Bröllopsbloggen

Frida + Kim = sant

Frida och Kims fantastiska inbjudningskort som Kim illustrerat <3

Imorgon säger vår bloggande brud Frida ja till sin Kim. Wedding Stories har tagit pulsen på den blivande bruden för att se hur det är med bröllopsnerverna.

Hej Frida, hur känns det inför morgondagen? Hur är det med bröllopsnerverna? Det känns bra! Jag känner att vi har läget under kontroll. Eftersom vi gör så mycket själva hinner jag inte riktigt bli nervös, det är konstant full fart i huvudet.

Vad kan du berätta om ert bröllop? Jag vet att ni fått tänka om lite i och med den pågående pandemin. Den enda stora förändringen är vigseln som tidigare skulle varit i en kyrka. Det blir istället en utomhusvigsel. Vi har också fått tänka till gällande avstånd vid äldre och riskgrupp vid bordsplaceringen.

Hur ser det ut inför lördag, har ni något sista fix kvar eller kan ni ta det lugnt och njuta nu? Det är främst småpill att fixa med men det blir en del som ska hinnas med idag (Fredag).

Förberedelserna är i full gång. Här en liten tjuvtitt på själva bröllopsdukningen.

“#virenius2020 är hashtaggen för den som vill följa Frida och Kim under deras bröllopsdag”

 

Och på själva bröllopsdagen, du kommer sminka dig själv? Hur ser schemat ut i övrigt, vilken tid kommer ni säga ja till varandra? Yes jag gör allting själv. Vigseln blir kl 13 sedan blir det mingel och fotografering fram till runt 17.30 då det vankas middag och massor av tal! Vi hoppas på att vi kan börja festa vid typ kl 21!

För de som vill följa er på lördag, har ni någon hashtag ni kommer använda er av? Yes #virenius2020

Sist men inte minst, stort lycka till! Vi ser fram emot att få ta del av dagen i din blogg sen. Tack! Jag längtar efter att få dela med mig!

 

 

 

Inga kommentarer

Så påverkade Corona vårt bröllop

Foto Jonathan Bosson.

I ljuset av Covid 19 valde Frida och Victor att boka om sitt bröllop. Istället för en stor fest med 130 gäster blev det en liten och intim uthomhusvigsel i skogen med bara de närmsta närvarande. I lördags sa de ja till varandra omgiven av sina respektive föräldrar, syskon och tre kompisar.

“Vi ville bara bli gifta, att flytta fram allt var inget alternativ. Vi har lärt oss att livet är för kort för att vänta.”

Vi ville inte riskera våra gästers hälsa berättar Frida och Victor. I Mars tog de det tuffa beslutet att boka om sitt bröllop. Ett bröllop de planerat för och drömt om i över ett år.

Vi ville bara bli gifta, att flytta fram allt var inget alternativ. Vi har lärt oss att livet är för kort för att vänta. Vi kommer fortfarande ha en ceremoni, fast med förnyelse och sen fest.

Min man tyckte beslutet att boka om var mest jobbigt och det har varit kämpigt men det var enkelt att boka om och alla har varit förstående berättar Frida.

 

“Det bästa med att säga ja till varandra på detta sätt var att allt blev så nära. Med både gäster och mellan oss.”

 

Foto Jonathan Bosson.

Hur känns det att ha fått säga ja till varandra om än  på ett annat sätt än vad det först var tänkt? Det känns otroligt bra att äntligen få vara gift med mitt livs kärlek. Vi var väldigt ledsna att det inte blev som tänkt och har varit väldigt nere för det. Men i grund och botten ville vi bara bli gifta och få börja på vårt gemensamma liv.

Jag tror att många glömmer det viktiga med bröllopet. Det är inte festen utan att man får dela livet med varandra det handlar om. Det bästa med att säga ja till varandra på detta sätt var att allt blev så nära. Med både gäster och mellan oss. Så mycket känslor som alla kände. Och jag fick äntligen säga ja. Detta trots att jag tisdagen innan vi gifte oss fick en blödning i knät och fick hoppa runt på kryckor på vår bröllopsdag.
Inga kommentarer

Kärleken är viktigast

I rådande tider får vi många frågor från blivande bröllopspar om hur de ska ställa sig till att eventuellt skjuta på sitt bröllopsdatum eller inte.

Vi kan inte råda någon om hur de ska göra utan det vi kan säga är att lyssna till myndigheter, vad säger de? Förmodligen är det inte lämpligt med en stor fest som ett bröllop ofta innebär just nu. Prata också med era respektive leverantörer. Kolla på vilken lösning ni gemensamt kan komma fram till. Det bäste/enklaste är om ni kan boka om till ett annat datum längre fram. Både ni och era leverantörer tjänar på att kunna skjuta på ert datum.

Tänk också på vad giftermålet faktiskt handlar om. Att ni ska få säga ja till den ni älskar. Kanske ett alternativ kan vara att ni gifter er borgerligt och firar med en fest längre fram med era nära och kära.

Det viktigaste är ändå att ni har varandra och att alla får må bra och vara friska. Tillsammans är vi starka. Tillsammans klarar vi detta <3

/Wedding Stories

Inga kommentarer

Wedding wands

Wedding wands! Hur fint är inte det, speciellt om ni har mindre personer i ert bröllopsfölje. Låt dem vifta med wedding wandsen när ni går ut från kyrkan eller vigselplatsen. Kika och inspireras av Mats och Idas picknickbröllop där deras små näbbar först strödde rosenblad och sedan hade wedding wands.

 

 

 

Inga kommentarer
Upp