Bröllopsbloggen

Bröllopstrender 2022

Nu är vi några månader in i 2022 och vi tänkte oss försöka spå lite i Bröllopstrender 2022. Vad vi tror att vi kommer se mer av på bröllopsfronten under detta kommande år.

Festen

Vi börjar här. Med själva bröllopsfesten då vi tror att det är den som kommer vara i fokus under 2022. Efter år av att inte ha kunnat samla sina nära och kära tror vi att ni likt oss känner att nu får det vara nog. Vi vill samla alla vi känner och dansa hela natten lång. Vad är inte härligare än att få göra just detta på sitt bröllop. Så sparka av er skorna och dansa loss för nu ska här firas.

Klänningen

En bröllopstrend för 2022, är definitivt det personliga och finns något personligare och naknare än att säga ja till sin stora kärlek!?  Vi tror på en one of a kind klänning. Det blir vanligare att sy upp en bröllopsklänning. Något som är DU som kan lämnas vidare till kommande generationer. Vi tror inte på det massproducerade och alternativet till att sy upp blir därför att köpa second hand eller hyra en bröllopsklänning. Vad du än väljer så är det du som står i fokus. Och förresten vem har sagt att bröllopsklänningen måste vara vit för den delen.

Vi tror också på den låga skons återtåg. Kanske tom att Conversen kommer tillbaka för vem vill ha ont i fötterna av ett par höga klackar när man planerar att dansa natten lång.

Provning av klänning pågår.

Sluta tänk på bröllopsmat

Hur menar ni nu undrar nog ni alla? Jo – så fort det kommer till bröllop och mat tänker många, inte alla, att det ska vara på ett visst sätt att man förväntar sig en viss typ av mat. Sittande middag, trerätters osv. Men tänk istället på vad NI faktiskt gillar. Hur härligt att ställa ut en burrata på bordet och bröd att dippa med eller varför inte börja middagen med ostron, sashimi, en skål guacamole med majschips eller något så enkelt som korv med bröd.

Bordsbuffé

Detta har absolut varit populärt ett tag och vi tror inte denna trend kommer svikta. Att ställa ut en stor tallrik per bord är härligt på så många sätt.

DIY drinkar

Att bero på bordsbuffén. Ställ ut ett litet diy kit på varje bord för era gäster att blanda sina drinkar med. Eller blanda kanske är att ta i men hur trevligt att få smaksätta sin egen drink. Kanske har ni redan tänkt att ni skulle vilja servera en gen och tonic. Perfekt! Ställ ut smaksättning och tillbehör på varje bord så kan alla gäster få komponera ihop sin egna GT. En typiskt kul och bra grej som sätter stämningen och uppmanar till konversation.

Nytt fokus på vigselplats

Visst känns det trendigare än någonsin att skippa den traditionella vigselplatsen och alla ”måsten” som kanske kommer med tex ett kyrkobröllop. Både stadshusvigseln får sig ett uppsving men också att helt skippa de traditionella vigselplatserna. Kanske har ni alltid velat säga ja på en klippa omgivna av vågornas brus eller under en picknick i en trädgård. Bara fantasin sätter gränserna.

Dokumentera

Att gifta sig är ett minne för livet och valet av bröllopsfotograf har nog aldrig varit så viktigt. Kika runt och hitta en fotograf som tar bilder i en stil som ni gillar. Vi tror också att bröllopsfilmen är hetare än någonsin, för tänk att faktiskt ha något rörligt att titta på tillsammans och drömma er tillbaka till.

Vad tror ni om våra spaningar och vilka tankar har ni inför era egna bröllop?

 

 

Inga kommentarer

Hitta leverantörer till ditt bröllop

Här på Wedding Stories har vi ett fantastiskt fint Leverantörsregister där ni kan hitta bröllopsleverantörer till ert bröllop.

Söker ni leverantörer till bröllopet har ni hittat rätt

Söker ni bröllopsfotograf, make-up artist, bröllopslokal, vintageporslin, förlovnings- eller vigselringar, lyxiga chokladpraliner, någon som kan livesända er vigsel, eller kläder till såväl brud som brudgum har ni hittat rätt.

Alla leverantörer ni hittar i vårt Leverantörsregister är lokala bröllopsleverantörer. Leverantörer som är utvalda och handplockade av just oss. Allt för att ni ska få det bröllop ni alltid drömt om <3

Så glöm inte att kika in och botanisera runt bland våra fantastiska företagare i vårt fina register. Vill ni läsa ytterligare om dem så kan ni enkelt klicka er vidare till både deras hemsidor och sociala medier.

Var ute i god tid

Tänk på att vara ute i god tid när ni bokar era bröllopsleverantörer, detta då populära datum snabbt bokas upp. Ni vill hellre vara ute i för god tid än att riskera missa den leverantör ni vill ha.

Oavsett hur långt tid det är kvar eller inte så ska ni såklart alltid kolla med den leverantör ni vill ha oavsett. Ibland dyker det upp förändringar i scheman och helt plötsligt så är den leverantör man vill ha ledig. Stäm därefter ett möte med er leverantör och gå igenom era tankar och förväntningar.

När ni bokat er leverantör glöm inte att få på papper vad som ingår och vad som ev tillkommer, såsom ev reseersättning, övertid mm. Både som bröllopspar och som leverantör uppskattar man en rak kommunikation.

Med Wedding Stories hjälp ska bröllopsplaneringen vara både rolig och enkel. Därför hoppas vi att ni ska älska våra leverantörer lika mycket som vi gör.

Vill ni också synas i vårt register tveka inte att skicka ett mail till oss på hej@weddingstories.se så berättar vi mer.

 

Inga kommentarer

Wedding Stories på Instagram

Ni har väl inte missat att vi finns på Instagram!? Här lägger vi nästan dagligen upp inspiration och andra härligheter för er bröllopstörstande där ute.

Spana också in våra höjdpunkter där ni kan läsa mer om våra företagare i vårt Instagram. Ta del av checklistor eller varför inte titta in på några bröllop.

In och följ oss så ni inte missar något <3

 

 

Inga kommentarer

Önskelistan – detta önskar vi oss i bröllopspresent

Om vi får drömma oss bort lite och låtsas att vi får gifta oss igen så har vi skapat den perfekta önskelistan inför vår bröllopsdag. Detta önskar vi oss i bröllopspresent 2021. Den gemensamma nämnaren. Saker att göra och uppleva tillsammans <3

Mat och dryck

Afternoon tea! Hur mysigt att få ta med sin nyblivna äkta hälft på afternoon tea. Ett presentkort för de nygifta tycker vi är den perfekta bröllopspresenten. 

Vinprovning – är de intresserade av vin och vill lära sig mer. Vi hade inte tackat nej till en vin- eller champagneprovning. 

 

Vin och vinglas! Passa på att ge bort ert favoritvin tillsammans med ett par härliga rödvinskupor. Varför inte dessa härliga kupor från Riedel.

Brunch eller hotellfrukost. Kanske har ni eller era vänner ett favorithotell eller restaurang. Boka in dem på frukost eller brunch. Det perfekta sättet att lyxa till det när vardagen är åter.

Upplevelser

SPA-upplevelse! Ni som är mitt i ert bröllopsplanerande vet hur stressigt det kan bli. Speciellt mot slutet. Att skämma bort era nygifta vänner med en spa-upplevelse är därför den ultimata bröllopspresenten. Kanske en entré på Centralbadet i Stockholm eller en duo-massage på orten de bor. Gå ihop med några vänner så blir det inte så dyrt heller. 

Höghöjdsbana! – Hur roligt att få ta med sin älskling på en höghöjdsbana. Perfekt för er som vill ge bort något annorlunda. 

Låt era nygifta vänner använda händerna. Varför inte låta dem prova på glasblåsning eller drejning. Vi hade tyckt det vore super romantiskt!

För hemmakocken


Mat – finns något bättre sätt att umgås på än att laga en härlig middag tillsammans. Varför inte ge bort en härlig Le Creuset gryta i bröllopspresent. 

 

Pastamaskin – att få en pastamaskin i bröllopspresent går inte av för hackor. Perfekt för det matlagningsintresserade bröllopsparet.

Övrigt

 

Barnpassning! Har era vänner barn? Nu har ni möjlighet att ge bort den ultimata gåvan. Ta hand om deras barn under en heldag eller lova bort en övernattning. De kommer inte bli besvikna.

Ge bort en one of a kind gåva. Cervera har startat upp en hel sektion online för enbart vintageföremål. En gåva de flesta skulle uppskatta.

Sällskapsspel – sist men inte minst på vår önskelista står sällskapsspel. En annorlunda och kul bröllopspresent som räcker länge.

 

Inga kommentarer
Upp