Cecilia - Bridezilla to be

Den där perfekta färgen

Tänkte att en liten uppdatering vore på sin plats.

Bridesmaids

Min ena tärna och fina vän Jessica var hos mig i veckan som var. Under tiden hon var här spånade vi lite på modellerna till tärnklänningarna. Det känns som om att vi nu har hittat en röd tråd i alla tre och att de kommer passa varje person väldigt fint. Dessutom så flörtar de väldigt bra med deras personligheter också.

 

Är så exalterad över dessa klänningar som mina kära ska bära.

Färgen på dessa kommer förmodligen att bli mörk emeraldgrön, längst ner på bilden nedan. På bilden nedan ser ni lite färgprover som jag tagit hos Siden Carlson i Stockholm. Sen i bakgrunden har jag lagt en av våra nya handdukar och över en spets innerbåge som vi har i sovrummet varma nätter för att förhindra insekter. Det är ju den färgen som passar min hudton perfekt.

 

Färgen rosa, men vilken rosa

Jag letat över hela internet för att finna den perfekta färgen, en sidenduchess i ljusrosa. Jag hittade ett ställe som hade och beställde ett tygprov men tyvärr var den alldeles för babyrosa.

Som ni ser är färgen jag vill ha mycket gulare i tonen.

Så igår började jag titta på vad som behövs för att provfärga eftersom jag inte kommer att hitta den perfekta rosa som jag vill ha. Till detta kommer behöva skaffa färgpulver, glasbägare, kokplatta och slutligen en precisionsvåg som kan mäta en hundradels gram. Jag har bestämt mig för att det är så här det måste bli, annars kommer jag inte bli nöjd.. kräsen brud?

Färgpulvret är beställt så nu ska jag införskaffa allt det där andra. Tyg har jag från när jag sydde min systers brudklänning som jag kan använda till provfärgningen. Det ska bli jätteroligt att färga då jag inte har gjort det sen Sätergläntan, hantverksskola i Dalarna. Jag kommer använda mig av rött, rödcerise och gult färgpulver för att göra mina färgtrianglar. Eftersom det är en ljusare färg jag är ute efter så kommer min första färgtriangel (färgkarta) bestå av 50% färgstyrka så att det blir en ljus färgskala.

 

Klart slut för idag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp