Bröllopsbloggen

Diy bröllop

Det bästa med våren förutom att det är så ljust ute är att det nu är en lämplig tid för lite DIY (Do it your self) alltså pyssel som man knåpar ihop själv till bröllopet. Detta kan vara något av en favorit sysselsättning för oss på Wedding Stories så vi har samlat några av våra favoriter.

Häng med!

Först ut har vi denna vackra guldram som fungerar som en välkomstskylt där man tagit ut spegelglaset och satt i ett fönsterglas istället och dekorerat med vackra blommor.

Enkla men vackra bordsplaceringar i form av fjärilar som ni klipper ut i lite tjockare papper. Gör en mall i vanligt papper som ni sedan använder er av. Supersnyggt att sätta i gaffeln som här.

Ska ni ha barn på ert bröllop kan dessa små diy kit med godis och sysselsättning i form av kritor och papper komma väl till pass. Underhåller en liten stund. I alla fall till sockret kickar in 😉

Nu när löven snart är som grönast varför inte plocka in dem och använda i er bordsplacering som här. OBS bör plockas samma dag så de inte hinner torka.

Istället för att köpa vaser ta till vara på sylt- och barnmatsburkar som ni knyter eller limmar fast en liten virkad spets på. Supersnygga och dekorativa små vaser som kommer göra sig fina i er bröllopsdukning.

Nästa diy är denna fantastiska ishink där ni fryser in bär , örter och/eller blommor i isen. För att denna ”ishink” ska bli som snyggast bör den frysas i omgångar. Börja med att hitta föremål med rätt mått (kanske två hinkar eller bunkar som får plats i varandra). Häll sedan lite vatten i botten av första föremålet och dekorera med lite av de blommor och/eller bär du valt ut, för att bilda en isbotten. Frys och sätt i nästa förmål. Häll på lite vatten runt om, lite mer dekorationer och frys. Gör om proceduren till du har en riktig ishink.

Nästa diy är detta fantastiska familjeträd där ni kan hänga upp bilder från era föräldrar, mor- och farföräldrar och andra familjemedlemmars bröllop. Både vackert och dekorativt. Kommer även bli ett bra samtalsämne.

Varför inte göra egna skyltar till respektive bord under bröllopsmiddagen. Dessa gör ni enkelt med ramar och griffelfärg. Måla en bit kartong två gånger med griffelfärg och sen har du din alldeles egna griffeltavla. Skriv ut bordsnummer eller bordsnamn och placera ut i er bröllopslokal. Udda ramar är också fint och kan fyndas på loppis. Är de inte i samma färg spelar inte det någon roll då sprayfärg numera är er nya bästa vän. Finns på välsorterade pysselbutiker eller byggvaruhus.

Sist men inte minst har vi denna fantastiska diy i form av en lastpall som fått fungera som en informationstavla med alla hålltider för den stora dagen. Skriv upp vilken tid era gäster anländer, tid för vigsel, bröllopspar foto, mingel, bröllopsmiddag startar, dans, vickning osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp