Cecilia - Bridezilla to be

Bröllopstårtan kan nu bockas av

Bröllopstårtan, den nya är nu fixad. Min syster och mamma var och provade olika smaker åt oss. Detta då tårtan kommer att levereras från Stockholm.. Stockholm till Österlen, är det möjligt tänker ni! Svaret är att med en transportkyl så funkar det. Varför ta en tårta därifrån undrar ni såklart också och saken är den att jag är glutenintolerant och att hitta någon som inte bara kan införliva vår drömtårta men att också både göra den laktos- och glutenfri med tre veckor kvar till bröllopet gick inte.

Min mor tog därför kontakt med Liv Sandberg som jag berättat om tidigare och Liv är verkligen inte den som ser saker som omöjliga så hon kommer skapa vår drömtårta. Nu lämnar jag över till min syster som var där och provsmakade, som ett första gästinlägg kan man säga.

Nu kör vi!

Det är fredag eftermiddag,den varmaste fredagen på flera decennier då vi hoppar in i bilen och beger oss till Livs ateljé i Farsta strax utanför stan. Klockan är slagen 17.00 då vi kliver in i den lilla butiken som också är ateljé och bageri. Det första vi slås av är alla tårtor (eller dummies) som står överallt dekorerade med de vackraste blommor du kan tänka dig. Man tror verkligen att det är riktiga blommor men dessa är helt skapade i sockerpasta. Varje litet blomblad är som ett konstverk i sig och det är helt omöjligt att välja ut en favorit.

Vi ska få provsmak tre stycken smaker. En tårta med chokladbotten fylld med saltkaramell och pecan med vaniljmarängsmörkräm, en tårta med mjuk kardemummabotten fylld med vaniljmarängsmörkräm och rabarber, ingefära och citronkompott och den sista bestod av vanilj- och citronbotten fylld med passionsfruktsmarängsmörkräm och vaniljmarängsmörkräm. Av dessa var det två som vi verkligen älskade men en av dem blev ändå var favorit.

Det sjukaste var att vaniljmarängsmörkrämen vad så sjukt god. Jag som inte ens gillar smörkräm, avskyr det i vanliga fall men denna hade jag kunnat äta med sked.

Efter själva provningen ringde vi Cecilia för att skoja lite, hon och Simon hade en fyllning av dessa tre som de helst ville ha men vi skämtade lite och sa att den inte alls var god. Vi tog därför en av de andra. Simon tyckte det lät nice men Cecilia var inte road av vårt skämt. Ganska snabbt fick vi avslöja oss och alla kunde andas ut.

Alla tårtorna smakade helt magiskt, en helt perfekt fredagssysselsättning om ni frågar mig. Jag kan säga såhär att den tårtan som vi valt den skulle jag helst inte vilja äta. Den borde sättas i en glaskub och beundras istället så vacker som den kommer vara. Ett tips vi fick för att kunna njuta av tårtan lite extra är att man faktiskt ställer in den för alla att beundra under middagen som en del av dekorationen. Tårtan måste ändå stå framme och acklimatisera sig så varför inte låta alla ta del av den så länge som möjligt.

En annan trend som blivit vanligare är att göra en baklängesmiddag och servera bröllopstårtan redan till minglet efter vigseln. Detta för att man faktiskt kan njuta av tårtan på ett annat sätt än efter en lång middag. Man är ju rätt mätt efter en trerätters och kanske inte lika sugen på tårta som man skulle varit innan.

Vilken av smakerna vi valde får ni se efter bröllopet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp