Bröllopsbloggen

Italiensk bröllopsyra

Hej Emma! Du befinner dig just i Italien, närmare bestämt i Florens där du kommer stå brud på lördag. Hur känns det? Det stämmer bra. Och det känns fantastiskt! Efter över ett års planerande och drömmande är vi äntligen på plats. Vi anlände till Pisa i går eftermiddag. Förutom min fästman Jonatan är även våra föräldrar och mina två barn, Isabelle och Alexander, med på resan. Efter att ha landat i pastans förlovade land fick vi direkt bekanta oss med den italienska byråkratin då den förbokade hyrbilen inte kunde hämtas ut utan ett kreditkort från Visa eller Mastercard. Våra bankkort från sagda företag var inget värt och inte heller vårt Amex. Som tur var hade min halvt blinda mor ett av de eftertraktade korten vilket dock resulterade i att endast hon fick köra bilen. Efter lite om och men var vi till slut på väg och snart styrde vi vår väg upp mot Le Fonti a San Giorgio, platsen där vi ska bli man och hustru på lördag.

”Och på lördag är det den viktigaste dagen på hela resan. Ja, i hela våra liv.”

 

Det ryktas om ett bröllop i dagarna tre, vad kan du avslöja?  Imorgon anländer gästerna och jag sitter vid poolen och värmer mig i solens strålar medan jag skriver detta. Vi börjar med pizzabuffé och på fredag blir det vinprovning och stor BBQ. Och på lördag är det den viktigaste dagen på hela resan. Ja, i hela våra liv.

Hur kommer det sig att ni valde just Italien? Har ni någon koppling dit? Jag har alltid älskat Italien och har spenderat många somrar här bilandes mellan olika semesterorter med mina föräldrar. I juli förra året åkte jag och Jonathan på semester till Amalfikusten.

Vårt första stopp var på ön Capri, där Jonathan föreslog att vi skulle besöka Villa San Micheles trädgård, där den svenske livmedikus Axel Munthe bodde på 1890-talet. Utanför trädgården, med utsikt över hela Capri, friade han. Resten av semestern kändes som en bröllopsresa och vi sa redan då att detta är en känsla och upplevelse som vi önskar att vi kunde dela med oss av. Och någonstans där föddes tanken om ett italienskt bröllop. När vi sedan fann vingården Le Fonti fanns det inte längre några tvivel om var vi skulle vara.

”Jag har älskat honom från första gången jag såg honom.”

 

Berätta om din fästman. Min fästman Jonathan är den mest underbara människa jag någonsin har träffat. Jag har älskat honom från första gången jag såg honom. På bara en sekund slogs jag av hans värme. Han utstrålar genuin omsorg och godhet och det är något väldigt sällsynt dessa dagar. Allt han gör gör han med goda intentioner och kärlek. Att leva med honom är att ständigt vaggas in ett lugn, ett lugn som en virrig och något hysterisk människa som jag behöver i mitt liv. Jag är så lycklig över att ha träffat honom.

Hur många gäster har ni bjudit? Vi har bjudit 40 av våra allra närmaste vänner. De som betyder allra mest för oss, helt enkelt. Sådana vi inte kan se våra liv utan. På så sätt ser vi vårt bröllop som en stor kärleksfest där vi även vill fira den kärlek vi känner för våra tokiga och fina vänner och familjemedlemmar. 

”När jag hämtade ut brudklänningen för två veckor sedan var den för stor i midjan och efter att ha haft den hos skräddaren är den plötsligt väldigt tight.”

 

Vi måste ju bara ställa frågan om din brudklänning, vad kan du avslöja? Klänningen kommer från Zetterberg Couture och är tredelad. Kjolen är enkel utan släp så att jag ska kunna gå på gräset och gruset som finns runt vingården. Överdelen består av en korsettliknande topp i siden och över den sitter en kreation i spets. Ryggen är öppen i en V-form. Färgen är mjukt benvit. Jag älskar klänningen men den är också mitt största bekymmer just nu. När jag hämtade ut den för två veckor sedan var den för stor i midjan och efter att ha haft den hos skräddaren är den plötsligt väldigt tight. Och vi som ska äta pizza och pasta till både lunch och middag i fyra dagar innan bröllopsfesten! Hur ska detta sluta?!

För de som vill följa er fantastiska bröllopshelg, har du någon hashtag de kan gå in på? Ja, ni får gärna följa vårt brölllopsfirande under hashtaggen #astarstruckwedding.

Sist men inte minst stort lycka till på lördag och tusen tack för att vi fick höra om ert kommande bröllop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp