåne-Tranås, 3 min hemifrån, stod Ulrika vid vägen vid Chokladfabriken. Hon undrade om vi inte skulle ta en glass i det fina vädret först. Vi gick in och letade efter glass. Glassen hade inte kommit igång för säsongen men en bit choklad vill man ju alltid ha. Vi började tala med personalen och la av en lägesrapport, vilket vi brukar göra för jag är där ganska ofta :P.

Efter en lite stund fick jag ett kuvert med mitt namn på. Jag tittade på Ulrika och Simon och sa nog nää några gånger. Öppnade kuvertet och började läsa,

När jag läst färdigt kom människor, med mitt ansikte på, springandes mot mig med musik som sjöng I think I want to marry you. Ballonger, adrenalin och tårar flödade och bakom maskerna var mina kära vänner och familj. Jag blev väldigt chockad, överraskad och jätteglad på en och samma gång. Vi fikade lite på Chokladfabriken, praliner och te. Jag fick dessutom en fickplunta som det stod Bridezilla på med min favoritdryck i, rom. Dom hade klätt mig i ett sådan beauty padgent band som det stod Bride to be på och även en glittrande tiara med samma budskap.

 

Äventyret börjar

När vi fikat klart bar det av mot bilarna som skulle ta oss till en för mig okänd plats. Jag fick åka i en mycket tjusig bil som var smyckad som en bridemobile bör. Under färden fick jag chans att prata med några av mina kära och jag fick ett festligt vägbingo så att jag ej skulle bli uttråkad.

Klara och jag. Klara hade kommit ända från Uppsala.

Bilfärden tog oss genom landsbygden och tillslut närmade vi oss en liten gård. Ute ur bilen tog dom fram en förkläde att ta på och en sjal att knyta i håret samtidigt som de sa att jag skulle få testa på mina skills som bondmora. Jag fick träffa gårdsägarinnan som berättade att vi här skulle få mjölka kor.

Vi gick in i ladan och blev presenterade för korna. I ladan stod fjällnära fjällkor och jag skulle få jobba med Barbie och Cindy. Dom var verkligen superfina men jag blev lite varnad att Barbie hade lite mer temperament än Cindy. Gårdsägarinnan började förevisa hur jag skulle borsta, göra rent och förbereda kon för mjölkning och jag fick härma efter. Sen var det dags att börja mjölka och hon visade mig vilken teknik jag skulle försöka använda, hur mycket kraft som behövdes osv. Det gick lättare än vad jag hade trott men det tog så klart sin lilla stund för mig att göra klart jobbet.

 

Jag och kon Cindy.

Det var jätteroligt och mysigt att få mjölka korna. I framtiden funderar jag och Simon på att ha någon ko. Det här trevliga mötet med dom små fjällnära fjällkorna gjorde mig mer övertygad. Fjällnära kor är mindre än fjällkor och dessa små var en blandning. Det bådar gott för framtiden nu när jag vet att jag klarar av det ^^.

 

Mot nästa horisont!

Här är en bild på några av oss

Vi tackade för oss och satte oss i bridemobilen för att fara vidare. Vi var två bilar i följet och den andra bilen körde lite i förväg. Fram med bilbingot och fickpluntan. Den här gången tog bridemobilen oss till Dalby Söderskog nationalpark. Där hade tjejerna från förstabilen dukat upp för en picknicklunch. Grönkålssallad, melon, jordgubbar, bireost, tryffelsalami, pannkakor, hallonsylt, kladdkaka, grädde och så klart bubbel. Vi började äta och efter en liten stund sa Sandra, min syster, att jag skulle ta en ballong märkt nr 1 ur ett knippe ballonger och panga, mycket spännande!

Ur ballongen flög en lapp som flög ner bland det grönskande på backen. Jag fick se mig omkring efter lappen men blev guidad rätt av de som såg vart den flög i panget. Detta var alltså uppgift nr 1 av 5. På lappen stod det, Presentera alla på hippan för varandra. Vem är vem och hur du känner dem? 20 sekunder per person har du på dig och tiden börjar nu!

Jag presenterade alla med en himla fart och jag tror att dom var nöjda, i alla fall då de i slutet gav mig en liten applåd ;).

Efter det fick jag panga en ballong till. På den lappen stod det, Hur många grodor behövde du egentligen kyssa innan du hittade din prins!? Det är dags att ta farväl en gång för alla nu. Skriv ner dem alla en och en och kasta dem i elden.

Jag fick alltså sitta och berätta för alla om mina gångna kärlekar genom livet och mentalt kasta dem i en eld när jag berättat om dem :P.

Efter det delades det ut papper och penna till alla. Sandra ställde sedan några frågor som man fick svara 1. x. eller 2. på. Det var frågor som tillexempel, Vem suger bäst? Vem sväljer mest? Vem har bäst koll på tiden? Alla frågorna var baserade på lekar som sedan utfördes av tre deltagare åt gången. Jag var med i varje omgång. Så vem kunde äta upp x antal godisar snabbast, vem fick in flest marshmallows i munnen, vem drack upp en dricka med sugrör fortast. Och i slutet fick vi se vem som hade tippat bäst. Mycket festliga lekar!

Avfärd igen

Efter picknicken packade vi på nytt in oss i bilarna och for iväg. Jag kände då så klart igen vägen och vi var på väg mot Malmö. Men när vi kom dit åkte vi till ett industriområde där vi parkerade utanför ett hus.

Dags att panga ballong igen. Den tredje ballongen sade, Jag vill ha ditt drama och känslan av din hand. Din läderfyllda kyss i sanden. Vill ha din kärlek. Kärlek, kärlek, kärlek. Så har det kunnat låta genom åren. De många förhållanden för att hitta den rätta. Skalan låter DO RE MI FA SO LA. Fast just idag kommer den låta mer som Gaga och-la-la! Ga ga ga ga aga. Med en miljon anledningar hoppas vi du är redo för nästa uppdrag. Nu kör vi!

Waaahhh tänkte jag i mitt huvud och tittade upp mot en trappa som skulle ta oss in i byggnaden vi parkerat vid. Jag anade att vi hade kommit till en studio och mycke riktigt var det en inspelningsstudio. Jag skulle alltså få spela in en Lady Gaga låt med omskriven text av min kära syster. Mannen som skulle spela in presenterade låten, Million reasons, och jag skulle få backup av dom andra, Phuu! Men jag blev riktigt nervös så jag kände fjärilar i magen, en klunk rom och in i inspelningsrummet.

Lite lätt överväldigad ^^

Det var verkligen superroligt och jättesvårt på samma gång. Men jag är jätteglad för den upplevelsen. Det bästa från dom 6 tagningarna som gjordes kommer att mixas ihop till en låt. Jag misstänker att vi kommer få höra resultatet under bröllopsmiddagen..

 

Yttligare ett äventyr

Efter inspelningen for vi in till stan i Malmö. Vi hade lite väntetid där och under väntan fick jag veta att här näst skulle det bära av mot Köpenhamn! Vi tog oss till tågstationen och satte oss för att invänta tåget. Jag var så trött så jag somnade sittandes på en stol. Även på tåget över lyckades jag power napa vilket inte var helt fel. I Köpenhamn tog vi oss till ett hotell där Sandra checkade in oss. Vi gick upp på rummet då vi nu hade lite tid tills vi skulle bege oss ut igen.

Vi dukade upp lite rester från lunchen och satt och mös och småpratade. Under väntetiden tog Ida, Simons syster, fram sin mobil och sa att jag skulle få svara på några frågor. Det var frågor som även Simon dagen innan hade fått svara på och Ida hade filmat honom undertiden. Jag fick svara på en fråga sen spelade Ida upp Simons svar efter. Sandra anteknade våra svar så jag misstänker att det kommer något på bröllopsmiddagen om detta också ^^.

I min snygga morgonrock med bride to be på ryggen som Sandra tagit med till hotellet så jag skulle kunna chillaxa ordentligt.

Väl i ordning tog vi en taxi från hotellet till restaurangen vi skulle äta på. Vi skulle på en restaurang som heter The Market, Asia Kitchen. Det var en mycket tjusig och vad jag kunde utläsa trendigt ställe vi kommit till. Vi skulle få avnjuta deras avsmakningsmeny med nio rätter. Det var Asian fusion mat så vi fick allt från sushi till grillad kyckling. Det var jättegod mat och jag tror alla var nöjda.

 

 

Efter middagen och paltkåman hade slagit till var jag jättetrött. Alla var redo för att festa och dansa hela natten lång men valet var mitt så vi flanerade genom Köpenhamn och dess pittoreska kvarter, över Ströget och tillbaka till hotellet. Alla var lagom mosiga och ont i fötterna så föll ur våra klackar och outfits och satte på oss nattkläderna. Vi satt och pratade en stund och sedan var det dags att sova.

På morgonen därpå gick vi till ett cafe i närheten för frukost. Vi hade en jättemysig frukost och jag tror alla var rätt nöjda med att inte vara bakis :P. Jag beställde en kopp te och en skyr med färska bär och sirap, mycket mums.

Efter frukost packade vi ihop oss på hotellet och begav oss mot stationen. På vägen var jag tvungen att ta farväl av min älskade syster då hon skulle med flyget till Stocholm. Vi som var kvar tog tåget över till Malmö där vi sa hej då och jag och Ida begav oss till hennes bil för att fara hemåt till Österlen.

 

Vilket himla fantastisk äventyr mina älskade vänner och familj utsatte mig för! Jag kan inte tänka något bättre farväl till singellivet än det jag fick i lördags (hjärta). Ni kan finna några fler bilder på Instagram under #ceciliashippa18

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp