Cecilia - Bridezilla to be

Brudklänningsprovning

I söndags gjorde jag något som jag längtat efter. Jag har varit på en brudklänningsprovning. Iiiiiiiiiiii. Nu känns det lite mer på riktigt. Tanken är ju att jag ska sy min egen klänning men som blivande brud tycker jag att man bör gå och prova klänningar oavsett. Man måste ju passa på att få lite feeling, det är ju inte varje vecka man ska gifta sig.. Så jag och min ena syster gick till brudklänningskedjan Lilly, som i Stockholm ligger på Birger Jarlsgatan. Det är en dansk kedja som har riktat in sig på att alla ska ha råd med en vacker bröllopsklänning för sin speciella dag.

Vi kom till Lillys kl.12 då de öppnade. Sandra hade bokat in oss på brudklänningsprovning till den tiden i förväg. Som i de flesta brudklänningsbutiker fick vi ta av oss skorna när vi kom dit och gled vidare in i ett par tofflor. Vi fick börja med att kika runt lite då butiksbiträdet Anna skulle hjälpa en BTB (bride to be) att hämta ut sin klänning.

Sen fick vi slå oss ner och Anna ställde lite frågor om det kommande bröllopet och vad jag hade tänkt. Efter det fick jag börja klä om och Anna gick och hämtade några brudklänningar. Min huvudtanke var att prova lite Ball gown modeller. Men väl där att också prova igenom lite olika modeller så man inte ångrar sig efter. Det är ju lika bra att passa på så man inte missar något.

In i provrummet och dags att börja klä av för att klä på. Här nedan har vi två bilder på första klänningen.

Som ni ser så är jag inte en person av det längre slaget och den första tanken jag hade var INTE bra på mig. Älskar att man fick kliva upp på en liten låda och stå och se sig själv från alla vinklar… lite Yes to the dress känsla över det hela ändå.

Men i alla fall här har vi klänning nummer två och här snackar vi om något som verkligen passar min kroppsform. Det är också en Ball gown modell men den här siluetten gör att man ser längre ut, vilket är bra då vitt tenderar till att vara avkapande. Den tar också fram midja och former väldigt fint! A-linje is the shit, i vart fall för mig.

Härnäst har vi en klänning i samma siluett men i en satäng. Det var bra att prova olika alternativ inom den kategorin jag passade i.

Tyckte faktiskt om den här klänningen också. Inte så tokigt som jag hade trott. Som ni kanske ser på bilden så är jag lite rörd.^^

Här har vi en mermaid shape vilket jag också tycker är vackert. Jag har haft tankar tidigare på att ha en klänning åt den här siluettens håll. Men när Simon hade friat och Kronovall var i tankarna så blev det uppenbart för mig åt vilket håll jag ville med min klänning. Den dök bara upp i mitt huvud och ber om att få bli skapad.

Den var fin men inte för det här ändamålet. Här kommer ytligare en ball gown nedan med spets och tyll.

Inte så tokig ändå tycker jag, men jag var inte förtjust i ryggen.

Slutligen kommer favoriten en gång till. Jag var tvungen att prova den igen på slutet som en liten final. Det var alltså den andra brudklänningen jag provade och när jag fick på mig den igen så började jag faktiskt gråta.

Den satt verkligen jättebra. Det här var en väldigt smickrande modell som tack vare sin snörning i ryggen och den stadiga uppbyggnaden kan passa många kroppar. Kände mig väldigt bekväm i den, jag gillar när det finns lite stadga.

Som jag nämnde ovan följde min ena syster med mig på den här provturen.

Say yes to the dress? (sjukt bra tv-program för övrigt)

Anna på Lillys var verkligen supertrevlig och man märkte att hon tyckte om sitt jobb. Hon var väldigt inlyssnande och visste såklart vilken kroppsform som passar i vad. Vi diskuterade lite och hon sa att ibland kan det vara svårt då folk kommer in med en tydlig bild av vad dom vill ha men som egentligen kanske inte passar helt hundra för just deras kropp. Hon hade flera roliga och gripande historier att berätta om deras fina brudar som köpt klänning hos dom. Anna berättade även att de brukar ha provkvällar för sin personal när deras nya kollektioner släpps så att alla kan få prova klänningarna och bekanta sig med den nya kollektionen. Hon tyckte även det var bra eftersom man som personal ofta har sina favoriter och med det kunde få upp ögonen för sånt de själva kanske inte tror sig gilla.

Mitt tips! Lyssna på butiksbiträdena, de ser flera hundra kroppsformer per säsong och har grym erfarenhet av vad man passar i. Samtidigt tar dom hänsyn till vad just du vill ha men våga testa något annat än vad du tänkt dig. Man vet ju inte förrän man har testat ;).

Tack för i kväll. Nu säger jag och Selma god afton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp