Cecilia - Bridezilla to be

Klänningshelg, söndag

Är helgen redan snart slut..

På söndagen satte jag fart med Sandras klänningsmönster, hade börjat lite på det dagen innan. Jag och Simon hade även bokat in att vi skulle gå och titta på en husvisning av prästgården i S:t Olof som paus mitt på dagen.

Efter frukosten hade vi väl en timme på oss innan vi behövde åka så då blev livet till klänningen färdigt och kjolen påbörjades.

Det var en fantastiskt fin dag för husvisning. Sandra och Ellie på väg in.

Maja i prästens arbetsrum.

Huset var byggt på 1931 och hade mycket klassiska detaljer samtidigt som det hade arbetats in mycket funkis. En högst modern med stilfull bostad med många praktiska finesser för tiden.

 

På vägen hem blev det ett stopp på Österlen choklad fabrik. Väl hemma fortsatte vi med kjolen. När alla delar var konstruerade och utklippta satte jag igång och sydde och Sandra satte på te.

Fika!

Fika!

Efter fikat sydde jag färdigt toilen och då var det dags för Sandra att hoppa i.

 

Toileinprovningen

Som ni kanske ser så har den här kjolen ett annat fall än den jag skissat. Detta är alltså en kjol som bara är utställd  istället för en helcirkel-kjol som det var tänkt. Tyget som jag funderar på är nämligen bara 114 cm brett. Men den här kjolen fångar inte alls den känslan jag vill ha i klänningen så det kommer få bli att skarva istället. Jag vet att det inte låter så glamoröst med att skarva men man gjorde det på 30talet så kan vi göra det nu också. Jag nålade in där jag tyckte vi behövde ta in och justerade skärningarnas placering på livet.

Sen har vi själva kronan på verket, ärmen! Här klippte jag en cirkel på frihand som jag nålade på och jag blev faktiskt väldigt nöjd på en gång med mängden rynk på ärmen. Den fick den där fina prilligheten som jag var ute efter.

Den här klänningen kommer bli så vacker på min syster!

 

När vi var färdiga med inprovningen varder dags att packa ihop oss för att fara till flygplatsen med Sandra och Ellie. Väl där följde jag, Simon och Maja dom in och sa hej då. Sen for vi för att lämna Maja vid tåget.

Ellies mamma fick fullt upp på flygplatsen eftersom den här lilla tjejen har mycket spring i benen nu förtiden.

Mycket spännande att upptäcka.

<3<3<3

Det här var verkligen en jätte rolig helg! God mat, gott vin, gott sällskap och massor av kärlek. Det här med att sy klänningar är fantastiskt rolig, det är som magi när man får rätt klänning på rätt kropp. Jag kan avslöja att jag kommer göra två andra brudklänningar nästa år också till två mycket vackra brides to be!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp