Bröllopsbloggen

Önskelistan – detta önskar vi oss i bröllopspresent

Om vi får drömma oss bort lite och låtsas att vi får gifta oss igen så har vi skapat den perfekta önskelistan inför vår bröllopsdag. Detta önskar vi oss i bröllopspresent 2021. Den gemensamma nämnaren. Saker att göra och uppleva tillsammans <3

Mat och dryck

Afternoon tea! Hur mysigt att få ta med sin nyblivna äkta hälft på afternoon tea. Ett presentkort för de nygifta tycker vi är den perfekta bröllopspresenten. 

Vinprovning – är de intresserade av vin och vill lära sig mer. Vi hade inte tackat nej till en vin- eller champagneprovning. 

 

Vin och vinglas! Passa på att ge bort ert favoritvin tillsammans med ett par härliga rödvinskupor. Varför inte dessa härliga kupor från Riedel.

Brunch eller hotellfrukost. Kanske har ni eller era vänner ett favorithotell eller restaurang. Boka in dem på frukost eller brunch. Det perfekta sättet att lyxa till det när vardagen är åter.

Upplevelser

SPA-upplevelse! Ni som är mitt i ert bröllopsplanerande vet hur stressigt det kan bli. Speciellt mot slutet. Att skämma bort era nygifta vänner med en spa-upplevelse är därför den ultimata bröllopspresenten. Kanske en entré på Centralbadet i Stockholm eller en duo-massage på orten de bor. Gå ihop med några vänner så blir det inte så dyrt heller. 

Höghöjdsbana! – Hur roligt att få ta med sin älskling på en höghöjdsbana. Perfekt för er som vill ge bort något annorlunda. 

Låt era nygifta vänner använda händerna. Varför inte låta dem prova på glasblåsning eller drejning. Vi hade tyckt det vore super romantiskt!

För hemmakocken


Mat – finns något bättre sätt att umgås på än att laga en härlig middag tillsammans. Varför inte ge bort en härlig Le Creuset gryta i bröllopspresent. 

 

Pastamaskin – att få en pastamaskin i bröllopspresent går inte av för hackor. Perfekt för det matlagningsintresserade bröllopsparet.

Övrigt

 

Barnpassning! Har era vänner barn? Nu har ni möjlighet att ge bort den ultimata gåvan. Ta hand om deras barn under en heldag eller lova bort en övernattning. De kommer inte bli besvikna.

Ge bort en one of a kind gåva. Cervera har startat upp en hel sektion online för enbart vintageföremål. En gåva de flesta skulle uppskatta.

Sällskapsspel – sist men inte minst på vår önskelista står sällskapsspel. En annorlunda och kul bröllopspresent som räcker länge.

 

Inga kommentarer

SVT söker par som ska gifta sig

Planerar ni att gifta er i augusti eller september? Kanske har era planer påverkats av Corona och ni fått tänka om. Har ni inte bokat någon bröllopsfotograf ännu? Om svaret på dessa är ja tycker jag ni ska läsa vidare.

I en ny programserie om 6 avsnitt kommer vi få följa ett gäng bröllopfotografer i deras arbete. SVT söker därför blivande bröllopspar om skulle vilja vara med i programmet och få sin dag dokumenterad av någon av dessa bröllopsfotografer såväl som av ett TV-team. Obs gäller bröllop i augusti och september.

Skicka in er ansökan på brollopsfotograferna@svt.se tillsammans med lite information om er själva. Glöm inte nämna ert planerade bröllopsdatum och vart ert bröllop kommer gå av stapeln.

 

3 Kommentarer

Corona och bröllop

Corona och bröllop är två ord som man helst inte vill ha i samma sammanhang men tyvärr ser läget ut som det gör och vi behöver därför anpassa våra bröllop. Vi får många frågor kring vad man ska göra i rådande läge och även om vi önskar att vi hade alla svar så varken kan eller vet vi hur framtiden kommer att se ut. Som det är nu har vi en Pandemilag som trätt i kraft och som gäller till och med den 30 september 2021.

Vill man säga ja till varandra i rådande läge är det ett litet bröllop som gäller. Men vem har sagt att det inte går att få bröllopskänsla trots ett litet bröllop!

Vill man hoppas, och planera för ett större bröllop senare i år får därför ha is i magen och leva med vetskapen om att eventuellt behöva boka om med kort varsel. Prata därför med era leverantörer och kom överens om ett ombokningsdatum. Vi gissar att de flesta hellre har en bokning som kan bli ombokad än att inte ha någon bokning alls.

Hur planerar vi för ett härligt litet bröllop i år med fest längre fram?

Att planera för ett mindre bröllop i år med fest längre fram är en toppenplan! Ni får chans att fira er kärlek dubbelt upp. Hur fantastiskt är inte det! Och att få möjlighet att bära sin bröllopsklänning ännu en gång, ja det är det många som drömmer om. Och vem säger att man inte kan läsa upp sina löften ännu en gång inför alla sina kära. Men om vi ska återgå till hur ett litet bröllop skulle kunna se ut.

Varför inte satsa på en vigsel i stadshuset. Stadshusen känns oftast väldigt högtidliga och ni kommer komma i riktig bröllopsstämning. Klä upp er till tänderna. Dvs exakt på samma sätt som ni tänkte klä upp er om det varit som vanligt. Ni ska gifta er, pandemi eller ej och då måste man få det lilla extra.

Börja morgonen med en riktig bröllopssminkning. Varför inte anlita någon av våra duktiga make up artister, på så sätt får du en make som håller hela dagen och det känns än mer på riktigt med en make up artist som kommer och sminkar dig. Ett annat tips är att anlita en riktig bröllopsfotograf, även detta hittar ni hos oss. Ni vill definitivt ha vackra bilder från er vigsel,  och vem kan bättre föreviga än en bröllopsfotograf. Låt hen vara med en stund innan och under vigseln eller varför inte redan på morgonen om budgeten tillåter. Säg ja till varandra omgiven av era absolut närmaste, lagen säger för tillfället att man får samla 8 personer. Boka in en lunch eller middag med era nära. Skriv tal till varandra och skåla över en av de mest fantastiska dagarna i ert liv. Avsluta dagen med att checka in på ett hotell där ni spenderar er första natt som gifta. Hur lyxig och härlig bröllopsdag låter inte detta som!?

Glöm inte heller att uppdatera er och hålla koll på rådande riktlinjer.

 

Inga kommentarer

Frida + Kim = sant

Frida och Kims fantastiska inbjudningskort som Kim illustrerat <3

Imorgon säger vår bloggande brud Frida ja till sin Kim. Wedding Stories har tagit pulsen på den blivande bruden för att se hur det är med bröllopsnerverna.

Hej Frida, hur känns det inför morgondagen? Hur är det med bröllopsnerverna? Det känns bra! Jag känner att vi har läget under kontroll. Eftersom vi gör så mycket själva hinner jag inte riktigt bli nervös, det är konstant full fart i huvudet.

Vad kan du berätta om ert bröllop? Jag vet att ni fått tänka om lite i och med den pågående pandemin. Den enda stora förändringen är vigseln som tidigare skulle varit i en kyrka. Det blir istället en utomhusvigsel. Vi har också fått tänka till gällande avstånd vid äldre och riskgrupp vid bordsplaceringen.

Hur ser det ut inför lördag, har ni något sista fix kvar eller kan ni ta det lugnt och njuta nu? Det är främst småpill att fixa med men det blir en del som ska hinnas med idag (Fredag).

Förberedelserna är i full gång. Här en liten tjuvtitt på själva bröllopsdukningen.

“#virenius2020 är hashtaggen för den som vill följa Frida och Kim under deras bröllopsdag”

 

Och på själva bröllopsdagen, du kommer sminka dig själv? Hur ser schemat ut i övrigt, vilken tid kommer ni säga ja till varandra? Yes jag gör allting själv. Vigseln blir kl 13 sedan blir det mingel och fotografering fram till runt 17.30 då det vankas middag och massor av tal! Vi hoppas på att vi kan börja festa vid typ kl 21!

För de som vill följa er på lördag, har ni någon hashtag ni kommer använda er av? Yes #virenius2020

Sist men inte minst, stort lycka till! Vi ser fram emot att få ta del av dagen i din blogg sen. Tack! Jag längtar efter att få dela med mig!

 

 

 

Inga kommentarer
Upp