Cecilia - Bridezilla to be

Livet efter Stockholm och lite till

Hej,

Nu har det gått lite mer än tre veckor sedan jag flyttade ner till vackra Österlen och vårt älskade Elinelund. Tiden går jättefort och vi grejar och donar dagarna i ända. Vårt nya sovrum håller på att börja ta form, Simon och jag (mest Simon) har murat innerväggen till rummet. Vi har även murat en skorsten till den blivande kakelugnen i salongen. I trädgården är det en konstant kamp, jag vs tistlar. Jag har också börjat gräva utanför köksentrén för där ska vi lägga plattor som leder till trädgården och uteduschen. Detta blir varvat med att plocka hallon, sylta, safta och springturer varje veckodags morgon. Så som ni hör är det massor som händer på gården och bröllopsplanerna fortgår lite hela tiden vid sidan om allt detta.

Här är vi i murartagen.

Blivande mannen och jag ute på loppisjakt.

På utflykt.

Jag håller på och jobbar med vårt sigill, som vi ska låta tillverka en stämpel och en lackstämpel av. En liten sneak peek nedan, med betoning på liten.


 

 

Häromdagen satt jag även en stund och letade inspiration till örhängen som jag skulle vilja ha som så klart ska matcha min vackra ring.


Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

 

Den första bilden är ett par antika Victorianska örhängen, alltså från 1800-talet. Den andra bilden visar ett par örhängen från en Etsy shop, Petite Delights, som säljer bröllopssmycken i Swarovski kristaller. Weddingstories.se kommer snart ha en tävling på sin hemsida där man bland annat kan vinna ett par örhängen från Petite Delights. Håll utkik!

Här är i alla fall två skisser som dessa två inspirationsbilder har resulterat i. Vad tycks!?

Det kommer att bli päronformade Morganiter nedtill som är omringade av diamanter som min ring. Sedan blir det en Morganit upptill men som är omringad av guldkulor istället. Precis ovanför den nedre carmosén ser ni en formation av tre större kulor med två minde kulor på varje sida. Har skickat inspirationen och skisserna till Stefan, våran vän och guldsmed.

Jag har även lyckats hitta vad jag vill ha för kulör till grundtyget i min bröllopsklänning. Vi införskaffade nya handdukar och badlakan här efter midsommar och den rosa färgen på handdukarna är perfekt! Men då är ju det ”lilla” problemet kvar att hitta en siden duchess i rosa och dessutom i denna rätta kulör. Jag har lite funderingar på om jag ska ta och göra lite provfärgningar på siden duchess själv då jag har lite kvar från min systers brudklänning. Då kommer jag färga med syntetisk färg och börja med att leta fram mitt gamla skolmaterial från Sätergläntan om ämnet. Hoppas att jag även har någon slags färgkarta från den kursen. Sen blir det att göra färgkartor för att hitta rätt nyans. To be continued!

Dålig bild men här är en handduk med min ring på.

Lite smått och gott om vad som försiggår just nu. I morgon ska jag försöka jaga bilder på hur huset har sett ut förr. Ännu mer specifikt är vi ute efter att hitta någon bild på hur den gamla salongens tapet sett ut. Vi har nämligen hittat en liten tapetrest uppe på en takbjälke. Vad man kan se så är den sent 1800 tidigt, 1900-tal som vi gärna skulle reproducera. Men då behöver vi kunna se mer av hur tapeten sett ut, en sk rapport av den har jag fått lära mig att det heter.

God natt på er.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp