Cecilia - Bridezilla to be

Vår bröllopsdag, Festen

Efterfest

Efter alla fina tal, den fantastiska maten, roliga lekar och alla påhittiga saker våra toastmasters hade utsatt oss för var det dags att be ge sig ner mot efterfesten. Längs över gräsmattan ner till spannstallet hade personalen tänt upp marschaller som en gång över gräset från slottet.

Väl nere var det äntligen dags för tårtan!

Tårta!

Vi blev så himla nöjda med den fantastiska tårtan Liv Sandberg hade gjort till oss. Dessutom var den helt magiskt god!

Tårtan var magiskt god (även den biten vi sparat ett år senare)

Till tårtan fick vi ännu en överraskning! Simons mamma, syster och sambo tillsammans med akopangerande av Simons vän Fredrik hade dom förberett en liten sång. Dom framförde sången om Simon Lunkan och fröken Cecilia Lång (Original låt Fredrik åkare och Cecilia Lind av Cornelius Vreeswijk)

Vilket underbart framträdande det var!

Brudvals

Så var det dags för vår brudvals. Förutom när Simon fick vänta 30 min i kyrkan.. så var det här stunden han var nervös över. Jag tog av mig klackarna och tog på att par ballerina. Musiken ljudade ut i högtalarna och alla tittade. Eftersom jag har dansat lite mer än vad Simon har i mitt liv så ränkade jag in oss i takten. Sedan tog vi fart på golvet och Simon fortsatte att räkna för sig själv och jag lite lätt med honom för att han inte skulle tappa takten. Enligt mig så tycker jag verkligen att vår vals blev perfekt för den var våran!

När jag tänker på den nu så börjar jag gråta lite. Till andra valsen fortsatte vi dansa och gästerna slöt upp i dans. Ett par, Sandra och Andreas, såg att Simon hade räknat takten för glatta livet och då kände dom att pressen för att gå upp och dansa försvann så dom slöt upp i dans.

Party!

Efter valserna drog vår DJ igång partymusiken och gäster och vi dansade loss. Jag tror att jag dansade resten av kvällen. Vet inte riktigt vart tiden tog vägen här men jag hade så fantastiskt roligt! Jag dansade med min man, med fastrar, kusiner och alla vänner. Min syster bjöd på sitt paradmove på dansgolvet, att gå ner i spagat 😀

Min mor berättade för Simon att hon aldrig hade blivit lyft… Han tyckte att det skulle rådas bot på 😀

 

Alla foton från inlägget är tagna av isis Sturtewagen, http://www.isissturtewagen.nl/

1 Kommentar

Vår bröllopsdag, Middagen del 2

Tal, mat, lite mer tal, vin och mer vin

Det var verkligen supermycket som hände under själva middagsbjudningen och jag vet knappt i vilken ände jag ska fortsätta. Men jag ska försöka summera middagen.

Det första talet för kvällen bjöd min kära far på. Han berättade anekdoter från min uppväxt och visade ett fint bildspel från vårt liv.

Japp det lilla håriga trollet på bilden i mitten är jag och det andra mina systrar. 

Det var så himla roligt att få se och höra alla fina saker som min far minns och håller varmt om hjärtat. Tror även Simon tyckte det var väldigt roligt att få se alla bilder. Ett fint sätt på den här dagen vi alla blev familj att visa lite av min familjs historia ^^.

Min mamma är fantastisk på att dikta och skriva rim. Så givetvis hade min fina mamma skrivit sitt tal på rim.

 

Simons mammas tal byggde på uttrycker *Nämen Simon* och allt som han hittat på som litet busfrö som lett till just dom orden. Det var ett superfint och roligt tal att få höra och det bjöd på en hel del skratt.

 

Simons fars tal handlade om hur duktig han tycker att Simon är på alla han gör och skapar. Med hans väl valda ord fick han in så mycket fint om sin son, hur stolt han är och att han älskar honom.

Vi fick också så klart också jättefina tal av våra vänner som var förfördelade under middagens gång.

 

Toastmasterbus

Våra toastmasters bjöd oss på massor med roliga saker under aftonen.

En lek där Sandra och Rikard ställde oss frågor som, vem av alla gäster är modigast, juligas, mest historiekunnig, sportigast. Den personen vars namn vi svarade fick hämta ett kuvert med en uppgift som gästen skulle utföra för oss i framtiden.

Tydligen hade jag delat ut en hel del nycklar under mitt liv. Våra toastmasters bad så snällt alla att lämna nycklarna tillbaka eftersom jag nu blivit gift. Simon hade såklart den finaste ^^.

Pusskalas

Våra tal

Jag höll mitt tal till Simon ganska tidigt under middagen för jag var så himla nervös inför det. Mitt tal till min man var en hyllning till vårt sätt att kommunicera, att det är något vi har kunnat göra från början i vårt förhållande. Vi jobbar alltid på vår kommunikation till varandra och är inte rädda för att säga förlåt. Jag visste när vi började träffas att från det här skulle det inte finnas någon återvändo. Han och jag hade bara en väg att gå och det visste vi båda.

Simon ville med sitt tal säga att tillsammans kommer vi uppleva hissnade äventyr. Jag är den som hoppar ur flygplanet utan betänkligheter och Simon är och vill alltid vara med och packa fallskärmen. Tillsammans landar vi alltid säkert och har massor med roliga, vackra, fina stunder på vägen!

Inga kommentarer

Vår bröllopsdag, Middagen del 1

Mat!

Ja som sagt nu var det middagsdags. Alla gäster fick ta sig en titt på bordsplaceringstavlan för att se vart de skulle sitta och med vem. Vid det här laget började vi bli ganska hungriga p.g.a. alla endorfiner som flög runt kände vi inte av någon hunger förrän nu.

Det var jättekul att få se alla våra vackra gäster ta plats i empirsalen som var smyckad i vår bröllopsskrud. Alltså ni förstår ju att det finns så mycket bilder från hela den här dagen så jag tror nästan middagen kommer bli i tre delar. Men vi får se.. har lite svårt att bara välja några att visa er när det finns så många vackra och fina bilder ^^.

Middagen introducerades av vårt toastmasterpar Sandra och Rikard. Dom spelade I got a feeling med Black Eyed Pees. Därefter hälsades alla välkomna, de berättade vilka dom var och hur dom kände oss med full baluns. Givetvis kombinerat med all praktisk info som man kunde tänkas behöva för aftonen. Tror alla kände sig riktigt välkomna och att det skulle komma att bli en super rolig afton.

Under presentationen började personalen servera vin för att strax därpå få ut förrätten.

 

1 Kommentar

Vår bröllopsdag, En salut från brudparet

Mer kanon?

Under minglet kom våra kära vänner Johan och Peter, som avfyrat saluten med medeltidskanonen ’Gertrud’, och frågade om vi ville avfyra en laddning. Det ville vi såklart göra!

Alla gäster samlades återigen på framsidan av slottet för att se på när vi avfyrade Gertrud.

Vi fick en säkerhetsgenomgång och sedan var det dags att ladda kanonen. Givetvis är det inte riktiga kanonkulor som avfyras utan en påse mjöl.

Öronpropparna i.

Veken tänds!

Som ni ser blev det så att säga en jädra smäll! Det var jätteroligt att få vara med och avfyra Gertrud då varken jag eller Simon hade gjort det innan. Nu var det sedan dags för middag!

Inga kommentarer
Upp