Bröllopsbloggen

Meghan Markles brudklänning

Jag har ju glömt att vi skulle prata vidare om bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle och mer specifikt om Meghans brudklänning.

Såg ni vigseln!? Visst var den vacker. Innan vigseln gissade jag på en bröllopsklänning från Stella McCarthy. Fick ju inte helt rätt där då Meghan valde en annan brittisk designer, eller snarare modehus, Givenchy. Att det blev brittiskt stämde således men Stella fick inte göra oss sällskap under själva vigseln.

Okej, mer om klänningen. Givenchy klänningen var otroligt vacker. Elegant, sober och tidlös är ord som jag tycker beskriver den. Själva som var i finaste sidenorganza var som en del gissat långärmad. Båtringningen kändes både modern och klassisk och släpet tillsammans med slöjan var pricken över i:et. På slöjan hade det broderats in 55 blommor, en för var och en av de 53 tidigare brittisk kolonier, en från Kalifornien som Meghan härstammar från samt ytterligare en blomma som växer utanför det hus där Meghan och Harry bor. På fötterna bar hon också Givenchy och på huvudet bar hon drottning Marys tiara i platina med både opaler och diamanter från 1932 som nu tillhör drottning Elisabeth.

Brudbuketten gick i vita toner och bestod bland annat av jasmin, förgätmigej, myrten och liljekonvalj. Flera av blommorna i buketten sägs prins Harry ha plockat själv i parets egna trädgård. Just förgätmigej är en hyllning till prinsessan Diana då detta var just hennes favorit blomma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp