Bröllopsbloggen

DIY snygga glasunderlägg

Ska ni gifta er under vintersäsongen kan vi tipsa er om att göra egna snygga glasunderlägg i form av snöstjärnor. Allt du behöver är lite tålamod, en pärlplatta och en himla massa vita pärlor. Ett strykjärn är också bra att ha för att kunna smälta ihop stjärnorna när önskat mönster är format. Pärlplattorna känns både lyxiga och snygga och bidrar verkligen till känslan och kommer impa på era gäster!

Pärlplattorna är både snygga och lyxiga och ser svårare ut än vad de är

 

För att få till våra snygga pärlplattor gör du på följande sätt.

Använd dig av en 6-kantig pärlplatta. Börja från mitten och sätt de vita pärlorna i önskat mönster. Arbeta hela tiden inifrån och ut. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen och räkna antalet pärlor för att det ska bli jämnt. Utgå från våra mönster nedan. Gör sjtärnor i olika mönster för snyggast dukning! De går också att hänga upp i taket så de hänger ner snyggt över borden om ni önskar.

Olikformade stjärnor bidrar till en snyggare helhetskänsla.

Börja pärla inifrån och ut och glöm inte hålla koll på antalet pärlor.

När stjärnan är färdigpärlad lägger du en bit smörpapper över pärlorna och stryker ovanpå pappret. På så sätt smälter pärlorna ihop och din stjärna fastnar inte på strykjärnet. Ha inte för varmt strykjärn utan stryk och lyft på järnet med jämna mellanrum för att se så att alla pärlor smälter ihop. När alla pärlor på plattan smält ihop vänd försiktigt på stjärnan och lossa på plattan. Lägg en bok eller en tjockare tidning som tyngd ovanpå medan stjärnan svalnar. Upprepa till du har det antal stjärnor som önskas av varje modell. Det är bra att göra någon extra i fall några stjärnor skulle gå sönder. Lycka till!

Glasunderläggen är såklart även perfekta till jul- och nyårsdukningen eller varför inte hänga upp dem i fönstret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp