Cecilia - Bridezilla to be

Kära läsare

Väntan är inte så lång om man väntar på något gott..

Snart kommer ni få läsa nästa del om våran bröllopsdag. Anledningen till att jag har dragit ut på att publicera nästa del är för att den här veckan får vi får fotoleverans. Isis, vår fotograf, ska alltså leverera resterande av alla foton och jag vill gärna få med så mycket bilder som möjligt i inläggen :). Håll ut lite till så kommer nästa del snart! Den kommer handla om själva vigseln ^^.

No Responses

Vår bröllopsdag, Klä på sig klänningen

Slutspurten

Till slut kom vi fram till stunden då det blev dags för mig att klä på smycken, skor och klänning. Nu hade öven nervositeten slagit till och fjärilarna hade börjat flyga runt i magen.

Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

Den magiskt vackra ringen jag fått av Simon till vår förlovning ovan på min Mrs box ^^.

Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

Jessica hjälpte mig med alla knappar i ryggen som skulle knäppas ^^, Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

Nu var det dags att ta sig ner till bilarna och fara till Skåne-Tranås kyrka.

No Responses

Vår bröllopsdag, I en annan del av slottet

Nu har jag berättat om den första delen av vår bröllopsdag, från mitt perspektiv. Nu kommer vi till brudgummens..

Samtidigt i en annan del av slottet

När Simon och hans marskalker kom till slottet för att göra sig iordning det sista började de med att äta lunch nere i en av slottets salar.

Foto: Isis Sturtewagen.

Brudgummens ord

Här kommer några ord från brudgummen om när de gjorde sig iordning.

Efter vår välsmakande lunch så sökte vi upp våra rum och passade på att vila på sängen lite. Eftersom vi var hos barberaren tidigt på morgonen så hade vi ingen brådska, vilket kändes lite lyxigt! Det var dessutom ganska varmt, så ju längre vi kunde vänta med frackerna desto bättre. Vid halv två så började vi att klä upp oss. Det gjorde vi i godan ro i ett av marskalkernas rum, allt tillsammans med en skvätt tjusig rom! Var och en av marskalkerna fick en corsage att sätta i frackslaget. Väl klädda i våra utstyrslar så var det dags för fotografering i biblioteket, propert!

 

Foto: Isis Sturtewagen

Foto: Isis Sturtewagen

Det är otroligt värdefullt att ha marskalker. Från början var jag bara inne på att ha en bestman, men detta gäng visade sig vara oumbärliga. Det fanns alltid någon av dem tillgängliga, och det kändes mycket skönt. Om jag så behövde knyta en fluga, vaxa mustaschen eller dricka en öl fanns någon av dem till hands!

Min fantastiskt vackra då blivande man, Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Så efter den här vilsamma stunden blev det dags att bege sig till kyrkan!

No Responses

Vår bröllopsdag, Att göra sig redo

Kära läsare,

Idag tänkte jag, sent om sidor, dela med mig av vår bröllopssaga.

Morgonen

När jag och Simon vaknade till ljudet av hans väckarklocka tittade vi på varandra. Idag är dagen dagen då han och jag ska gifta oss, vår bröllopsdag. Vi hade i den stunden väntat ungefär ett och ett halvt år på den här dagen, vilket jag inte rekommenderar någon att vänta så länge. Jag satte mig upp i sängen och öppnade min nattduksbordslåda för att ta fram en liten present, en morgongåva, till Simon. När vi vände oss mot varandra möttes jag också av ett paket som var vackert och mycket omsorgsfullt inslaget. Jag minns inte vem som började men vi öppnade i alla fall våra respektive presenter. I asken Simon fick låg ett par fyrkantiga, blanka manchettknappar från Skultuna i guldpläterad mässing. Han blev jätteglad. När jag fått upp snöret på min present låg där i ett diadem i silver som jag länge önskat mig. Simon hade själv tillverkat det med hjälp av en god vän, en av hans marskalker. Det var enastående vackert!!

God morgon från oss på vår bröllopsdag

Allt det här vackra skulle jag få bära den här dagen

Stefan kikade in genom sovrumsdörren med en kopp kaffe till Simon för att påminna honom om att det mycket snart var dags att ge sig av till Malmö. Där skulle Simon och hans marskalker till en barberare, The Barber, som skulle göra dem fina dagen till ära. Vår fotograf Isis var glad över att hon skulle få tid att vara med på bådas förberedelser för att det blir sällan hon hinner vara med brudgummen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Det vackra diademet är tillverkat av en gammal silverpokal som Simon ärvt av sin farmor. Resten av pokalen kommer att få leva kvar i form av en supkopp som vi kommer använda vid speciella tillfällen. Foto: Isis Sturtewagen.

Hans vackra händer, som alltid skapar och bygger, Foto: Isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl

 

Jag låg kvar i sägen en stund till efter att Simon farit iväg. Min syster Sandra kom in till mig och la sig i sägen bredvid mig. IIIiiiihhhh, ljudade vi tillsammans i en förståelse att idag var dagen här. Jag började med morgonens bestyr för att få allt packat och klart som skulle med till slottet. Maja kom med tåget från Malmö kl. 09 och min far hämtade upp henne. När hon kommit packade vi tillsammans in min brudklänning, underkjol och slöja i en klädpåse. Bilarna packades och alla som skulle med i första omgången också.

På språng mot Kronovalls slott

Vid kl. 10 var vi på Kronovall och där mötte vi upp make-up och hår samt min tärna Jessica. Hanna och Madeleine, make up och hår, hade dukat upp sina stationer vid varsitt fönster i sviten. Jessica blev först att få sätta sig hos Madeleine för att få håret fixat och Sandra satte sig hos Hanna för att börja sminkas. Maja hjälpte mig undertiden att skriva en stor bordsplacerings karta som jag ej hade hunnit med att göra. Någon gång här dök vår fotograf Isis upp från Malmö där hon varit med Simon och hans marskalker, och började fota våra förberedelser.

Jessica <3

Givetvis blev det lite bubbel till förberedelserna också 

Maja hjälper mig och skriver bordsplaceringskartan <3

Första omgången för mig hos Hanna, Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Foto: Isis Sturtewagen.

Mellan turerna när jag blev iordninggjord satt jag och målade mina naglar och tänkte att nu var det ju ingen stress. Vi hade ju all tid i välden på oss..

Foto: Isis Sturtewagen.

Maja sydde in ett litet something blue i min klänning, Foto: Isis Sturtewagen.

Sandra <3, Foto: Isis Sturtewagen

Foto: Isis Sturtewagen.

Min fina mamma <3

Naglar målas och byxor fållas

No Responses
Upp