Cecilia - Bridezilla to be

Bridezilla to be – Ringen

När jag fick ringen som Simon friade med blev jag helt paff över att han hade en så fin ring till mig. Dock kände jag efter en stund att den inte kändes som jag till hundra procent. Något som kändes jättejobbigt och och jag ville samtidigt inte vara oärlig. Skenan var i vitt guld och stenen i mitten rosa. Rosa, tänkte jag, jag är väl ändå inte rosa.. När har jag något som är rosa!?

Det vred sig inom mig och jag kunde inte låta bli att ta upp det till diskussion. Jag och Simon pratade om det fram och baklänges under en dag. Ringen var dessutom  för stor. Detta trots att den redan blivit förminskad av Simon sen han köpte den. Det var så klart jobbigt att ta upp det, att ringen inte kändes helt som jag. Men vi har en relation som är öppen kommunikativt och det finns nog inte något vi inte kan prata om. Såklart tyckte han också att det kändes jobbigt. Han hade ju lagt ner både tid och pengar på att hitta den perfekta ringen.

Ringen innan

Dagen efter frieriet besökte vi vår guldsmed, ja vi har en sån 😉  nädå men vi har en vän som är guldsmed. Ringen var för stor och vi hade diskuterat fram en lösning. Guldsmeden berättade för oss att det här är något som händer jätteofta. Att man inte är helt hundra nöjd med sin ring. Vi bestämde oss för att skenan skulle bytas ut. Skenan i vitt guld skulle bytas ut och vi skulle istället använda oss av en släktings gamla vigselring. Vi sa också att vi eventuellt på sikt skulle byta ut stenen till en safir.

Efter några veckor och lite dialog mellan mig och guldsmeden så fick jag min ring. Den blev absolut perfekt och jag hade inte kunnat tänka mig en mer perfekt ring! Nu tycker jag verkligen att den känns som jag och jag älskar verkligen den vackra rosa morganiten, som ger tålamod, respekt och kärlek. För mig var det ändå bra, att det tog några veckor hos guldsmeden, för jag hann under den tiden få  lite perspektiv. Så mitt tips till den som inte känner sig helt hundra på ringen dom blivit friad med, ge det lite tid din partner kanske känner dig bättre än du tror ;D.

Under arbete..

Och idag <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp