Bröllopsbloggen

Bröllopstrender 2022

Nu är vi några månader in i 2022 och vi tänkte oss försöka spå lite i Bröllopstrender 2022. Vad vi tror att vi kommer se mer av på bröllopsfronten under detta kommande år.

Festen

Vi börjar här. Med själva bröllopsfesten då vi tror att det är den som kommer vara i fokus under 2022. Efter år av att inte ha kunnat samla sina nära och kära tror vi att ni likt oss känner att nu får det vara nog. Vi vill samla alla vi känner och dansa hela natten lång. Vad är inte härligare än att få göra just detta på sitt bröllop. Så sparka av er skorna och dansa loss för nu ska här firas.

Klänningen

En bröllopstrend för 2022, är definitivt det personliga och finns något personligare och naknare än att säga ja till sin stora kärlek!?  Vi tror på en one of a kind klänning. Det blir vanligare att sy upp en bröllopsklänning. Något som är DU som kan lämnas vidare till kommande generationer. Vi tror inte på det massproducerade och alternativet till att sy upp blir därför att köpa second hand eller hyra en bröllopsklänning. Vad du än väljer så är det du som står i fokus. Och förresten vem har sagt att bröllopsklänningen måste vara vit för den delen.

Vi tror också på den låga skons återtåg. Kanske tom att Conversen kommer tillbaka för vem vill ha ont i fötterna av ett par höga klackar när man planerar att dansa natten lång.

Provning av klänning pågår.

Sluta tänk på bröllopsmat

Hur menar ni nu undrar nog ni alla? Jo – så fort det kommer till bröllop och mat tänker många, inte alla, att det ska vara på ett visst sätt att man förväntar sig en viss typ av mat. Sittande middag, trerätters osv. Men tänk istället på vad NI faktiskt gillar. Hur härligt att ställa ut en burrata på bordet och bröd att dippa med eller varför inte börja middagen med ostron, sashimi, en skål guacamole med majschips eller något så enkelt som korv med bröd.

Bordsbuffé

Detta har absolut varit populärt ett tag och vi tror inte denna trend kommer svikta. Att ställa ut en stor tallrik per bord är härligt på så många sätt.

DIY drinkar

Att bero på bordsbuffén. Ställ ut ett litet diy kit på varje bord för era gäster att blanda sina drinkar med. Eller blanda kanske är att ta i men hur trevligt att få smaksätta sin egen drink. Kanske har ni redan tänkt att ni skulle vilja servera en gen och tonic. Perfekt! Ställ ut smaksättning och tillbehör på varje bord så kan alla gäster få komponera ihop sin egna GT. En typiskt kul och bra grej som sätter stämningen och uppmanar till konversation.

Nytt fokus på vigselplats

Visst känns det trendigare än någonsin att skippa den traditionella vigselplatsen och alla ”måsten” som kanske kommer med tex ett kyrkobröllop. Både stadshusvigseln får sig ett uppsving men också att helt skippa de traditionella vigselplatserna. Kanske har ni alltid velat säga ja på en klippa omgivna av vågornas brus eller under en picknick i en trädgård. Bara fantasin sätter gränserna.

Dokumentera

Att gifta sig är ett minne för livet och valet av bröllopsfotograf har nog aldrig varit så viktigt. Kika runt och hitta en fotograf som tar bilder i en stil som ni gillar. Vi tror också att bröllopsfilmen är hetare än någonsin, för tänk att faktiskt ha något rörligt att titta på tillsammans och drömma er tillbaka till.

Vad tror ni om våra spaningar och vilka tankar har ni inför era egna bröllop?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp