Bröllopsbloggen

Jakten på den perfekta bröllopslokalen

När vi skulle gifta oss var vi till en början härligt naiva och ovetandes om vilken bra framförhållning man måste ha när det kommer till bröllop. Ett år är minimum om du gifter dig i någon av de stora städerna när det kommer till bokning av bröllopslokal, och knappt är det som att det är tillräckligt. Galet kan man tycka men tyvärr vill de allra flesta gifta sig sommartid och då finns bara x antal lördagar som alla slåss om. Det blir en jakt där du får kämpa för att hitta och sen hinna boka den perfekta bröllopslokalen.

Kan ni gifta er utanför säsong eller på en annan veckodag än en lördag ja då kan det bli enklare. Dock är det tyvärr inte alla ställen som har bröllop året om heller. I vårt fall hade vi vår fest i en oisolerad lada vilket betyder att det är omöjligt att ha fest där vintertid. Vårt bröllop var det absolut sista för säsongen, vi lyckades övertala dem om att få ha vårt bröllop veckan efter deras egentliga säsong var slut då det var så fullbokat. Lyckligtvis sa de ja men vi var bra nervösa innan. Det fina med att vi fick just det datumet vi gifte oss på var att detta var datumet för när min man friade fast två år tidigare. Cirkeln slöts lite kändes det som i och med detta.

Rosenhanska

Hur som helst var vägen till ladan väldigt lång. Vi visste rätt snart att vi ville ha ett avslappnat och härligt bröllop. Inte för fancy för det kändes inte som vi. Vi åkte runt och kikade på fantastiska ställen såsom Svartsjöslott på Ekerö, Almare Stäket och dess magasin, Vidbynäs gård och Rosenhanska magasinet utanför Nyköping.

Alla ställen var fantastiska i sig. På Vidbynäs gård fick vi till och med övernatta. De bjöd blivande brudpar på en övernattning och middag för att man skulle få en chans att uppleva stället på riktigt. Ett oerhört smart drag då jag tror att merparten av alla som var med faktiskt valde att gifta sig där. Vidbynäs var aktuellt länge även för oss men sen kände vi att en annan typ av bröllop slog lite högre. Tror däremot inte att vi på något sätt skulle blivit missnöjda, utan både stället och Maria som hade hand om bröllopen kändes fantastiska.

Bubbel och praliner på Vidbynäs!

Jackpot. Vi hade hittat den perfekta bröllopslokalen.

Nu tillbaka till vad slumpen och ödet kan föra med sig. Vi (läs jag) hade fått dille på gamla spannmåls magasin och lador. När man bildgooglar magasin är det alltid ett ställe som dyker upp och det är Rosenhanska.

Foto Matilda Söderström

Det är fantastiskt fint och vi var tvungna att se det live. Nackdelen med vissa ställen är att när de blir så populära som Rosenhanska så kan man som ägare av stället ta väldigt mycket betalt. Lite väl mycket tyckte vi och behövde leta vidare.

På väg hem från besöket på Rosenhanska skulle vi ta vägen om Flen och av någon anledning råkar vi köra en omväg och ute på vägen står det en skylt som säger Vingård. Wow tänker vi som är både mat- och vinintresserade och svänger in. Väl där kikar vi runt lite och bestämmer oss för att vi måste kontakta de som driver detta ställe. En vingård mitt ute i ingenstans som visar sig göra världens godaste isvin. Isvin gör man av druvor som skördats precis när första frosten kommit. Kylan gör att druvorna drar ihop sig och det blir en väldigt koncentrerad sötma. Av dess isvindruvor gör man ett fantastiskt vin sk Ice wine och just detta Ice wine visade sig ha vunnit VM. Jackpot att världens bästa isvin tillverkades just här kände vi.

 

Vi kontaktade vingården som drevs av fantastiska Göran och Ulrika och vi blev ditbjudna på brunch. Göran råkar som av en händelse också vara en av världens bästa kockar. Även detta är inget hittepå utan han blir flugen världen över för att gästkocka på olika restauranger, däribland Michelinkrogar. Ni kan ju tänka er hur god denna brunch var. Givetvis fick vi också smaka på både isvin och annat vin.

Jackpot igen

Vi blev nog lite kära i både Ulrika och Göran och deras fantastiska gård. Göran och Ulrika skulle av en händelse påbörja renoveringen av ett litet magasin som låg på gården. Ett magasin där vi skulle kunna ha vår fest. Jackpot igen. Tidigare hade de bara haft väldigt små bröllop på gården då restaurangen de driver rymmer runt 20 personer. I magasinet skulle vi få plats med alla våra gäster. Vilken dröm. Det här var den perfekta bröllopslokalen.

Där och då bokade vi in att vi skulle ha vårt bröllop hos dem och vigseln i en kyrka på gångavstånd därifrån. Nu påbörjades en lång mailkonversation med Göran om alla fantastiska maträtter han skulle laga till vårt bröllop. Vi bestämde också att vi skulle komma och hälsa på dem igen så snart magasinet började bli klart. Detta var ett och ett halvt år innan själva bröllopet skulle ske och vi bokade in att den 5 september 2015 skulle det gå av stapeln. Nu kunde vi andas ut och koncentrera oss på annat istället. Ett bröllop skulle det bli. Måste bara boka kyrkan först. Nu skulle det dock dröja ytterligare ett år innan vi var tillbaka på vingården för att se resultatet av magasinet men ett bröllop skulle det bli..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp