Bröllopsbloggen

Dagens bröllop mellan prins Harry och Meghan Markle

Idag kl 13.00 vigs prins Harry och amerikanska skådespelerskan Meghan Markle.

Prins Harry och Meghan förlovade sig i november förra året och idag den 19 maj kommer de två säga ja till varandra. Meghan och Harrys kärlekshistoria liknas av många vid den mellan och Furst Rainer av Monaco amerikanska Grace Kelly och Furst Rainier av Monaco som gifte sig 1956 under stor pompa och ståt.

Dagens bröllop är speciellt på många sätt. Inte nog med att prins Harry varit en av de mest eftertraktade ungkarlarna i hela världen. Meghan är dessutom tre år äldre än prins Harry och har varit gift tidigare. Meghan kommer likt Grace Kelly behöva ge upp sin skådespelarkarriär.

Prinsparet kommer säga ja till varandra i St George´s Chapel framför 600 vittnen. Själva bröllopsmiddagen är i Windsor Castle och de 600 vittnena kommer inte alla få närvara under middagen utan där är det 200 lyckligt utvalda som får vara med. Däribland Meghans kollegor från tv-serien Suits, där Meghan spelat Rachel i över 100 avsnitt eller 7 säsonger. Fler kända namn som är med på dagens bröllop är Elton John, David och Victoria Beckham, Oprah Winfrey, Serena Williams och George Clooney. Ett riktigt Hollywood bröllop med andra ord. Anledningen till denna celebra gästlista är ju såklart att dessa personer varit kollegor och är vänner till Meghan sedan många år tillbaka men också för att de inte har lika stora krav på sig som till exempel prins William som står som nummer två i tronföljden. Till exempel är inge politiska ledare inbjudna. Inte heller några utländska kungligheter. Utanför kyrkan får inte heller vem som helst vara utan 2 600 specialinbjudna finns där för att bevittna händelserna utanför kyrkan.

Gabriel Macht som spelar Harvey Specter.

Amal och George Clooney

Som bestman ser vi ingen mindre än prins William och den som kommer föra Meghan fram till altaret är något det spekulerats om då Meghan Markles pappa av hälsoskäl inte kommer kunna vara med på dagens bröllop. Nu står det klart att den som för henne fram är prins Charles.

Bröllopsklänningen

Något som det självklart spekulerats mycket om är vem som fått äran att designa Meghans bröllopsklänning. Spekulationerna säger att det blir en brittisk designer för att hylla hennes nya hemland. Kate Middletons klänning designades av Alexander McQueen så honom kan vi med största sannolikhet stryka från listan. Wedding Stories bästa gissning är på Stella McCartney då Meghan som uttalad feminist bör välja en kvinnlig designer och vem passar då bättre än Stella!

Om ca 1 h får vi se om vi gissat rätt.

Prinsessan Diana

Prins Harrys mor, prinsessan Diana är med det unga bröllopsparets tankar. Bland annat i valet av blommor då de valt att dekorera med vita trädgårdsrosor som var en av Dianas favorit blommor. Även i Meghans förlovningsring är Diana högst närvarande då två av diamanterna kommer från en tidigare brosch som Diana burit.

Klädkod

Vad gäller klädkod är det som sig bör på kungliga bröllop högtidsdräkt vilket innebär frack. Däremot ser det lite annorlunda ut i England mot här hemma i Sverige. Den vita flugan som vi ser här hemma är tex utbytt mot slipsar i olika kulörer. Inte heller är det ett tvång att frackbyxan och rocken är i samma kulör. Då vigseln äger rum så pass tidigt på dagen, redan klockan 13.00 är inte hellång klänning som är välkommet utan knälångt är det som gäller i form av klänning eller tvådelad dräkt. Coaffer och hattar är också något vi kommer få se mycket av då de hör den brittiska klädtraditionen till.

Bröllopspresenter

Bröllopspresenter är givetvis ett måste men som på många andra kungliga bröllop så önskar sig Meghan och Harry ett bidrag till välgörenhet och olika stiftelser. Inte minst som vår egna prins Carl-Philip och prinsessan Sofia gjorde då de önskade sig donationer till Project Playground.

En kvinna av sin tid

Vid vanliga brittiska kungliga bröllopsceremonier  ska bruden säga att hon kommer lyda sin make. Detta är något Meghan vägrar göra utan hon kommer istället säga att hon ska respektera sin make. En kvinna av sin samtid. Heja Meghan säger vi!

No Responses

Wedding Stories gästade Aftonbladet Morgon igår

Ni har väl inte missat att Wedding Stories egna bröllopsexpert Sandra Lång, nämligen jag själv 😉 gästade Aftonbladet Morgon igår morse.

Detta med anledning av dagens stundande prinsbröllop i Storbritannien mellan Prins Harry och Meghan Markle. Aftonbladet hade en reporter på plats i London och lämnade sedan över till oss i studion där jag befann mig tillsammans med programledare Maria Bjaring, Amie Bramme Sey och Nina Campioni.

Vi pratade dels om dresscode, vilka färger bör man undvika på ett bröllop, hur ska man göra för att orka med en lång bröllopsmiddag och får man hålla spontan tal med mera?

Ni får helt enkelt kika på klippet för att få svar på dessa frågor, om ni inte reda lusläst Wedding Stories för då har ni ju koll på vad som gäller. Superkul och hedrande att få frågan om att vara med, inte minst nervöst också för den delen.

Så här glad var jag över att hemma sen. Fatta att jag precis gjort en direktsändning. Typiskt bra grej att stryka på bucketlisten. Älskar tv-smink btw! Sådan lyx att både hår och smink höll sig hela dagen sedan. 

Vilka kommer titta på prinsbröllopet idag? Jag kommer åtminstone se vigseln plus försöka få en skymt av gästerna och deras respektive klädsel. Spännande är bara förnamnet!

 

Ha en fin dag.

No Responses

Moa är vår nya bloggare!

Ni har väl inte missat att vi hälsat Moa välkommen till Wedding Stories. Moa gör de andra tjejerna sällskap och kommer blogga om sitt bröllop som kommer gå av stapeln 2020.

Moa och fästmannen Ludvig planerar ett utomlands bröllop i 1920-tals stil i regnskogen.

Läs Moas blogg och följ med på hennes resa!

Moa & Ludvig. Foto Rebecca Selin.

 

No Responses

Snart ingen bridezilla längre

Nu är klockan slagen efter midnatt och nu är det nedräkning på riktigt för vår Bridezilla to be som snart inte är någon bridezilla längre för på lördag blir hon fru! Galet ju att vi kunnat följa henne här hela vägen från frieriet fram till nu när hon ska gå längs altargången. Har ni inte läst hennes blogg gör det. Det är mycket rolig och bra läsning för alla blivande brudar, ja inte bara brudar såklart utan för alla som gillar bröllop och kärlek. Vem gillar inte sånt liksom!?

Som sagt nedräkning nu så ni måste önska henne lycka till. Undrar inte ni hur det gått med klänningen förresten? Det gör jag med, men jag antar att vi får reda på det snart..

Bridezilla to be på möhippan för en vecka sedan. 

No Responses
Upp